Великденска украса с прежда

0 коментара0/5

Ако са ви останали няколко излишни кълба прежда от последните зимни плетки и те са в наситени, ярки цветове, тогава не бързайте да ги прибирате, а ги използвайте, за да си направите красива великденска украса от прежда.

Великденска украса с прежда

За изработването на елементи от великденската украса не ви трябва голямо количество прежда. Важното е обаче тя да бъде в подходящи цветове – жълто, зелено, синьо, пастелни нюанси. От преждата може да изплетете мини шапки за боядисаните яйца – класически с помпони или такива с уши на различни животни (зайче, коте, куче).

От прежда може да изплетете и подложки за горещи предмети с великденски мотиви. Другият вариант да избродирате такива, но ще ви трябват специални конци. Яйца, патета, зайци, цветя са част от мотивите, които може да използвате.

Преждата е и подходящ материал за изработката на яйца за великденското дръвче, тъй като е лека и украсата няма да натежи на клоните. Другият вариант е да направите малки помпони и да използвате тях вместо изкуствени яйца.

Плетените цветя също могат да станат част от великденската украса за празника. Разпръснете ги в купата с яйцата или пък си направете букет за вазата. Освен това с тях може да украсите и великденския венец за входната врата.

Вижте също: Великденски венец

Добави описание

По-сръчните и търпеливите могат да си изплетат плетена кошница или „гнездо“ за боядисаните яйца. Имайте предвид обаче, че кошницата не е толкова стабилна, колкото традиционните модели, тъй като преждата е мека, затова е хубаво да помислите за по-твърдо дъно (например от по-дебел картон).

Вижте също: Великденски декор от плат

Ако се занимавате с амигуруми, използвайте уменията си, за да си направите мини великденска украса.

28.03.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Великденска украса с прежда".

Още от "Идеи"

Идеи с плетени цветя

Идеи с плетени цветя

Плетените цветя са изключително красиви и са способно да преобразят към по-хубаво всичко, до което се докоснат. Ето няколко идеи с плетени цветя.

Нова година у дома

Нова година у дома

Ако се чудите къде и как да посрещнете новата година, изберете спокойствието и уюта на дома. Нова година у дома може да бъде не по-малко забавна и вълнуваща – ето някои идеи за празника.

4 идеи за стария диван

4 идеи за стария диван

Диванът е от мебелите, които не сменяте всеки ден, но пък омръзва с напредването на годините. Тъй като покупката на нов диван изисква повече средства, а и не винаги е идеалното решение, вижте тези 4 идеи за стария диван.