Красиви и оригинални идеи за великденските яйца

0 коментара0/5

Този Великден трансформирайте яйцата в истински произведения на изкуството с тези оригинални идеи. Използваните материали са всевъзможни, а резултатът ви гарантираме, че ще възхити и най-претенциозните ви гости.

Красиви и оригинални идеи за великденските яйца
 © istockphoto.com

Калиграфирани яйца

Изненадайте семейството и гостите си на великденската маса, като ги посрещнете с едно от тези красиви калиграфски изписани яйца. Може да подберете персонално послание за всеки. Не се притеснявайте, ако не сте добри в краснописа, тъй като тази декорация се отпечатва върху черупката на яйцето с помощта на трансферна хартия (използва се и за поставяне на временни татуировки). Изберете подходящ шрифт и принтирайте желаното послание върху листа, след това го пренесете върху яйцето като изпозлвате влажна кърпа.

Добави описание

Яйца с мъниста

Тези яйца са по-скоро за украса, отколкото за консумация. И въпреки това са интересен начин да внесете разнообразие в кошницата с яйца тази година. Освен мъниста може да използвате и пайети или брокат. Единственото, което ви е нужно е белтък или лепило, което няма да позволи на топчетата да изпадат, и четка за рисуване, с която да го нанесете. Покрийте цялата повърхност на черупката с лепило/белтък и оваляйте яйцето в мънистата. Оставете да изсъхне за няколко часа.

Добави описание

Направи си сам – идеи за Великден

Нестандартни цветове за великденска украса

Декориране с лак за нокти

Добави описание

На принципа на популярната преливаща техника за лакиране на нокти, можете да украсите и великденските си яйца. Трябват ви лак за нокти с предпочитан от вас цвят, купа с вода, и гумени ръкавици. Пуснете във водата няколко капки от лака(колкото повече лак, толкова по-наситен ще е цветът). След това потопете яйцето – лакът ще залепне върху повърхността му. Извадете яйцето и го оставете да изсъхне (можете да направите импровизирана стойка за всяко яйце от кърфици).

Черно-бели яйца

Белите яйца ще изпъкнат сред традиционно боядисаните, ако ги украсите с помощта на обикновен черен маркер на водна основа. Използвайте каквито шарки ви хрумнат. Можете да дадете възможност и децата ви да се включат със свои идеи.

Яйца с пера

Много изчестена и лесна идея за украса на великденските яйца. Това, което ви е необходимо са декоративни пера, които лесно ще откриете в магазините за левче или креативни стоки, също така ще ви е необходим разбит белтък и четка за разнасяне. Поставете от белтъка върху черупката и притеснете перото. След като изсъхне повторете с още един слой от белтъка, за да засилите здравината. Избирайте по-малки пера и средно големи яйца, за да се получи по ефектна украса.

Добави описание

5 идеи за боядисване на великденските яйца

Натурални бои за яйца

Естествени кристали

Знаете ли, че винената киселина е природния заместител на кристалите, които се продават в търговските вериги?

Единственото, което трябва да направите е да добавите винената киселина, която лесно може да бъде открита в аптеките, в тенджерата с вече сварени и махнати от котлона яйца. Оставете ги за 5-10 минути. Когато ги извадите, яйцата ще са се сдобили с характерната грапавина, готови за боядисване.

25.04.2016/Боряна Харлова

 

 

Още от "Идеи"

4 идеи как да скриете кабелите вкъщи

4 идеи как да скриете кабелите вкъщи

Независимо колко модерен, подреден, стилен и уютен е вашият дом, хаотично пръснатите кабели от различни електроуреди у дома дразнят окото и провалят гледката. Вижте няколко идеи как да скриете кабелите вкъщи.

Гаражна разпродажба

Гаражна разпродажба

След пролетното почистване сигурно сте събрали цял куп с вещи, които вече не използвате и няма къде да държите. Някъде решението на проблема се нарича Гаражна разпродажба. Ето малко повече за инициативата, наречена „гаражна разпродажба“.

Фалшива ниша

Фалшива ниша

Ако имате свободни от мебели стени, може да изрисувате по тях фалшиви ниши. В тях можем да закачите картини или да поставите огледала, а може просто да украсяват стената.