6 идеи направи си сам за Великден

0 коментара0/5

Колкото повече наближава Великден, толкова по-празнично става настроението наоколо. Предлагаме ви 7 идеи „направи си сам“, с които да си измайсторите ефектна великденска украса за дома.

6 идеи направи си сам за Великден

Пръстен за салфетка

За да си направите великденски пръстен за салфетка ви трябват обикновен пръстен за салфетка, изкуствено гнездо за яйца (може и от хартиена трева) и кламер или малко телче. Единственото което трябва да направите е да прикрепите гнездото с помощта на развития кламер към пръстена за салфетки, така че да стои стабилно. Накрая поставете в гнездото няколко шоколадови бонбони във формата на яйце.

Добави описание

Идеята е на gimmesomestyleblog

Великденска украса за маса

За да си измайсторите зелена великденска украса за празничната трапеза ви трябват подходящ съд, гъба, която да напоите с вода, стръкчета трева или зелени клонки (може и изкуствени), панделка, градински мъх или кълнове и няколко изкуствени яйца.

За целта навлажнете гъбата с вода и я поставете в съда. В нея забийте стръковете зеленина и покрийте гъбата с мъх, кълнове или изкуствена трева. Завържете панделката около тревата и поставете великденските яйца в купата.

Вижте също как да си направите великденски венец за вратата отново с помощта на малко зеленина, изкуствени великденски яйца и стара, празна рамка от картина.

Великденска украса с декупажна техника

Великденската украса с декупажна техника може да се приложи както за декор на кошници и кутии, които сте решили да подарите на своите близки за празника, така и върху самите яйца (които обаче после не стават за хапване заради лепилото по тях). Трябват ви само четка, декупажно лепило, красиви салфетки и бяла повърхност.

Добави описание

Вижте също: Техники за боядисване на великденски яйца

Великденска украса в буркан

Пъстра и весела великденска украса в чаша или стъклен буркан, подходяща за празничен декор на трапезата или за детската стая. Трябват ви 3 нюанса изкуствен, цветен пясък, няколко мъниста, играчка на пиле или зайче, стрък зеленина и панделка. 

Добави описание

Идеята е на myownlabels

Великденски картички

Използвайте стара покривка или чаршаф с цветни мотиви, обикновен картон и лепило, за да измайсторите ефектни великденски картички за вашите близки.

Добави описание

Великденска кошница

Украсете обикновената кошница с релефни мотиви, като ги залепите с помощта на горещо лепило. Цветя от плат или хартия са най-подходящият избор за декор. Увийте панделка около дръжката на кошница,а  дъното покрийте с хартиена трева.

Добави описание

31.03.2014/ Христина Спасова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 идеи направи си сам за Великден".

Още от "Направи си сам"

10 идеи с коледни салфетки

10 идеи с коледни салфетки

Ако искате да създадете празнично настроение на коледната трапеза, вижте нашите 10 идеи тип направи си сам украса от коледни салфетки, сгънати с помощта на различни техники.

Идеи за декор с рапани

Идеи за декор с рапани

Рапаните винаги навяват спомени за морето, затова са добра възможност да внесете малко ваканционно настроение вкъщи, като декорирате дома с тях. Вижте нашите идеи за декор с рапани.

Пачуърк за дома

Пачуърк за дома

С пачуърк (patchwork, от patch – кръпка и work – работа) лесно ще разчистите ненужните и износени дрехи от гардероба, като ги превърнете в нещо оригинално и полезно. С пачуърк домът става по-весел и шарен.