Красиви и оригинални идеи за великденските яйца

0 коментара0/5

Този Великден трансформирайте яйцата в истински произведения на изкуството с тези оригинални идеи. Използваните материали са всевъзможни, а резултатът ви гарантираме, че ще възхити и най-претенциозните ви гости.

Красиви и оригинални идеи за великденските яйца
 © istockphoto.com

Калиграфирани яйца

Изненадайте семейството и гостите си на великденската маса, като ги посрещнете с едно от тези красиви калиграфски изписани яйца. Може да подберете персонално послание за всеки. Не се притеснявайте, ако не сте добри в краснописа, тъй като тази декорация се отпечатва върху черупката на яйцето с помощта на трансферна хартия (използва се и за поставяне на временни татуировки). Изберете подходящ шрифт и принтирайте желаното послание върху листа, след това го пренесете върху яйцето като изпозлвате влажна кърпа.

Добави описание

Яйца с мъниста

Тези яйца са по-скоро за украса, отколкото за консумация. И въпреки това са интересен начин да внесете разнообразие в кошницата с яйца тази година. Освен мъниста може да използвате и пайети или брокат. Единственото, което ви е нужно е белтък или лепило, което няма да позволи на топчетата да изпадат, и четка за рисуване, с която да го нанесете. Покрийте цялата повърхност на черупката с лепило/белтък и оваляйте яйцето в мънистата. Оставете да изсъхне за няколко часа.

Добави описание

Направи си сам – идеи за Великден

Нестандартни цветове за великденска украса

Декориране с лак за нокти

Добави описание

На принципа на популярната преливаща техника за лакиране на нокти, можете да украсите и великденските си яйца. Трябват ви лак за нокти с предпочитан от вас цвят, купа с вода, и гумени ръкавици. Пуснете във водата няколко капки от лака(колкото повече лак, толкова по-наситен ще е цветът). След това потопете яйцето – лакът ще залепне върху повърхността му. Извадете яйцето и го оставете да изсъхне (можете да направите импровизирана стойка за всяко яйце от кърфици).

Черно-бели яйца

Белите яйца ще изпъкнат сред традиционно боядисаните, ако ги украсите с помощта на обикновен черен маркер на водна основа. Използвайте каквито шарки ви хрумнат. Можете да дадете възможност и децата ви да се включат със свои идеи.

Яйца с пера

Много изчестена и лесна идея за украса на великденските яйца. Това, което ви е необходимо са декоративни пера, които лесно ще откриете в магазините за левче или креативни стоки, също така ще ви е необходим разбит белтък и четка за разнасяне. Поставете от белтъка върху черупката и притеснете перото. След като изсъхне повторете с още един слой от белтъка, за да засилите здравината. Избирайте по-малки пера и средно големи яйца, за да се получи по ефектна украса.

Добави описание

5 идеи за боядисване на великденските яйца

Натурални бои за яйца

Естествени кристали

Знаете ли, че винената киселина е природния заместител на кристалите, които се продават в търговските вериги?

Единственото, което трябва да направите е да добавите винената киселина, която лесно може да бъде открита в аптеките, в тенджерата с вече сварени и махнати от котлона яйца. Оставете ги за 5-10 минути. Когато ги извадите, яйцата ще са се сдобили с характерната грапавина, готови за боядисване.

25.04.2016/Боряна Харлова

 

 

Още от "Идеи"

5 деко идеи за хола

5 деко идеи за хола

За уютен и красив хол, възползвайте се от някое от нашите 5 деко решения. Практични и лесни идеи за хола, с които с лекота освежавате вече доскучалия декор.

Как да запазите свежа истинската елха?

Как да запазите свежа истинската елха?

Ако сте от любителите на истинската коледна елка и сте били твърде нетърпеливи да си купите такава месец преди празниците, ето няколко съвета как да я запазите свежа до Коледа.

Декор на снежинки за Коледа

Декор на снежинки за Коледа

Красотата на снежните пейзажи винаги е вдъхновявала хората естети. Затова от край време снежинките често присъстват в декора за Коледа, като закачливи елементи от празничната украса на дома.