Нестандартни цветове за великденска украса

0 коментара0/5

Около Великден сме свикнали да виждаме витрините на магазините и домовете ни украсени в зелено, жълто, червено или синьо. Какво ще кажете обаче, ако тази година опитате с по-необичаен водещ цвят. Вижте нестандартни цветове за великденската украса.

Нестандартни цветове за великденска украса

Великден в металически нюанси

Да видиш великденска украса в медно или златисто е необичайно, но пък красиво, тъй като металическите нюанси предават повече тържественост на празника. Освен това създават усещане за пищност, лукс и изобилие. Може без проблем да ги комбинирате и с традиционните водещи цветове за Великден.

Великден в скандинавски стил
Или иначе казано, тук водещите цветове са бяло, черно и сиво. За някои тази цветова гама не навява асоциации за празник, още по-малко за Великден, но според други това е модерният начин да впишеш празника в съвременните интериорни тенденции. За да не изглежда прекалено скучно, използвате различни щампи – например яйца на точки или раирани, с надписи или мъниста. Добавете свежи пролетни цветя за повече разнообразие.

Великден в неоново
През последните години неоновите цветове направиха своето завръщане в модата, а от подиума постепенно се пренесоха и в интериора като част от визията за модерен дом. Затова, ако сте почитатели на еклектичния стил или просто обичате ярките цветове, може да ги включите като част от великденската украса. Недостатъкът е, че неоновите цветове се постигат трудно и за тях трябва да работите само с бели яйца.

Великден в неутрални цветове
Икономична, практична и доста семпла е Великденската украса в неутрални цветове – или иначе казано украса в бяло или без никакъв водещ нюанс. Тук яйцата могат да останат небоядисани, а само леко украсени с помощта на четка или маркер. Използвате се много еко материали – канап, памук, зебло, прежда (предимно плетки на една кука), зеленина от природата.

Великден в розово и лилаво
Напоследък лилавото и розовото се срещат все повече като цветове за великденската украса, но все още се смятат за нестандартни, тъй като не се асоциират с традициите и историята на празника. Но тъй като са позитивни и се вписват отлично в пастелната палитра на пролетта, може без проблем да бъдат използвани като водещи в декора за Великден.

 

16.03.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Нестандартни цветове за великденска украса".

Още от "Идеи"

Лесни идеи със зебло

Лесни идеи със зебло

Подобно на канапа, зеблото е практичен и достъпен материал, от който може да се направи оригинална украса за дома. Предлагаме ви няколко лесни идеи със зебло – подходящи за пролетен и еко декор.

Многобройните приложения на плетените кошници

Многобройните приложения на плетените кошници

Плетените кошници определено притежават чар и рустик излъчване, но могат да бъдат и модерно допълнение към дома ви. Плетените кошници имат поне дузина приложения у дома. Вижте някои от тях.

Пролетни идеи за дома

Пролетни идеи за дома

На 22-ри март настъпва астрономическата пролет, но у дома тя идва по-рано – с първите топли и слънчеви дни. Създайте уютна атмосфера и позитивно излъчване на дома, като го подготвите за пролетта. Вижте няколко пролетни идеи.