Как да запазите свежа истинската елха?

0 коментара0/5

Ако сте от любителите на истинската коледна елка и сте били твърде нетърпеливи да си купите такава месец преди празниците, ето няколко съвета как да я запазите свежа до Коледа.

Как да запазите свежа истинската елха?
 © istockphoto.com

Със свежите си зелени иглички и характерен аромат, истинската коледна елха определено създава автентичен коледен дух у дома. Ето защо мнозина я предпочитат пред изкуствената такава.

Ако сте избрали да си купите истинско дръвче в саксия, ето няколко специфични неща за отглеждането му в домашни условия, така че да се превърне в красиво допълнение към коледната ви украса:

Добави описание

Ако пък не вярвате в цветарските си умения предпочитате отсечена коледна елха, най-добре я купете и украсете няколко дни преди Коледа, за да е сигурно, че ще бъде свежа и красива за празниците.

Вече сте купили елха? В случай, че сте от тези нетърпеливи почитатели на традиционното коледно украсяване на дома, ето няколко съвета как да запазите истинското си иглолистно дръвче свежо до Коледа:

Навярно коледното ви дръвче е било отсечено няколко дена, седмица или дори повече, преди да го купите. И съответно стеблото му вече е засъхнало. Така че преди да монтирате елхата си на подходяща стойка, отрежете долната част на стеблото, така че да се покажат отново живите му жилки.

Следва да потопите елхата в подходящ съд с вода и да следите стеблото винаги да бъде потопено, за да не изсъхва отново. За целта добавяйте вода редовно.

Трикове за по-траен букет във ваза >>> 

Къде ще поставите истинското коледно дръвче също е особено важно за това колко дълго ще се запази свежестта му. Избягвайте местата в близост до отоплителни уреди и твърде горещите помещения. Топлината е най-големият враг на иглолистните дръвчета, причинявайки бързото пожълтяване и окапване на игличките им. Същият ефект има и пряката слънчева светлина, както и течението. Така че, за своята истинска коледна елха, изберете хладна стая и я сложете в някой ъгъл, далеч от прозореца.

05.12.2016/Ели Йорданова

 

 

Всичко за Kоледа на едно място!

 

 

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да запазите свежа истинската елха?".

Още от "Идеи"

Идеи за външна коледна украса

Идеи за външна коледна украса

За някои коледното настроение идва, когато всяка стая вкъщи е украсена празнично. Други обаче държат да заредят и останалите с коледния дух, като декорират дома и отвън. Ето някои идеи за външна коледна украса.

Идеи за бебешката стая

Идеи за бебешката стая

За родители бебетата са като кралски особи и като такива, те заслужават най-доброто – включително уютни покои. Как да подредите стаята за бебето и какво да включите в нея? Ето някои идеи за бебешките покои.

Летни идеи за холната маса

Летни идеи за холната маса

Ако не искате да затрупвате дома си с морски мотиви, а искате просто едно малко кътче, което да ви напомня за времето край морето и лятната почивка, тогава опитайте някоя от нашите 5 летни идеи за холната маса.