Великденски аранжировки с цветя

0 коментара0/5

През пролетта е пълно с красиви и ароматни цветя, които се превръщат в идеалната празнична украса за Великден. Вижте нашите предложения за великденски аранжировки с цветя.

Великденски аранжировки с цветя
Великденски аранжировки с цветя

Когато украсявате за Великден с цветя, трябва да имате няколко неща предвид. Хубаво е цветът на букета да съвпада с този на водещия при празничната украса. Например, ако сте избрали Великден в неутрални цветове, тогава заложете на бели цветя. За Великден в жълто пък са по-подходящи нарцисите.

Добави описание

Друг особен момент е изборът на ваза. За масата най-добре заложете на ниска и кръгла, а за украса в хола на голяма и висока ваза. Използвайте и материали от кухнята – каничка, дълбока чаша за кафе, стара консервна кутия, увита в плат или конци.

Добави описание

Може да направите аранжировката и в малко сандъче или да подредите цветята легнали в продълговат стъклен съд. Някои пък избират да украсяват с малки саксии, скрити в мини кашпи. За тази идеята луковиците на минзухара, нарциса и зюмбюла са идеални.

Добави описание

Що се отнася до цветята, може да експериментирате. Най-често срещаният избор са лалетата, защото са идеални за по-високи композиции. Освен това се срещат в различни наситени цветове. Може обаче да опитате и нещо по-различно – например да съберете букет от диви минзухари, иглика, лайка или глухарчета. С цветчета от цветето паричка например, може да украсите панера с боядисаните яйца.

Добави описание

Други нестандартни цветни аранжировки включват върбови клонки, цъфнали черешови клонки или декоративна трева. На клоните може да закачите великденска украса, а сред сандъчетата с декоративна трева да подредите фигурки на зайче или пиле.

Добави описание

Оригинална великденска аранжировка с цветя е и тази, която включва цветни яйца. Например в стъклен съд слагате изкуствени цветни яйца, а стъблата на цветята потапяте във водна капсула, която скривате между яйцата.

Добави описание

Великденските аранжировки с цвете не само ще направят дома ви по-цветен и красив, но и вкъщи ще ухае приятно на празници и пролет.

30.03.2015/ Христина Спасова

 

 

Всичко за Великден на едно място

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Великденски аранжировки с цветя".

Още от "Идеи"

Великденският заек в декора на дома

Великденският заек в декора на дома

Великденският заек е един от символите на предстоящия празник. С него Великден става по-весел и пъстър, освен това се превръща в любим герой на по-малките. Ето няколко идеи как да използвате великденския заек в декора на дома.

Пролетни идеи за дома

Пролетни идеи за дома

На 22-ри март настъпва астрономическата пролет, но у дома тя идва по-рано – с първите топли и слънчеви дни. Създайте уютна атмосфера и позитивно излъчване на дома, като го подготвите за пролетта. Вижте няколко пролетни идеи.

Бяло и черно – война на цветовете

Бяло и черно – война на цветовете

Сред най-новите тенденции в обзавеждането на дома се нарежда играта с контраста на цветовете. Да съчетаем бяло и черно е като да нарисуваме Ин и Ян.