Ютиите Tefal Ultimate Anti-Calc: безпощадни към котления камък

0 коментара0/5

Ютиите Tefal Ultimate Anti-Calc: безпощадни към котления камък

Хората изпитали необходимост да гладят дрехите си още в далечното миналото. През 1.век пр.Хр. китайците използвали метални тигани, пълни с гореща вода, за да премахнат гънките от дрехите си. По-късно съоръжението започнало да приема различни форми, докато през 1882г. на бял свят не се появила първата електрическа ютия, която тежала скромните 15кг. Едва през 1926г. ютията приела по-приемлив вид и тегло и постепенно се превърнала в достъпна стока.

Днешната ютия едва ли може да се сравни с тази преди години. Ютиите днес  са истински  "компютри" за гладене, оборудвани с различни функции и "космически" технологии.

 

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9745

Да разгледаме една от моделите на пазара   Tefal Ultimate Anti-Calc FV9745.Тази ютия е безпощадна към  враг № 1 на всички ютии - котления камък.

Варовикът се наслагва бавно  в уреда по време на гладене, в резултат на което подаването на пара се затруднява, а това води до негативни последици - намаляване мощността  на парата и петна по дрехите.

Затова  Tefal създава иновативен антиваровиков колектор, който да улавя котления камък по време на гладене и да го събира директно в колектора.

Проектиран в задната част на ютията, антиваровиковият колектор е лесен за изваждане и почистване, тъй като той  събира около лъжица котлен камък на всеки три месеца (количество зависи от твърдостта на водата).

Така силата на парата на ютия Ultimate Anti-Calc се запазва с течение на времето и се гарантира  ултра мощен паров удар до 230 г/мин, който да  премахва и най-упоритите гънки, а променливата пара до 55г/мин гарантира бързо и ефективно гладене без усилия.

От своя страна самопочистващата се плоча Tefal Durilium® осигурява дълготрайно плъзгане без усилия и отлично разпределяне на парата.

Благодарение на функцията за автоматична пара, точното количество пара се регулира автоматично, според избраната  температура за съответната  тъкан.

Ютията притежава още антикапкова система, която не позволява водата да мокри дрехите, които гладите.

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9745 загрява бързо и може да се изключва сама, когато е в състояние на покой.

Още за: Tefal

Още от "Личен опит"

Трикове срещу пет упорити петна

Трикове срещу пет упорити петна

Има случаи, когато петната просто отказват да изчезнат от дрехата. Не се отчайвате, а бъдете упорити! Пробвайте триковете срещу тези пет упорити петна!

Мухъл вкъщи

Мухъл вкъщи

В много домове, независимо дали са ново или старо строителство, мухълът е неприятна част от „интериора“. Макар отстраняването му да е доста трудна задача, има начини, с които да предотвратите появата и разрастването на мухъл вкъщи.

С двойна сила срещу петната

С двойна сила срещу петната

Много работещи дами, представители на женски и лайфстайл медии, събра събитието, посветено на супержената, подкрепено от Ariel. Пред всички гости, популярната телевизионна и радио водеща и майка на две дъщери, Ива Дойчинова сподели своите тайни как успява да се справи с ежедневните задачи и да бъде истинска супержена.