4 идеи за великденски картички

2 коментара0/5

Великденските картички са един от начините да поздравите близки и приятели за празника. По-сръчните могат да си ги изработят сами у дома, за да бъде поздравът още по-личен. Вижте 4 идеи за оригинални великденски картички.

4 идеи за великденски картички

За да си направите великденски картички, не ви трябват много материали – цветен картон, ножица, лепило, стикери или филц, с които да украсите, флумастри или маркери, цветно фолио и тапети също могат да ви послужат за изработката.

С великденския заек

Великденският заек е сред най-популярните празнични герои, затова смело може да го използвате в украсата. Направете великденска картичка във формата на дългоушкото и я оцветете. Другият вариант е да изрежете от картон бял заек (може да ползвате готов шаблон) и да залепите фигурката върху цветен лист. Залепете малко памук за опашка на заека. По талантливите могат да нарисуват лице и уши на заек в едната част на картичката, а в другата да стои надписът.

Добави описание

С пролетни цветя

Великден е най-очакваният празник през пролетта, затова се асоциира с цъфнали лалета, зюмбюли, нарциси. Използвайте цветно фолио или гланцово блокче, за да изрежете шаблон на пролетен букет и да го залепите върху цветен картон. Отстрани нарисувайте или залепете 2-3 по-малки великденски яйца. Добавете лента сатенена панделка по едната страна на картичката (залепете със секундно лепило).

Добави описание

Картичка с великденско яйце

Върху бял лист хартия нарисувайте с молив едно яйце. Облепете го с лентички цветна хартия в различни нюанси, като не се притеснявате дали ще излезете малко извън шаблона. След това нарисувайте същото яйце на друг лист хартия и го изрежете с макетно ножче – получава се прозорче във формата на яйце. Залепете втория лист върху първия, така че облепеното яйце да попада в прозорчето.

Идея: Вместо лентички цветна хартия може да използвате и тапети.

Добави описание

С помощта на квилинг и скрапбукинг

Квилинг техниката, както и елементи от скрапбукинга, са подходящи за най-сръчните и търпеливите. С помощта на навиване на лентички цветна хартия или на облепяне на обикновена картонена картичка с различни мотиви, релефна хартия, копчета, яйца от филц, стръкчета хартиена трева и други, превръщате великденската картичка в незабравим спомен.

Добави описание

02.04.2014/ Христина Спасова

 

2 коментарaДобави коментар »

Penmar

От Penmar09.04.2014, 22:36 ч.

Имам двама близки именници на Великден, заедно с подаръка може да прибавя и картички като показаните. Идеите ви са интересни и лесно приложими. :)

Виж всички коментари за "4 идеи за великденски картички".

Още от "Направи си сам"

4 лесни идеи за дома

4 лесни идеи за дома

Предлагаме ви 4 лесни и оригинални идеи за дома, с които да разнообразите и обновите пролетния декор. Вижте как да се сдобиете с нова лампа, да развеселите градината и да създадете гостоприемно посрещане.

Как да освежите старата маса?

Как да освежите старата маса?

С времето масата придобива съвсем различен вид от този, в който сте я закупили. Някои маси изглеждат похабени и износени, но в същото време остават здрави и стабилни. Ето няколко идеи как да освежите старата маса.

Не подценявайте блажната боя!

Не подценявайте блажната боя!

Не изхвърляйте старите си мебели, боядисайте ги в друг цвят и те ще ви служат и радват погледа още дълго време.