Снежни човеци за празничен декор

0 коментара0/5

На някои има харесва да украсяват дома за Коледа с фигурки на самия Дядо Коледа, но други предпочитат безгрижната усмивка на снежния човек. Вижте как да включите снежните човеци в празничния декор.

Снежни човеци за празничен декор

Не винаги времето създава условия за традиционен снежен човек на двора. Но това не значи, че трябва да се лишавате от присъствието на снежния герой у дома. Повечето хора се обграждат с фигурки, свещници, чинии и чаши с лика на снежния човек. Други пък сами си го майсторят с подръчни материали.

Не винаги снежния човек трябва да е от три различни по големина топки. Понякога е достатъчно само да акцентирате върху образа му. Например може да си направите играчка снежен човек от една бяла керамична саксия. Обръщате саксията с дъното нагоре и рисувате две точки за очи, триъгълник за нос, разкривена усмивка. Отгоре поставяте плетена шапка (може от стара кукла), а долу залепяте шал от филц.

Вижте също: Декор на снежинки за Коледа

Пак от филц може да си изработите поставка за чаша с лицето на снежния човек. Тук обаче се налага да използвате някои шивашки умения, за да избродирате усмивката, носа и очите.

Най-лесно е да си направите снежен човек от дебел картон, който да закачите на елхата. Ако изобразителното изкуство не ви се отдава, може да ползвате готови шаблони или формичка за сладки, за да очертаете зимния герой.

По-сръчните могат да се възползват от идеята за снежен човек от чорап. Трябва ви бял ¾ памучен чорап, който разрязвате на две (разрезът да е малко над петата). С помощта на конец завързвате единия отвор на горната част на чорапа и обръщате отрязаното парче на обратно. После го пълните с памук. Другият вариант е да поставите вътре топка за тенис. Отново с бял конец разделяте напълнената част на две, така че да се образуват две топки от памук (или една от тенис топка и една от памук). След това зашивате горния отвор. Използвайте парче от стара карирана риза за шал,  копчета за корема и долната част от чорапа за шапка. Очи и нос може да направите от мъниста.

12.12.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Снежни човеци за празничен декор".

Още от "Идеи"

Идеи за бебешката стая

Идеи за бебешката стая

За родители бебетата са като кралски особи и като такива, те заслужават най-доброто – включително уютни покои. Как да подредите стаята за бебето и какво да включите в нея? Ето някои идеи за бебешките покои.

4 идеи как да скриете кабелите вкъщи

4 идеи как да скриете кабелите вкъщи

Независимо колко модерен, подреден, стилен и уютен е вашият дом, хаотично пръснатите кабели от различни електроуреди у дома дразнят окото и провалят гледката. Вижте няколко идеи как да скриете кабелите вкъщи.

6 начина за закачане на картини без пробиване на дупки

6 начина за закачане на картини без пробиване на дупки

Пробиването на дупки в стените е неприятна и мръсна задача, така че ето как без да дупчите стените може да окачите картини и снимки.