5 морски идеи направи си сам

0 коментара0/5

Ваканцията на плажа е мираж или пък отпуската ви вече е минала. Предлагаме ви 5 бързи и лесни морски идеи за декорация на дома, които да ви върнат лятното настроение.

5 морски идеи направи си сам

Декорация с миди

Трябва ви висок стъклен буркан с капак. Вътре поставете един пласт пясък, миди, различни по вид и размери, декоративна морска звезда, рапан или морски охлюв. Пуснете между мидите и няколко бели перлени мъниста. Затворете капака и завържете панделка от канап или зебло. За да разнообразите може да поставите в буркана също дебела свещ или да смените съда със стъклена купа със столче.

Летен свещник
Трябва ви правоъгълна чаша като за уиски. Поставете на дъното начупени миди, а върху тях чаена свещ. Омотайте няколко пъти канап през средата на чашата и направете възел или панделка. Там с помощта на горещ силикон или секундно лепило поставете морска звезда или мида, за да скриете възела.

Ароматерапия срещу комари
Комарите са сред неприятните страни на лятото и могат да провалят вечерята ви на балкона. Може да предотвратите този проблем, като си направите домашен ароматизатор, прогонващ нахалните насекоми. В стъклен буркан пуснете няколко клонки мента, розмарин, босилек, лавандула и резени лимон.

Напълнете буркана наполовина с вода и капнете вътре 10 капки етерично масло от цитронела – изпитано средство за борба с комарите. Завържете канапена панделка на гърлото на буркана и по желание поставете чаена свещ върху водата. Дръжте буркана в близост до вас. Не се притеснявайте - ароматът е освежаващ за вас, противопоказен само за комарите.

Добави описание

Идея за стария шезлонг
Шезлонгите от плат си остават класика за релакс на балкона. Но след години ползване, материята изтънява и накрая се къса. Не изхвърляйте шезлонгите на боклука, а сменете плата. Използвате хавлиени кърпи с морски мотиви или в летни цветове. По желание може да направите облегалката в един цвят, а седалката с друг, за да е по-интересно.

Венец-слънце
Ако от зимата имате останало кълбо прежда в жълто или цвят горчица, използвайте го за да си направите венец-слънце.

Добави описание

21.07.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 морски идеи направи си сам".

Още от "Направи си сам"

Квилинг – техника за търпеливите

Квилинг – техника за търпеливите

Квилинг е техника, която с времето се е утвърдила като изкуство. Днес квилингът има редица почитатели, които творят разнообразни и вдъхновяващи декорации. Какво е квилинг и как да го приложите у дома?

Часовник от стар тиган

Часовник от стар тиган

Часовникът от стар тиган е интересно и оригинално решение за вашата кухня.

Коледна украса от подръчни материали

Коледна украса от подръчни материали

Самоделно направената украса обикновено е най-оригинална и ценена, защото всеки е вложил нещо от себе си в изработката й. Ето няколко идеи как да си направите коледна украса от подръчни материали.