Креативни начини за декорация с тапети

1 коментар0/5

Тапетите са лесен и удобен начин да разнообразите интериора у дома. Те обаче отдавна не са запазена територия само за стените и тяхната употреба е много разнообразна. Тъй като тази година те са един от основните акценти в интериорния дизайн, ние подбрахме няколко необичайни, но креативни идеи за декориране с тапети, с които да освежите дома си:

Креативни начини за декорация с тапети
Креативни начини за декорация с тапети © iStock

Върху маса или плот

Масичката в хола или плотът в кухнята, които са твърде обикновени или отрупани с драскотини, могат да изглеждат като нови и то без особени усилия. Няколко парчета тапет ще заличат тези несъвършенства и ще създадат индивидуалност у вашите мебели. Можете да ги използвате за повърхността на бюра, холни и кухненски маси. Онова, с което трябва да съобразите шарката на тапета, е големината на масата и вида на краката и, така че да изглежда като професионално дизайнерско решение.

Тапет в рамка

Добави описание

Ако сте открили тапет, който пасва в интериора на дома ви, но не сте сигурни, че искате дадената стая да е отрупана в шарки, можете да предприемете този не толкова перманентен подход. Просто отрежете няколко парчета от тапета, поставете ги в рамки и ги закачете на стената. Така избраният от вас тапет ще изпъква като акцент в интериора без да бъде кичозен.

Тапетите - тренд в интериорния дизайн за 2016 година >>>

Като фон на библиотеката

Книгите ви заслужават да бъдат съхранявани в страхотен шкаф, а повечето библиотеки се изработват в изчистен стил. Решението е да поемете декорирането в свои ръце. С помощта на тапет, с шарка по ваш избор, може да добавите цвят на обикновената етажерка, която да накара книгите ви да изпъкват. Има многобройни варианти – можете да поставите парчета тапет на гърба на всеки рафт, както и отстрани - експериментирайте.

Добави описание

Тапетите са чудесна алтернатива и на боядисването на шкафове. Ако не ви бива с четката, но искате пъстър десен върху вратите на кухненските шкафове, тогава използвайте този вариант.

Декориране на домакинските уреди

Бялата техника не се смята за нещо, което може да се украсява или променя, но тези уреди често могат да привлекат вниманието към себе си особено, ако са остарели и захабени. Докато смяната им изисква шоково парично вложение, ние ви предлагаме значително по-евтина алтернатива. Като ги декорирате с популярните самозалепващи стикери, които също като тапети пасват точно на всяка форма и уред, ще внасете цвят и разнообразие в дома ви и ще маскирате ефектно следите от ръжда, драскотини и т.н.

Модернизирайте стълбището

Направете обикновеното старо стълбище много по-интересно и модерно като добавите малки парчета от тапети към вертикалните части на всяко стъпало. Ако решите можете да покриете цялото стълбище, но имайте предвид, че вертикалните части имат по-малък шанс от износване отколкото хоризонталните, по които ще се стъпва.

Съвети за почистване на петна от тапети >>>

Импровизирана табла на легло

Вместо да облепяте цялата стена с тапети, можете да направите зрителна илюзия за табла на леглото в спалнята. По този начин то ще изпъкне и оптически ще разширите пространството в стаята.

03.08.2016/ Боряна Харлова

1 коментарДобави коментар »

sun25

От sun2519.08.2016, 12:27 ч.

Много добри съвети :)) Благодаря. Обичам пъстри тапети и съм заложила на тях в цели три стаи в къщата. Останалите ми стаи, наскоро ги ремонтирах и пребоядисах , получиха се прекрасни, особено с нови мебели и качествени...

Виж всички коментари за "Креативни начини за декорация с тапети".

Още от "Идеи"

Есенни идеи за дома

Есенни идеи за дома

Пак е есен – сезонът на пъстрата природа, променливото време и уютните вечери у дома. За да се впишете по-бързо в атмосферата, ви предлагаме няколко лесни есенни идеи за декорация на дома.

Ароматен венец

Ароматен венец

Ако искате да ароматизирате дома си, без да давате пари за ароматизатори, свещи и други подобни продукти, идеята за ароматен венец може би е точно за вас.

Уютен дом през зимата

Уютен дом през зимата

Заради ниските температури и краткостта на деня, през зимата прекарваме най-много време вкъщи, търсейки топлина и сигурност. Кое прави дома уютен и как да постигнете търсения ефект? Ето някои практични съвети за уютен дом през зимата.