Щайги и палети у дома

1 коментар0/5

Бъдете дръзки и оригинални, като декорирате дома си, използвайки щайги и палети. Оказва се, че от уж ненужните щайги и палети се получават интересни и практични мебели за дома.

Щайги и палети у дома

Декорирайте хола с щайги и палети

От всички стаи у дома в хола разполагате с най-голям избор за декорация с щайги и палети. От палети може да си измайсторите ефектна масичка за кафе. Вариант 1 – от един палет, с монтирани към него колела, за да бъде мобилна. Предварително боядисайте отделните летви на палета в цвят, който да подхожда на интериора в стаята. Другият вариант предлага удобна холна масичка, сглобена от два или три палета един върху друг.

Нишите, които остават между плоскостите, може да ползвате като библиотека, за панер с дистанционни или за вестници и списания. Третата възможност е за стъклена масичка. Обръщате палета наобратно (така че равната част да гледа към пода), а отгоре монтирате стъклен плот. От щайга пък може да си направите симпатична табуретка. Единственото, което трябва да направите, е да сложите четири колела в долния край на щайгата и да закрепите отгоре й удобна, мека, декоративна възглавничка.

Колкото и странно да звучи, палета може да закачите и на стената вместо картина. Използвайте летвите вместо редове от тетрадка и напишете върху плоскостта някоя от любимите ви фрази за дома. Друга възможност е с помощта на шаблон да изрисувате палета с различни форми, цветя или пеперуди.

Щайги и палети в кухнята

Поставен на едната стена в кухнята, палетът може да събере арсенала ви от ароматни подправки и част от най-четените кулинарни книги. Закачете палета така, че равната част да гледа към стената и използвайте изпъкналата й страна за рафтове. По желание добавете няколко допълнителни летви, така че да оформите етажерката на модули. Така получилата се мебел върши отлична работа като поставка и за любимите ви вина. Щайгите пък използвайте за съхранение на плодове и зеленчуци или за организация на бурканите със зимнина.

Идеи за спалнята

В спалнята няма особено голям избор за декорация с щайги и палети, но с малко  въображение ще им намерите приложение. Някои използват палет вместо табла за спалнята. По този начин се създава оптическата илюзия, че леглото е по-голямо и масивно. От палет може да си сглобите и винтидж тоалетка. Трябват ви четири „крачета“, на които да повдигнете плоскостта. Обърнете я с равната страна надолу, а отгоре я покрийте със стъкло. В нишите сложете панери с бижута, аксесоари за коса, козметика.

Добави описание

Щайги и палети в детската стая

Използвайте няколко цветни щайги на колелца като панери за плюшени играчки, конструктори, книжки. Един палет пък може да ви свърши работа като табло за изложба на детски рисунки.

Идеи за градината с щайги и палети

В градината щайгите и палетите намират приложение като градинска мебел. Палетите може да сглобите като диванче, на което да релаксирате при хубаво време. За да е по-удобно, покрийте плоскостите със стар матрак и декоративни възглавници. Палет може да използвате и като основа за оригинален цветарник, на който саксиите се прикрепят с помощта на метални връзки и „обръчи“. Щайгите пък преобразувайте в сандъчета за цветята.

Още идеи за щайги и палети у дома:

  • Закачете палет на стена в антрето, монтирайте му закачалки и вече имате къде да оставяте палтата си.
  • Някои използват летвите от палети вместо ламперия в кухнята, за да не пада мазилката от стената, всеки път, когато неволно се опре стол в нея.
  • От щайга се получава удобно легло за домашния ви любимец, стига преди това да сте сложили вътре мека възглавница или одеяло. 

12.03.2013/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка .. 14.03.2013, 15:26 ч.

А бе, Розали, какво ви става?! Вие май вкарахте някаква рубрика "Да намерим място на всеки ненужен боклук" ..

Виж всички коментари за "Щайги и палети у дома".

Още от "Идеи"

Икономични решения за красив дом

Икономични решения за красив дом

Случвало ли ви се е да разглеждате списание за интериор и да ви се иска домът ви да изглежда като този от снимката? Е, за да изпълните тази идея не се нуждаете от много пари, а от правилните деко решения. Вижте икономични решения за красив дом.

Идеи за използване на корите от плодове в домакинството

Идеи за използване на корите от плодове в домакинството

Обелките от плодовете, които ядем не са толкова ненужни колкото ви се струват. Освен в козметиката и кулинарията кората на много от познатите ни плодове може да се използва и в домакинството. Вижте няколко алтернативни идеи за евтин и екологичен начин, посредством който да поддържате чистота и ред в дома си:

Мозайка от копчета

Мозайка от копчета

Една мозайка от подходящо подбрани цветни копчета, може лесно да тушира монотонния вид на саксията и да я превърне от един скучен контейнер за цветя в малък уникат.