Семеен бюджет

1 коментар0/5

Докато получите заплата, и тя вече е излетяла от портфейла ви. При толкова разходи и сметки е трудно да хванете „следите“ на семейния ви бюджет. Има частично решение на проблема.

Семеен бюджет

 

 
Крайно време е да отворите една счетоводна тетрадка. Вписвайте вътре приходите и датите, когато са пристигнали паричните постъпления. Отстрани записвайте разходите.

Разбира се, става въпрос за по-големите покупки и за сметките – няма как да отбелязвате всяка похарчена стотинка. Вижте как се движи семейният ви бюджет, като правите проверки на средно 10 дни.
 
Счетоводната тетрадка ще ви помогне да видите къде отиват парите ви и да организирате разходите си. За „по-привързаните“ към компютрите си, семейният бюджет може да бъде „проследен“ и с помощта на компютърна програма.
 
15.11.2012/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

vodolei4e

От vodolei4e18.11.2012, 08:42 ч.

Това го правя с години,но все изникват непредвидени разходи.

Виж всички коментари за "Семеен бюджет".

Още от "Личен опит"

Съдомиялната – необходимост или прищявка?

Съдомиялната – необходимост или прищявка?

Напоследък в модерната кухня има всякакви уреди. Сред най-обсъжданите обаче е съдомиялната, която крие примамливи за домакинята предимства. Но заради цените, които техниката държи, все още стои въпросът дали съдомиялната е необходимост или по-скоро прищявка.

Как се преборих с  конденза и мухъла в къщи?

Как се преборих с конденза и мухъла в къщи?

Измина една година от ремонта. Досега мухъл не се е появил и смея да определя опита за справяне с този неприятен проблем като успешен.

Гардероб за  безупречна визия

Гардероб за безупречна визия

Безупречната визия не се постига само със следване на модните тенденции и трупане на дрехи. Важна е добрата поддръжка на гардероба – чисти, подредени и изгладени дрехи.