Семеен бюджет

1 коментар0/5

Докато получите заплата, и тя вече е излетяла от портфейла ви. При толкова разходи и сметки е трудно да хванете „следите“ на семейния ви бюджет. Има частично решение на проблема.

Семеен бюджет

 

 
Крайно време е да отворите една счетоводна тетрадка. Вписвайте вътре приходите и датите, когато са пристигнали паричните постъпления. Отстрани записвайте разходите.

Разбира се, става въпрос за по-големите покупки и за сметките – няма как да отбелязвате всяка похарчена стотинка. Вижте как се движи семейният ви бюджет, като правите проверки на средно 10 дни.
 
Счетоводната тетрадка ще ви помогне да видите къде отиват парите ви и да организирате разходите си. За „по-привързаните“ към компютрите си, семейният бюджет може да бъде „проследен“ и с помощта на компютърна програма.
 
15.11.2012/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

vodolei4e

От vodolei4e18.11.2012, 08:42 ч.

Това го правя с години,но все изникват непредвидени разходи.

Виж всички коментари за "Семеен бюджет".

Още от "Личен опит"

За и против пушенето на закрито у дома?

За и против пушенето на закрито у дома?

Както се водят дебати на тема "за и против пушенето на обществени места", така понякога възникват и такива относно пушенето на закрито вкъщи. Редно ли е да се пуши в затворени помещения у дома или за предпочитане са балконите и отворените прозорци?

На война с новогодишните петна

На война с новогодишните петна

След Нова година, когато еуфорията от празника отмине, петната от празничната вечеря вече не изглеждат толкова безобидни, колкото по време на събирането. Вижте 5 съвета с какво да се въоръжите преди да отидете на война с новогодишните петна.

Супержена ли съм?

Супержена ли съм?

..8, 9, 10...хайде! Вече е 06.50 сутринта и трябва веднага да стана. Списъкът със задачите за днес е в главата ми и с надеждата, че не забравям нещо, хуквам към банята.