Великден в пастелни цветове

1 коментар0/5

Пастелните цветове са запазена марка за пролетта, затова много хора избират великденска украса именно в такива тонове. Вижте защо трябва да украсите дома за Великден в пастелни цветове и какви идеи може да използвате.

Великден в пастелни цветове

Палитрата от пастелни цветове за Великден е богата и наситена – бледожълто, ментово зелено, небесносиньо, бебешко розово, люляково лилаво. Цветовете са подходящи за празничен декор, тъй като носят усещане за пролет и ведро настроение, като в същото време успокояват и не се натрапват.

Боядисайте няколко метални кофички в пастелни цветове. След това, с помощта на декупажна техника, ги украсете с великденски мотиви – зайци, пилета, моркови, яйца, цветя. Поставете в пастелните кофички саксии с цъфнали пролетни цветя и ги разположете на балкона или в градината.

Използвайте пастелните цветове и за украса на великденското дръвче. Допълнете с няколко панделки в същите нюанси и бели хартиени пеперуди (или оригами играчки за по-сръчните). Пастелните тонове пасват отлично на цъфналите клони.

Боядисайте и великденските яйца в пастелни цветове. Потърсете специални бои в подобни нюанси или просто дръжте яйцата за по-кратко време в купичката с разтворена боя. Хубаво е да използвате яйца със светла или бяла черупка, за да може по-лесно да се оцветят.

Подредете великденските яйца в пастелни цветове в плетена кошница или в подходяща купа, като преди това сте поставили някаква зелена основа (листа, хартиена трева, салфетка). По този начин пастелите изпъкват по-силно на фона на наситеното зелено.

01.04.2014/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

via7299

От via729906.04.2014, 18:42 ч.

прекрасно вълшебно носят много настроение тези пастелни яйчица

Виж всички коментари за "Великден в пастелни цветове".

Още от "Идеи"

Как да се спасим от хаоса в банята?

Как да се спасим от хаоса в банята?

Ето как да внесете ред във всички рафтове в банята веднъж завинаги.

Идеи за подаръци за новодомци

Идеи за подаръци за новодомци

Ваши приятели са си купили жилище и ви канят в новия си дом, за да отпразнувате заедно преместването им. Тук изниква въпросът, какво да подарите на домакините за техния малък празник. Вижте нашите идеи за подаръци за новодомци.

Идеи за летен декор

Идеи за летен декор

Лятото предполага дом, пълен с настроение, прохлада и усещане за свобода. Всичко това се постига с помощта на подходящ декор. Предлагаме ви няколко лесни за изпълнение идеи за летен декор.