Кухня – остров

11 коментара5/5

Искате ли да направите нещо оригинално и безкрайно удобно в любимото си помещение - кухнята?

Ако сега проектирате новия си дом и се чудите как и къде да я разположите, можете да изберете това наше предложение.
Кухнята е с три прозореца - това я прави много светла, а и работата в нея позволява да се наглеждат децата, играещи навън.
Таванът и подът са в нежния цвят слонова кост, докато стените между прозорците са в кремавожълто.
Кухненските шкафове са от дървени плоскости, боядисани в аквамарин - едно смело решение, инспирирано вероятно от острова в средата на помещението. Островът служи за барплот за бързи закуски, за приготвяне на храната.Една част от него е дървен плот за рязане със специален улей за отпадъците, под които е кофата за боклук, скрита в шкафа.


Столчетата край бара изненадващо добре се открояват с хромираните си части върху пастелния тон на шкафовете.
Над островчето има необикновена "полица" за кухненски съдове - решетка, от която висят букетчета подправки и сухи цветя.
Осветлението е закрепено върху специална рамка, прикрепена към тавана с помощта на синджири, която хармонира по цвят със столчетата и покритието на барплота и оптически скъсява височината на помещението. Това прави кухнята невероятно уютна.
Работата около островчето е организирана най-рационално, има място за всички домакински уреди, а гладните деца ще бъдат нахранени светкавично.

11 коментарaДобави коментар »

Svetlana

От Svetlana14.12.2006

Тази идеиа е доста интересна но е за хора с голиама фантазиа.

Виж всички коментари за "Кухня – остров".

Още от "Идеи"

5 идеи за детската стая

5 идеи за детската стая

Предлагаме ви 5 оригинални и лесни за изпълнение идеи за детската стая, с които да насърчите творческия усет на малчугана и да му създадете удобства за игра.

Великден в пастелни цветове

Великден в пастелни цветове

Пастелните цветове са запазена марка за пролетта, затова много хора избират великденска украса именно в такива тонове. Вижте защо трябва да украсите дома за Великден в пастелни цветове и какви идеи може да използвате.

Идеи за икономия на енергия

Идеи за икономия на енергия

Икономията на енергия вълнува повечето средностатически домакинства. Защото колкото повече икономия на енергия се прави, толкова повече разходи се пестят. С няколко ефективни идеи икономията на енергия ще се превърне в начин на живот.