Семеен бюджет

1 коментар0/5

Докато получите заплата, и тя вече е излетяла от портфейла ви. При толкова разходи и сметки е трудно да хванете „следите“ на семейния ви бюджет. Има частично решение на проблема.

Семеен бюджет

 

 
Крайно време е да отворите една счетоводна тетрадка. Вписвайте вътре приходите и датите, когато са пристигнали паричните постъпления. Отстрани записвайте разходите.

Разбира се, става въпрос за по-големите покупки и за сметките – няма как да отбелязвате всяка похарчена стотинка. Вижте как се движи семейният ви бюджет, като правите проверки на средно 10 дни.
 
Счетоводната тетрадка ще ви помогне да видите къде отиват парите ви и да организирате разходите си. За „по-привързаните“ към компютрите си, семейният бюджет може да бъде „проследен“ и с помощта на компютърна програма.
 
15.11.2012/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

vodolei4e

От vodolei4e18.11.2012, 08:42 ч.

Това го правя с години,но все изникват непредвидени разходи.

Виж всички коментари за "Семеен бюджет".

Още от "Личен опит"

Закачалка ни спасява от пране на дрехи

Закачалка ни спасява от пране на дрехи

В стремежа си към чистота и идеална хигиена, често перем дрехите си повече от необходимото. Често обаче това не е необходимо, особено за връхните дрехи.

За и против пушенето на закрито у дома?

За и против пушенето на закрито у дома?

Както се водят дебати на тема "за и против пушенето на обществени места", така понякога възникват и такива относно пушенето на закрито вкъщи. Редно ли е да се пуши в затворени помещения у дома или за предпочитане са балконите и отворените прозорци?

Трикове за чиста кухня

Трикове за чиста кухня

Всяка домакиня в даден момент е срещала затруднения с почистването на съдове или уред след вкусна вечеря. Ето няколко полезни трика за чиста кухня!