Великденски аранжировки с цветя

0 коментара0/5

През пролетта е пълно с красиви и ароматни цветя, които се превръщат в идеалната празнична украса за Великден. Вижте нашите предложения за великденски аранжировки с цветя.

Великденски аранжировки с цветя
Великденски аранжировки с цветя

Когато украсявате за Великден с цветя, трябва да имате няколко неща предвид. Хубаво е цветът на букета да съвпада с този на водещия при празничната украса. Например, ако сте избрали Великден в неутрални цветове, тогава заложете на бели цветя. За Великден в жълто пък са по-подходящи нарцисите.

Добави описание

Друг особен момент е изборът на ваза. За масата най-добре заложете на ниска и кръгла, а за украса в хола на голяма и висока ваза. Използвайте и материали от кухнята – каничка, дълбока чаша за кафе, стара консервна кутия, увита в плат или конци.

Добави описание

Може да направите аранжировката и в малко сандъче или да подредите цветята легнали в продълговат стъклен съд. Някои пък избират да украсяват с малки саксии, скрити в мини кашпи. За тази идеята луковиците на минзухара, нарциса и зюмбюла са идеални.

Добави описание

Що се отнася до цветята, може да експериментирате. Най-често срещаният избор са лалетата, защото са идеални за по-високи композиции. Освен това се срещат в различни наситени цветове. Може обаче да опитате и нещо по-различно – например да съберете букет от диви минзухари, иглика, лайка или глухарчета. С цветчета от цветето паричка например, може да украсите панера с боядисаните яйца.

Добави описание

Други нестандартни цветни аранжировки включват върбови клонки, цъфнали черешови клонки или декоративна трева. На клоните може да закачите великденска украса, а сред сандъчетата с декоративна трева да подредите фигурки на зайче или пиле.

Добави описание

Оригинална великденска аранжировка с цветя е и тази, която включва цветни яйца. Например в стъклен съд слагате изкуствени цветни яйца, а стъблата на цветята потапяте във водна капсула, която скривате между яйцата.

Добави описание

Великденските аранжировки с цвете не само ще направят дома ви по-цветен и красив, но и вкъщи ще ухае приятно на празници и пролет.

30.03.2015/ Христина Спасова

 

 

Всичко за Великден на едно място

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Великденски аранжировки с цветя".

Още от "Идеи"

Декор на снежинки за Коледа

Декор на снежинки за Коледа

Красотата на снежните пейзажи винаги е вдъхновявала хората естети. Затова от край време снежинките често присъстват в декора за Коледа, като закачливи елементи от празничната украса на дома.

Идеи за обзавеждане на балкона

Идеи за обзавеждане на балкона

В града балконът, дори и малък, е вашето райско кътче - онова усамотено мястото, където в топлите дни ще релаксирате след дълъг ден. Според размерите и основните функции на балкона, трябва да изберете и съответните мебели. Вижте идеи за обзавеждане на балкона.

Как да запазите свежа истинската елха?

Как да запазите свежа истинската елха?

Ако сте от любителите на истинската коледна елка и сте били твърде нетърпеливи да си купите такава месец преди празниците, ето няколко съвета как да я запазите свежа до Коледа.