Ютиите Tefal Ultimate Anti-Calc: безпощадни към котления камък

0 коментара0/5

Ютиите Tefal Ultimate Anti-Calc: безпощадни към котления камък

Хората изпитали необходимост да гладят дрехите си още в далечното миналото. През 1.век пр.Хр. китайците използвали метални тигани, пълни с гореща вода, за да премахнат гънките от дрехите си. По-късно съоръжението започнало да приема различни форми, докато през 1882г. на бял свят не се появила първата електрическа ютия, която тежала скромните 15кг. Едва през 1926г. ютията приела по-приемлив вид и тегло и постепенно се превърнала в достъпна стока.

Днешната ютия едва ли може да се сравни с тази преди години. Ютиите днес  са истински  "компютри" за гладене, оборудвани с различни функции и "космически" технологии.

 

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9745

Да разгледаме една от моделите на пазара   Tefal Ultimate Anti-Calc FV9745.Тази ютия е безпощадна към  враг № 1 на всички ютии - котления камък.

Варовикът се наслагва бавно  в уреда по време на гладене, в резултат на което подаването на пара се затруднява, а това води до негативни последици - намаляване мощността  на парата и петна по дрехите.

Затова  Tefal създава иновативен антиваровиков колектор, който да улавя котления камък по време на гладене и да го събира директно в колектора.

Проектиран в задната част на ютията, антиваровиковият колектор е лесен за изваждане и почистване, тъй като той  събира около лъжица котлен камък на всеки три месеца (количество зависи от твърдостта на водата).

Така силата на парата на ютия Ultimate Anti-Calc се запазва с течение на времето и се гарантира  ултра мощен паров удар до 230 г/мин, който да  премахва и най-упоритите гънки, а променливата пара до 55г/мин гарантира бързо и ефективно гладене без усилия.

От своя страна самопочистващата се плоча Tefal Durilium® осигурява дълготрайно плъзгане без усилия и отлично разпределяне на парата.

Благодарение на функцията за автоматична пара, точното количество пара се регулира автоматично, според избраната  температура за съответната  тъкан.

Ютията притежава още антикапкова система, която не позволява водата да мокри дрехите, които гладите.

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9745 загрява бързо и може да се изключва сама, когато е в състояние на покой.

Още за: Tefal

Още от "Личен опит"

Шифърът на етикетите

Шифърът на етикетите

Малките бележки трябва да ни служат за улеснение, когато купуваме и употребяваме дадена стока. В редица случаи обаче „закодираната" върху тях информация е неразбираема. Ето значението на символите за поддръжка на дрехите.

Дните, споделени с домашния любимец, са незабравими

Дните, споделени с домашния любимец, са незабравими

Веси Бонева: Домашните любимци ме зареждат с изключително много позитивна енергия.