Великден в пастелни цветове

1 коментар0/5

Пастелните цветове са запазена марка за пролетта, затова много хора избират великденска украса именно в такива тонове. Вижте защо трябва да украсите дома за Великден в пастелни цветове и какви идеи може да използвате.

Великден в пастелни цветове

Палитрата от пастелни цветове за Великден е богата и наситена – бледожълто, ментово зелено, небесносиньо, бебешко розово, люляково лилаво. Цветовете са подходящи за празничен декор, тъй като носят усещане за пролет и ведро настроение, като в същото време успокояват и не се натрапват.

Боядисайте няколко метални кофички в пастелни цветове. След това, с помощта на декупажна техника, ги украсете с великденски мотиви – зайци, пилета, моркови, яйца, цветя. Поставете в пастелните кофички саксии с цъфнали пролетни цветя и ги разположете на балкона или в градината.

Използвайте пастелните цветове и за украса на великденското дръвче. Допълнете с няколко панделки в същите нюанси и бели хартиени пеперуди (или оригами играчки за по-сръчните). Пастелните тонове пасват отлично на цъфналите клони.

Боядисайте и великденските яйца в пастелни цветове. Потърсете специални бои в подобни нюанси или просто дръжте яйцата за по-кратко време в купичката с разтворена боя. Хубаво е да използвате яйца със светла или бяла черупка, за да може по-лесно да се оцветят.

Подредете великденските яйца в пастелни цветове в плетена кошница или в подходяща купа, като преди това сте поставили някаква зелена основа (листа, хартиена трева, салфетка). По този начин пастелите изпъкват по-силно на фона на наситеното зелено.

01.04.2014/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

via7299

От via729906.04.2014, 18:42 ч.

прекрасно вълшебно носят много настроение тези пастелни яйчица

Виж всички коментари за "Великден в пастелни цветове".

Още от "Идеи"

Техники за боядисване на великденски яйца

Техники за боядисване на великденски яйца

Всеки дом се стреми да изпъкне с по-оригинални, цветни и интересни великденски яйца от тези на останалите в съседство. Ето някои техники за боядисване на великденски яйца, с които ще разбиете конкуренцията!

Идеи за кухненските шкафове

Идеи за кухненските шкафове

Кухнята е мястото, където обикновено семейството прекарва най-много време. Желателно е тя да бъде функционално организирана и подредена, за да се улесни готвенето. Вижте полезни идеи за кухненските шкафове.

Идеи и съвети за малкото антре

Идеи и съвети за малкото антре

Малкото антре не е нещо необичайно за жилището в големия град. Тук то заема ограничена площ и често е директно свързано с коридор или друга стая от дома. Ето някои идеи и съвети за малкото антре.