Направи си сам великденско дръвче

0 коментара0/5

Великденското дръвче е лесна и ефектна декорация за дома по случай Великден. Изисква малко средства и много въображение, подходящо занимание е за малки и големи. Вижте как да си направите великденско дръвче.

Направи си сам великденско дръвче

Основата

Важно е клонките на великденското дръвче да стоят стабилно, за да може и украсата да не пада. За целта имате няколко варианта за основа. В случай, че ще ползвате живи клонки, ви трябва висока стъклена ваза, която може да напълните с речни камъчета и вода. Ако пък сте се спрели на декоративни клонки, тогава напълнете вазата с изкуствена великденска трева или с цветни пластмасови яйца.

Ако клоните не са прекалено високи, може да ползвате и саксия, в която предварително сте сложили пръст, а горния пласт сте покрили със зеленина. За да е по-пъстро и весело, използвайте консервна кутия, облепена с цветно фолио или увита с прежда или канап.

Вижте също: Практични идеи с канап

Клоните

Великденското дръвче с цъфнали клони определено привлича повече погледите, внася свежест и пролетно настроение у дома. При него обаче трябва да сте по-сдържани с украсата, за да не се загуби магията на цветчетата. Освен това не всеки може да си намери цъфнали клони, затова на помощ идват декоративните или сухите клонки, които също вършат отлична работа.

Добави описание

Украсата

След като сте избрали основата на великденското дръвче и сте аранжирали клоните, може да преминете към украсяването. Традиционното великденско дръвче е декорирано с рисувани кухи яйца, прикачени с помощта на панделки.

Вижте също: Идеи за великденска украса от плат

Днес обаче може да ползвате също боядисани стиропорени или пластмасови яйца, шоколадови лакомства в такава форма, плетени помпони в пастелни цветове, великденски картички и пеперуди, хартиени моркови и текстилна украса с великденски мотиви.

27.03.2014/ Христина Спасова

 

 

Всичко за Великден на едно място

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Направи си сам великденско дръвче".

Още от "Идеи"

Бяло и черно – война на цветовете

Бяло и черно – война на цветовете

Сред най-новите тенденции в обзавеждането на дома се нарежда играта с контраста на цветовете. Да съчетаем бяло и черно е като да нарисуваме Ин и Ян.

Входната врата в синьо!

Входната врата в синьо!

Ако искате да си продадете апартамента или къщата изгодно - боядисайте вратата в синьо.

Как да се спасим от хаоса в банята?

Как да се спасим от хаоса в банята?

Ето как да внесете ред във всички рафтове в банята веднъж завинаги.