5 идеи с коркови тапи

0 коментара0/5

В месеца на виното и в сезона на студеното време много хора разчитат на сгряващия ефект на божествената напитка. Ако сте събрали известно количество коркови тапи от бутилките вино, вижте как може да ги използвате за оригинални проекти. 5 идеи с коркови тапи.

5 идеи с коркови тапи

Повечето идеи с коркови тапи не изискват особен арсенал от материали, за да бъдат реализирани. Достатъчно е да разполагате с нужното количество тапи, с пистолет с горещ силикон, шаблон, рамка или линия, за да подравните корковите тапи.

Подложка за горещи предмети

Дали ще бъде коркова подложка за горещи тенджери и тигани, или малки подложки за чаши, на които да слагате чашата с чай или кафе, тази идея със сигурност ще ви влезе в употреба. Вижте как стъпка по стъпка да си направите ефектни подложки за чаши от коркови тапи.

Табло за напомняне

Хубавото на корка е, че може да го използвате като материал за изработката на табло с бележки за напомняне. Другият вариант е да покриете с половинки коркови тапи външната част на празна консервна кутия. Така се сдобивате и с моливник.

Вижте също: Идеи с останали тапети

Коркова постелка

Идеална е за дъждовните дни, когато искате да поставите мокрите ботуши или обувки така, че да не превръщат антрето или коридора в море от локви. Постелка от коркови тапи може да поставите и в банята до ваната или душ кабината.

Вижте също: 5 Идеи с ролки от тоалетна хартия

Добави описание

Коркови тапи като част от декора

Използвайте събраните коркови тапи като елемент в декора на дома. В стъклен буркан с широко гърло поставете малка чаша, в която има чаена свещ. Напълнете пространството между буркана и чашата с коркови тапи. Другият вариант е да си направите декоративно кълбо от коркови тапи. Със същия успех ще ви служи и оригиналният венец за входната врата, изработен от коркови тапи. За да е по-интересен, предварително може да оцветите тапите в подходящи цветове.

Добави описание

В градината

При отварянето на бутилката вино с тирбушон тапата се сдобива с малка дупка, в която може да забиете шиш за скара. На самата коркова тапа пък напишете името на подправката или растението, което отглеждате в сандъчето.

13.02.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 идеи с коркови тапи".

Още от "Направи си сам"

Освежете старата лампа

Освежете старата лампа

Настолната лампа в хола ви се вижда стара и овехтяла. Не бързайте да я изхвърляте, защото има начин как да я освежите и да я превърнете в оригинален акцент за стаята. Ето как.

Торбалан

Торбалан

Tози Торбаланчо ще бъде един весел детайл към стаята на вашето дете.

Ябълкови свещници

Ябълкови свещници

Ябълковите свещници ухаят приятно, стоят оригинално и внасят доза романтика вкъщи. Вижте как да си направите ябълкови свещници.