Кухня – остров

11 коментара5/5

Искате ли да направите нещо оригинално и безкрайно удобно в любимото си помещение - кухнята?

Ако сега проектирате новия си дом и се чудите как и къде да я разположите, можете да изберете това наше предложение.
Кухнята е с три прозореца - това я прави много светла, а и работата в нея позволява да се наглеждат децата, играещи навън.
Таванът и подът са в нежния цвят слонова кост, докато стените между прозорците са в кремавожълто.
Кухненските шкафове са от дървени плоскости, боядисани в аквамарин - едно смело решение, инспирирано вероятно от острова в средата на помещението. Островът служи за барплот за бързи закуски, за приготвяне на храната.Една част от него е дървен плот за рязане със специален улей за отпадъците, под които е кофата за боклук, скрита в шкафа.


Столчетата край бара изненадващо добре се открояват с хромираните си части върху пастелния тон на шкафовете.
Над островчето има необикновена "полица" за кухненски съдове - решетка, от която висят букетчета подправки и сухи цветя.
Осветлението е закрепено върху специална рамка, прикрепена към тавана с помощта на синджири, която хармонира по цвят със столчетата и покритието на барплота и оптически скъсява височината на помещението. Това прави кухнята невероятно уютна.
Работата около островчето е организирана най-рационално, има място за всички домакински уреди, а гладните деца ще бъдат нахранени светкавично.

11 коментарaДобави коментар »

Svetlana

От Svetlana14.12.2006

Тази идеиа е доста интересна но е за хора с голиама фантазиа.

Виж всички коментари за "Кухня – остров".

Още от "Идеи"

Великденски козунаци Bauli – вкусни и полезни

Великденски козунаци Bauli – вкусни и полезни

На празник като на празник! Хапването на козунак по Великден е абсолютно желателно, независимо от режима на хранене, който по принцип спазваме.

5 идеи с копчета за декор на дома

5 идеи с копчета за декор на дома

Във всяка къща има поне една кутия, която събира резервни копчета или останали такива от стари дрехи. Колкото по-богата е вашата колекция, толкова повече неща може да измайсторите с нея. Вижте 5 идеи с копчета за декор на дома.

Летни идеи за холната маса

Летни идеи за холната маса

Ако не искате да затрупвате дома си с морски мотиви, а искате просто едно малко кътче, което да ви напомня за времето край морето и лятната почивка, тогава опитайте някоя от нашите 5 летни идеи за холната маса.