Как да скриете радиатора?

0 коментара0/5

Безспорно радиаторите са любимите ви предмети в дома, особено в най-студените дни, но често са и най-омразните, що се отнася до естетическа визия и дизайнерски интериор. Ето няколко хитри идеи как да скриете или просто разкрасите радиаторите у дома.

Как да скриете радиатора?
 © istockphoto.com

Ако жилището ви е от миналия век, то навярно и радиаторите ви са точно толкова стари и определено не изглеждат особено лицеприятни със стърчащите си тръби и захабена боя:

Добави описание

В случай, че ви се намират няколко такива у дома, ето как да ги освежите или скриете.

Боядисайте радиатора в ярки цветове

Ако просто ги боядисате отново с бяла боя, няма да промените особено много визията им и начина, по който стоят в интериора. Най-добре използвайте наситени и ярки цветове, които ще накарат радиатора не само да "светне" и да бъде акцент в дома ви, но и да изглежда по-модерен, и дизайнерски.

Добави описание

Цветна маскировка

Другият вариант е да маскирате радиатора, като го боядисате в същия цвят, какъвто е стената, така че да се слее с нея и да не се набива очи, съответно и да не дразни толкова.

Добави описание

Дегизирайте радиатора като мебел

Ако все пак ненавиждате гледката на старите радиатори, може да скриете в шкаф, играещ ролята на масичка, бюро, пейка и т.н. Важно условие е да има достатъчно отвори, така че да бъде добра вентилацията и радиатора все пак да може да изпълнява функцията си на отоплителен уред. 

Добави описание

Скрийте радиатора в арт кутия

Радиаторите ви могат да се превърнат в модерно произведение на изкуството, че няколко арт инсталации - например кутии от стъкло, алуминий или други алтернативни материали. 

Добави описание

Модернизирайте радиаторите у дома

Стига да имате достатъчно желание, време и средства, може изцяло да смените радиаторите у дома с такива, които напълно влизат в концепцията за модерен дом от бъдещето. Ето какво имаме предвид:

09.01.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да скриете радиатора?".

Още от "Идеи"

Вила 4.0 в Холандия

Вила 4.0 в Холандия

Вила 4.0 е проектиран от студиото по архитектура и дизайн  на Dick van Gameren Architects. 

Какъв домашен любимец да си вземете?

Какъв домашен любимец да си вземете?

Домашните любимци носят радост вкъщи. Някои са пухкави и игриви, други изразяват привързаността си по свой начин, но със сигурност домашният любимец се превръща в незаменим член на семейството.

Идеи за модерен дом

Идеи за модерен дом

Съвременното разбиране за модерен дом често се асоциира със студено и безлично излъчване заради принципа, на който се подчинява – малко мебели и много функционалност. Но всъщност модерен дом може да означава уют, комфорт и съвършенство.