Великденска украса със свежи цветя

1 коментар0/5

Ако предпочитате естествената красота на природата и искате да украсите дома с ефектна декорация за Великден, тогава потърсете помощ от сезонните цветя в градината. Предлагаме ви няколко идеи за великденска украса със свежи цветя.

Великденска украса със свежи цветя
Великденска украса със свежи цветя

За празника може да избирате между зюмбюли, нарциси, лалета и минзухари – емблематичен пролетен букет. Или пък да се спрете на нещо по-различно и да украсите с люляк, теменужки, рози, момина сълза, маргаритки, фрезии, цъфнали клонки на овощни дръвчета и храсти.

Свежите цветя внасят особен колорит в пролетната украса, оставят усещане за връзка с природата и от тях се носи приказен аромат – всичко това създава празнично настроение вкъщи.

Вижте също: Трикове за по-траен букет във вазата

Използвайте цъфналите клонки, за да си направите празничен венец за входната врата, като между тях може да вплетете и други цветя. Недостатъкът на тази украса е, че е нетрайна, но пък е изключително красива. На същия принцип може да украсите и великденската кошница или панера с боядисани яйца, стига да са изработени от ратан, бамбук или друг подобен материал.

От цъфналите клони или върбова клонка може да си направите и малки гнезда, в които да сложите боядисаните великденски яйца. За да е по-ефектно, опитайте с цветни пъдпъдъчи яйца.

Хубаво е да сложите свежи цветя и на великденската трапеза. Опитайте с един голям букет по средата или с няколко по-малки на 2-3 места. За по-смелите в декора, които обичат да експериментират, опитайте с няколко различни стъклени бутилки, в които сте сложили по едно цвете.

Малки саксии с цъфнали луковици на нарциси и зюмбюли също могат да участват във великденския декор, а някои дори ги поставят в сандъчета и ги ползват за цветна декорация на масата. За да не изглеждат керамичните саксии прекалено обикновени, украсете ги с декупажна техника, пастелни цветове или десен на точки.

Не забравяйте също, че черупките от яйца също могат да ви послужат за ваза или дори саксия за свежи пролетни цветя.

26.03.2014/ Христина Спасова

 

 

Всичко за Великден на едно място

 

Още от "Идеи"

Идеи за Хелоуин декор

Идеи за Хелоуин декор

Привърженици или противници на Хелоуин – няма значение, защото всички са единодушни, че декора за празника носи настроение и усмивки вкъщи (особено за децата). Ето някои лесни идеи за Хелоуин декор.

Витражът - игра на цветовете вкъщи

Витражът - игра на цветовете вкъщи

Един от съвременните начини за декорация е витражното стъкло.
Още от създаването на този тип изкуство, чието начало датира още през 11 век,

Спомени от пътувания

Спомени от пътувания

Семейните екскурзии винаги остават приятни и забавни спомени за всички вкъщи. Ето какво може да направите, за да съхраните приятните моменти и да ги впишете в декора на дома.