6 идеи направи си сам за Великден

0 коментара0/5

Колкото повече наближава Великден, толкова по-празнично става настроението наоколо. Предлагаме ви 7 идеи „направи си сам“, с които да си измайсторите ефектна великденска украса за дома.

6 идеи направи си сам за Великден

Пръстен за салфетка

За да си направите великденски пръстен за салфетка ви трябват обикновен пръстен за салфетка, изкуствено гнездо за яйца (може и от хартиена трева) и кламер или малко телче. Единственото което трябва да направите е да прикрепите гнездото с помощта на развития кламер към пръстена за салфетки, така че да стои стабилно. Накрая поставете в гнездото няколко шоколадови бонбони във формата на яйце.

Добави описание

Идеята е на gimmesomestyleblog

Великденска украса за маса

За да си измайсторите зелена великденска украса за празничната трапеза ви трябват подходящ съд, гъба, която да напоите с вода, стръкчета трева или зелени клонки (може и изкуствени), панделка, градински мъх или кълнове и няколко изкуствени яйца.

За целта навлажнете гъбата с вода и я поставете в съда. В нея забийте стръковете зеленина и покрийте гъбата с мъх, кълнове или изкуствена трева. Завържете панделката около тревата и поставете великденските яйца в купата.

Вижте също как да си направите великденски венец за вратата отново с помощта на малко зеленина, изкуствени великденски яйца и стара, празна рамка от картина.

Великденска украса с декупажна техника

Великденската украса с декупажна техника може да се приложи както за декор на кошници и кутии, които сте решили да подарите на своите близки за празника, така и върху самите яйца (които обаче после не стават за хапване заради лепилото по тях). Трябват ви само четка, декупажно лепило, красиви салфетки и бяла повърхност.

Добави описание

Вижте също: Техники за боядисване на великденски яйца

Великденска украса в буркан

Пъстра и весела великденска украса в чаша или стъклен буркан, подходяща за празничен декор на трапезата или за детската стая. Трябват ви 3 нюанса изкуствен, цветен пясък, няколко мъниста, играчка на пиле или зайче, стрък зеленина и панделка. 

Добави описание

Идеята е на myownlabels

Великденски картички

Използвайте стара покривка или чаршаф с цветни мотиви, обикновен картон и лепило, за да измайсторите ефектни великденски картички за вашите близки.

Добави описание

Великденска кошница

Украсете обикновената кошница с релефни мотиви, като ги залепите с помощта на горещо лепило. Цветя от плат или хартия са най-подходящият избор за декор. Увийте панделка около дръжката на кошница,а  дъното покрийте с хартиена трева.

Добави описание

31.03.2014/ Христина Спасова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 идеи направи си сам за Великден".

Още от "Направи си сам"

Идеи за ледена украса

Идеи за ледена украса

Предлагаме ви няколко идеи за еко коледна украса от природата. Ледената украса може да закачите на балкона, в градината или на дърво близо до дома ви. Освен, че е ефектна, ледената украса е в полза и на врабчетата.

Януарски венец

Януарски венец

Празниците минаха и за съжаление се наложи да приберете коледния венец обратно в кашона за догодина. За да не стои входната врата празна и мрачна, измайсторете си красив януарски венец.

Направи си сам стенен часовник

Направи си сам стенен часовник

Стенният часовник е практичен аксесоар в декора на дома, затова го има в почти всяко жилище. С правилния подход може да го превърнете и в оригинален акцент. Вижте няколко идеи как да си направите интересен стенен часовник.