Как да запазите свежа истинската елха?

0 коментара0/5

Ако сте от любителите на истинската коледна елка и сте били твърде нетърпеливи да си купите такава месец преди празниците, ето няколко съвета как да я запазите свежа до Коледа.

Как да запазите свежа истинската елха?
 © istockphoto.com

Със свежите си зелени иглички и характерен аромат, истинската коледна елха определено създава автентичен коледен дух у дома. Ето защо мнозина я предпочитат пред изкуствената такава.

Ако сте избрали да си купите истинско дръвче в саксия, ето няколко специфични неща за отглеждането му в домашни условия, така че да се превърне в красиво допълнение към коледната ви украса:

Добави описание

Ако пък не вярвате в цветарските си умения предпочитате отсечена коледна елха, най-добре я купете и украсете няколко дни преди Коледа, за да е сигурно, че ще бъде свежа и красива за празниците.

Вече сте купили елха? В случай, че сте от тези нетърпеливи почитатели на традиционното коледно украсяване на дома, ето няколко съвета как да запазите истинското си иглолистно дръвче свежо до Коледа:

Навярно коледното ви дръвче е било отсечено няколко дена, седмица или дори повече, преди да го купите. И съответно стеблото му вече е засъхнало. Така че преди да монтирате елхата си на подходяща стойка, отрежете долната част на стеблото, така че да се покажат отново живите му жилки.

Следва да потопите елхата в подходящ съд с вода и да следите стеблото винаги да бъде потопено, за да не изсъхва отново. За целта добавяйте вода редовно.

Трикове за по-траен букет във ваза >>> 

Къде ще поставите истинското коледно дръвче също е особено важно за това колко дълго ще се запази свежестта му. Избягвайте местата в близост до отоплителни уреди и твърде горещите помещения. Топлината е най-големият враг на иглолистните дръвчета, причинявайки бързото пожълтяване и окапване на игличките им. Същият ефект има и пряката слънчева светлина, както и течението. Така че, за своята истинска коледна елха, изберете хладна стая и я сложете в някой ъгъл, далеч от прозореца.

05.12.2016/Ели Йорданова

 

 

Всичко за Kоледа на едно място!

 

 

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да запазите свежа истинската елха?".

Още от "Идеи"

Блясъкът на метала

Блясъкът на метала

Представяме ви красиви творения от метал и стомана, с които да създадете по интересна и приятна интериорна среда.

Бар у дома

Бар у дома

Модерното ежедневие налага нови правила в обзавеждането на дома. Едното от тях е широкото разнообразие от видове алкохол вкъщи, което да може да предложите на гостите си.

7 неща, които да държите далеч от банята

7 неща, които да държите далеч от банята

Макар банята да е център на сутрешните ни ритуали, помещението крие неподозирани заплахи за голяма част от вещите, които почти всеки съхранява там. Разберете, кои са нещата, които незабавно трябва да преместите от банята: