Съвети за освежаване на дома за малко пари

0 коментара0/5

Нямате възможност да правите цялостен ремонт вкъщи, но искате да внесете разнообразие, защото вече обстановката ви е омръзнала. Вижте нашите лесни съвети за освежаване на дома за малко пари.

Съвети за освежаване на дома за малко пари

Хвани четката

Ако не можете да пребоядисате цялото жилище, тогава изберете само част от него. Например боядисайте само едната стена в хола в по-ярък цвят и до нея разположете дивана.

В кухнята пък може да боядисате столовете в свеж пастелен цвят, а може и да опитате новата тенденция, при която оцветявате мебелите само наполовина.

Смени домашния текстил

Инвестицията в смяна на домашния текстил не е толкова скъпа, а в същото време е много ефективна. Сложете нови декоративни възглавници или обновете старите, покрийте дивана с калъф или с тънко одеяло. Сменете изтривалката пред входа или пътеката в антрето. Сложете меки възглавници върху столовете в трапезарията.

Вижте също: Как да освежим декоративните възглавници

Обнови банята

Сменете кърпите в банята с такива по-ярки цветове, за да внесете повече свежест. Залепете стикери на плочките над мивката. Предлагат се такива и за седалката на тоалетната чиния, а ако имате възможност направо я сменете цялата – моделите с 3D картинка напоследък добиват по-голяма популярност. Другият вариант е да смените завесата за баня и постелката до тоалетната. Нов ароматизатор също е добро начало за промяна.

Вижте също:

30 идеи за дизайн на баня

5 елемента на модерната баня

Пренареди библиотеката

Разместването на книгите може да внесе разнообразие в стаята, където е библиотеката. Ако имате повече търпение, може да ги наредите по цветове. Другият вариант е да бъдат подредени по размери или жанрове. Редувайте хоризонтално и вертикално разположение.

Вижте също: Идеалната домашна библиотека

Направи разместване

Говорейки за разместване, малко смяна на местата на мебелите може да се отрази добре. Сложете масата за хранене по-близо до прозорец, за да имате приятна гледка, докато се храните. До прозореца в хола сложете табуретка и помощна масичка с ваза отгоре.

Направи малка инвестиция в кухнята

Смяна на бурканчетата за подправки или нова стойка за дървените прибори може да освежи малко кухнята. Ако ви е останала боя от обновяването на мебелите, тогава боядисайте наполовина дървените прибори в частта, където трябва да ги хващате. Нови кухненски ръкавици и импровизиран свещник-фенер от стъклен буркан на масата могат да направят чудеса.

Вижте също: Идеи и съвети за малката кухня

Вкарай повече цветя

Растенията внасят свежест и усещане за връзка с природата, затова колкото повече, толкова по-приятно става. Освен това с тяхна помощ може да пречистите въздуха вкъщи и да оставите приятен аромат на цветя.

25.08.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Съвети за освежаване на дома за малко пари".

Още от "Идеи"

5 идеи с есенни листа

5 идеи с есенни листа

Да декорираш дома с есенни листа е едновременно икономично и оригинално. Пренасянето на есенната атмосфера вкъщи прави адаптацията към новия сезон по-лесна, а домът по-красив. Предлагаме ви 5 идеи за декор с есенни листа.

Да съхраним елхичката по-дълго

Да съхраним елхичката по-дълго

Елхата е неизменна част от Коледния дух. Как може да я съхраним по-дълго?

Закачливи и полезни идеи за дома

Закачливи и полезни идеи за дома

Ако сте от хората, които обичат да експериментират, и искате да разнообразите декора на дома си с нещо ново, различно и забавно, то ето няколко закачливи и полезни идеи за дома, които могат да са ви от полза!