Стара стълба с ново приложение у дома

1 коментар0/5

На тавана или в мазето сигурно имате една от онези дървени бояджийски стълби или пък някоя тежка метална стълба, която вече не използвате. Ето как да превърнете старите стълби в дизайнерско допълнение към интериора на дома ви.

Стара стълба с ново приложение у дома
 © istockphoto.com

Отново е време да промените и освежите дома си. Но защо да е с нещо ново, когато може да е нещо старо или просто вещ, която не използвате. Вдъхването на живот на стари вещи или използването им с тотално различно приложение превръщат интериора на дома ви в оригинално произведение на изкуството. 

Ето например как да използвате по нов начин една обикновена стълба:

Стълба вместо нощно шкафче

Домакинските стълби с две широки стъпала са идеални за функцията на нощно шкафче. Побират всичко необходимо, на долното ниво може да сложите панер, който да играе функцията на чекмедже, така че вещите ви никога няма да бъдат безразборно нахвърляни.

Стълба вместо цветарник

В зависимост от вида стълба, може да сложите цветята директно върху стъпалата на стълбата, или пък да го окачите да висят. И в двата случая, няма по-идеен цветарник.

Вижте още:  6 идеи за оригинален цветарник >>>

Добави описание

Стълба вместо закачалка

Идеална е като закачалка за хавлии в банята, за дрехи в спалнята, може да се използва и като закачалка в антрето. Стига да снабдите стълбата с подходящи кукички, тя може да ви служи навсякъде у дома.

Стълба като етажерка за обувки

Хубавото е, че използвате вертикалното пространство по оригинален начин, така че обувките да се виждат, но да са подредени, а не да създават хаос, превземайки целия под.

Стълбата е идеално място за книги

Тя е едно модерно решение за съвременните любители на книгите. Побира много книги на малка площ, а отдалече прилича на арт инсталация, която създава дизайнерско излъчване на дома ви.

12.06.2017/Ели Йорданова

 

 

Още за: дом

1 коментарДобави коментар »

bisis

От bisis12.06.2017, 13:22 ч.

харесва ми ,но е неприложимо за моя апартамент много е малък

Виж всички коментари за "Стара стълба с ново приложение у дома".

Още от "Идеи"

Идеи за великденска украса

Идеи за великденска украса

Великден е само след пет дни, а празничното настроение едва сега се сеща за вас. Ако все още не сте украсили дома си за празника, предлагаме ви няколко бързи и лесни идеи за великденска украса.

Летни идеи за холната маса

Летни идеи за холната маса

Ако не искате да затрупвате дома си с морски мотиви, а искате просто едно малко кътче, което да ви напомня за времето край морето и лятната почивка, тогава опитайте някоя от нашите 5 летни идеи за холната маса.

6 идеи за ароматен венец за Коледа

6 идеи за ароматен венец за Коледа

През последните години коледният венец се превърна в задължителна част от празничната украса, защото е ефектен и прави дома по-гостоприемен. Вижте 6 идеи за ароматен венец за Коледа.