Цветът в интериора на жилището играе значителна художествена роля. Той участвува активно в архитектурно-композиционното оформяване на жилището. Едно и също помещение може да въздействува по различни начини в зависимост от оцветяването му.Към пълния текст

«1234»

34 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

Liny

Liny17.04.2006, 00:00:00 ч.

Галя, няма да повтарям това, което казва Ина К, абсолютно съм съгласна с него, освен с това, че ПВЦ дограмата не прави конденз. За съжаление прави, вярно по-малко от алуминиевата, но прави. Аз също съм с ПВЦ в хола и на балкона и съм доволна. Освен това тази дограма е и шумоизолатор.

Отговори на Liny

Ина К

Ина К17.04.2006, 00:00:00 ч.

Галя, за нашите климатични условия най-подходяща е ПВЦ дограмата. Освен това тя е топлоизолатор, докато алуминият е проводник, независимо от термомоста, който му слагат. Пластмасовите профили са приятно топли, а алуминиевите - студени в студеното време и много топли - в топлото. Пластмасовата дограма не прави конденз, докато при алуминиевата това явление е почти задължително. Имаме ПВЦ от 5 години и съм много доволна, сега ни предстои остъкляване на голям балкон и отново съм се спряла на този тип дограма.

Отговори на Ина К

Kep

Kep17.04.2006, 00:00:00 ч.

Пепи, аз не съм специалист, но лично аз бих използвала светли цветове за стените, иначе ми се струва, че рискуваш да стане много "тъмно" в хола ти. Не ти препоръчвам бяло, въпреки че ако си му фенка ще стане. На мен така ми се иска да имам в хола стени, които да не са бели. Ама уви, не мога да си позволя абсолютно никакъв друг цвят заради тавана.

Отговори на Kep

Галя

Галя17.04.2006, 00:00:00 ч.

Моля ви да ме упътите по повод на това- коя дограма за предпочитане-

алуминиева или ПВЦ. Получавам противоречива информация и не мога

да се ориентирам.

Предварително благодаря

Отговори на Галя

Пепи

Пепи17.04.2006, 00:00:00 ч.

Помогнете ми с избора на цвят за стените на хола ми!Холовата гарнитура е в тъмно синьо с малки цветчета в златисто, секцията ми е черна! Моля споделети Вашия опит!

Отговори на Пепи

Vania

Vania14.04.2006, 00:00:00 ч.

интересуваме какъв цвят на стените мога да си боядисам хола като секцията ми е в мраморно синйо и светло кафяво|череша

|

Отговори на Vania

Хриси

Хриси11.12.2005, 00:00:00 ч.

До Лоли

Права си Лоли, трудно е, но когато всичко е гогово и изпиеш първото си кафе в новото жилище удоволствието е неповторимо. Аз самата приключих с ремонта и обзавеждането на моят нов апартамент сега и все още не съм се нанесла, но се надявам да бъда там за празниците. Ще чакам да ми пишеш! Поздрави!

Отговори на Хриси

Loly

Loly11.12.2005, 00:00:00 ч.

Здравей Хриси,

благодаря за отговора! Наистина за момента не бързам тъй като в момента правят замазките на подовете и тепърва ще поръчвам паркета. Ще си запазя правото /стига да не те притеснявам/ да се посъветвам с теб когато дойде времето за боядисване :)

Също така сега правят и камината и все още незнам в какъв камък ще я облекат - то и това ще наклони малко везните..........ох направо си е доста трудно.......

Отговори на Loly

Хриси

Хриси09.12.2005, 00:00:00 ч.

Здравей Лоли,

съжалявам, че чак сега ти пиша, но отдавна не бях посещавала сайта.Можеше да ми пишеш на имейла ми, но щом не си го сторила значи не бързаш толкова много и в такъв случай всичко е наред!!! Това, което е важно преди да избереш цвят за стените е да помислиш какви ще са останалите преобладаващи цветове в стаята - на меката мебел, цвета на паркета и на мебелите, но след като желанието ти е само да излъчва жизнерадостно настроение можеш да използваш всички светли и дори по-наситени цветове. Можеш дори да комбинираш два цвята или един и същ в два нюанса за различните стени. Всичко зависи от твоят вкус и това, което теб ще те кара да се чустваш хармонично в това помещение. Ако имаш идеи можеш да ги споделиш с мен и аз ще се опитам да ти помогна със съвет коя да избереш. Поздрави и успех!

Отговори на Хриси

Loly

Loly10.11.2005, 00:00:00 ч.

До Хриси

Здравей Хриси

тъй като съвсем скоро трябва да обзавеждам огромна къща - имам следният въпрос

Имам огромен хол в едната си част кръгъл

Подът ще е естествен паркет - дъб и съм решила да взема голям кръгъл диван с голяма табуретка

Какъв цвят да боядисам стените за да постигна по-лъчезарен облик на стаята и да я направя по-уютна тъй като е прекалено голяма

Благодаря предварително за съвета!

Отговори на Loly

Добави коментар »

«1234»

Коментари за "Цветовете при оформяне на интериора"
Страница 2 от 4 • Коментари 34

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.