Соларно осветление за балкона и градината

0 коментара0/5

Ако искате да внесете, светлина, уют и изтънчено излъчване на балкона или градината си, соларното осветление е идеалното решение. Вижте какви са предимствата на соларното осветление и как да го използвате.

Соларно осветление за балкона и градината
 © istockphoto.com

Соларното осветление стана особено популярно в поеслно време, що се отнася до градината и балкона. А причините с амного:

  • Соларното осветление е екологично и спестява енергия, използвайки само слънчева такава. Ако денят е бил достатъчно слънчев, батериите на соларните лампи могат да съберат енергия, за да светят през цялата нощ (8-10 часа).
  • Безопасно е да се използва навън, тъй като влагата и дъждът не вредят на подобен вид осветителни уреди.
  • Соларните лампи са не само функционални (осигуряват светлина в градината и на балкона ви, превръщайги ги в приказни пространства), но имат и декоративна функция. В днешо време соларните лампи се изработват в множество атрактивни дизайни и са идеално допълнение към визията на градината ви.
  • Липсата на кабели прави соларните лампи още по-естетически красиви и удобни, особено за външна употреба, където контактите са дефицит. Поради същата причина соларното осветление е далеч по-безопасно, ако имате деца.
  • Соларните лампи се предлагат в множество вариации като дизайн - висящи, настолни, такива, които се забиват в земята като факли, подобни на гирлянди и прочие. Така че със сигурност ще намерите подходящите за вашите балкон и градина.
  • Мнозина използват соларното осветление и като предпазна мярка срещу крадци. Лампите автоматично светват, като се стъмни, и се изгасят сутрин, симулирайки, че тс еу дома, дори тогава, когато ви няма. 
  • Соларното осветление е изключително евтино решение, тъй като инвестицията в него е еднократна. Само трябва да си купите соларни лампи, за кзахранването на оито впоследствие обаче не е нужно да плащате, тъй като не са включени към електрическата мрежа.

Един от големите минуси на соларните лампи, обаче е, че светлината им не е достатъчно силна и е по-скоро с декоративна цел. Ако пък денят не е слънчев, соларните батерии ще бъдат много слабо заредени осигуряващи слаба светлина за кратко време. 

20.03.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Соларно осветление за балкона и градината".

Още от "Идеи"

7 неща, които да държите далеч от банята

7 неща, които да държите далеч от банята

Макар банята да е център на сутрешните ни ритуали, помещението крие неподозирани заплахи за голяма част от вещите, които почти всеки съхранява там. Разберете, кои са нещата, които незабавно трябва да преместите от банята:

5 идеи с есенни листа

5 идеи с есенни листа

Да декорираш дома с есенни листа е едновременно икономично и оригинално. Пренасянето на есенната атмосфера вкъщи прави адаптацията към новия сезон по-лесна, а домът по-красив. Предлагаме ви 5 идеи за декор с есенни листа.

Как да запазите свежа истинската елха?

Как да запазите свежа истинската елха?

Ако сте от любителите на истинската коледна елка и сте били твърде нетърпеливи да си купите такава месец преди празниците, ето няколко съвета как да я запазите свежа до Коледа.