4 идеи за великденски картички

2 коментара0/5

Великденските картички са един от начините да поздравите близки и приятели за празника. По-сръчните могат да си ги изработят сами у дома, за да бъде поздравът още по-личен. Вижте 4 идеи за оригинални великденски картички.

4 идеи за великденски картички

За да си направите великденски картички, не ви трябват много материали – цветен картон, ножица, лепило, стикери или филц, с които да украсите, флумастри или маркери, цветно фолио и тапети също могат да ви послужат за изработката.

С великденския заек

Великденският заек е сред най-популярните празнични герои, затова смело може да го използвате в украсата. Направете великденска картичка във формата на дългоушкото и я оцветете. Другият вариант е да изрежете от картон бял заек (може да ползвате готов шаблон) и да залепите фигурката върху цветен лист. Залепете малко памук за опашка на заека. По талантливите могат да нарисуват лице и уши на заек в едната част на картичката, а в другата да стои надписът.

Добави описание

С пролетни цветя

Великден е най-очакваният празник през пролетта, затова се асоциира с цъфнали лалета, зюмбюли, нарциси. Използвайте цветно фолио или гланцово блокче, за да изрежете шаблон на пролетен букет и да го залепите върху цветен картон. Отстрани нарисувайте или залепете 2-3 по-малки великденски яйца. Добавете лента сатенена панделка по едната страна на картичката (залепете със секундно лепило).

Добави описание

Картичка с великденско яйце

Върху бял лист хартия нарисувайте с молив едно яйце. Облепете го с лентички цветна хартия в различни нюанси, като не се притеснявате дали ще излезете малко извън шаблона. След това нарисувайте същото яйце на друг лист хартия и го изрежете с макетно ножче – получава се прозорче във формата на яйце. Залепете втория лист върху първия, така че облепеното яйце да попада в прозорчето.

Идея: Вместо лентички цветна хартия може да използвате и тапети.

Добави описание

С помощта на квилинг и скрапбукинг

Квилинг техниката, както и елементи от скрапбукинга, са подходящи за най-сръчните и търпеливите. С помощта на навиване на лентички цветна хартия или на облепяне на обикновена картонена картичка с различни мотиви, релефна хартия, копчета, яйца от филц, стръкчета хартиена трева и други, превръщате великденската картичка в незабравим спомен.

Добави описание

02.04.2014/ Христина Спасова

 

2 коментарaДобави коментар »

Penmar

От Penmar09.04.2014, 22:36 ч.

Имам двама близки именници на Великден, заедно с подаръка може да прибавя и картички като показаните. Идеите ви са интересни и лесно приложими. :)

Виж всички коментари за "4 идеи за великденски картички".

Още от "Направи си сам"

Направи си сам… Mildeгами!

Направи си сам… Mildeгами!

Ароматните цветя от тоалетна хартия Milde ще придадат на банята ви истинско СПА усещане

Направи си сам моливник

Направи си сам моливник

Красиви, нестандартни и оригинални моливници могат да красят бюрото ви у дома или в офиса. Трябва ви малко въображение, доза търпение и 2-3 материала и воала – моливникът е готов.

Оригами – как да вдъхнете живот на хартията

Оригами – как да вдъхнете живот на хартията

Оригами е японско изкуство и буквално означава „прегъната хартия“. То дава възможност за пресъздаване в триизмерен вид на животни, предмети и най-различни други фигури.  Единственото, което ви е нужно за оригами е малко хартия.