Великденска украса с прежда

0 коментара0/5

Ако са ви останали няколко излишни кълба прежда от последните зимни плетки и те са в наситени, ярки цветове, тогава не бързайте да ги прибирате, а ги използвайте, за да си направите красива великденска украса от прежда.

Великденска украса с прежда

За изработването на елементи от великденската украса не ви трябва голямо количество прежда. Важното е обаче тя да бъде в подходящи цветове – жълто, зелено, синьо, пастелни нюанси. От преждата може да изплетете мини шапки за боядисаните яйца – класически с помпони или такива с уши на различни животни (зайче, коте, куче).

От прежда може да изплетете и подложки за горещи предмети с великденски мотиви. Другият вариант да избродирате такива, но ще ви трябват специални конци. Яйца, патета, зайци, цветя са част от мотивите, които може да използвате.

Преждата е и подходящ материал за изработката на яйца за великденското дръвче, тъй като е лека и украсата няма да натежи на клоните. Другият вариант е да направите малки помпони и да използвате тях вместо изкуствени яйца.

Плетените цветя също могат да станат част от великденската украса за празника. Разпръснете ги в купата с яйцата или пък си направете букет за вазата. Освен това с тях може да украсите и великденския венец за входната врата.

Вижте също: Великденски венец

Добави описание

По-сръчните и търпеливите могат да си изплетат плетена кошница или „гнездо“ за боядисаните яйца. Имайте предвид обаче, че кошницата не е толкова стабилна, колкото традиционните модели, тъй като преждата е мека, затова е хубаво да помислите за по-твърдо дъно (например от по-дебел картон).

Вижте също: Великденски декор от плат

Ако се занимавате с амигуруми, използвайте уменията си, за да си направите мини великденска украса.

28.03.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Великденска украса с прежда".

Още от "Идеи"

Домът блести с метални нюанси

Домът блести с метални нюанси


Искате ли да имате модерен и съобразен с последните модни приумици дом? Да? Дали ще ви трябват значителни средства? Не!

6 идеи с панери

6 идеи с панери

Панерите са удобни за организация на дома, като в същото време се вписват отлично в декора на стаите. Предлагаме ви 6 практични идеи с панери за всяка стая вкъщи.

5 идеи за романтичен декор

5 идеи за романтичен декор

Ако сте настроени на любовна вълна и еуфорията около Свети Валентин все пак е успяла да ви докосне, тогава се възползвайте от нашите 5 бързи идеи за романтичен декор у дома и изненадайте половинката.