Как да скриете радиатора?

0 коментара0/5

Безспорно радиаторите са любимите ви предмети в дома, особено в най-студените дни, но често са и най-омразните, що се отнася до естетическа визия и дизайнерски интериор. Ето няколко хитри идеи как да скриете или просто разкрасите радиаторите у дома.

Как да скриете радиатора?
 © istockphoto.com

Ако жилището ви е от миналия век, то навярно и радиаторите ви са точно толкова стари и определено не изглеждат особено лицеприятни със стърчащите си тръби и захабена боя:

Добави описание

В случай, че ви се намират няколко такива у дома, ето как да ги освежите или скриете.

Боядисайте радиатора в ярки цветове

Ако просто ги боядисате отново с бяла боя, няма да промените особено много визията им и начина, по който стоят в интериора. Най-добре използвайте наситени и ярки цветове, които ще накарат радиатора не само да "светне" и да бъде акцент в дома ви, но и да изглежда по-модерен, и дизайнерски.

Добави описание

Цветна маскировка

Другият вариант е да маскирате радиатора, като го боядисате в същия цвят, какъвто е стената, така че да се слее с нея и да не се набива очи, съответно и да не дразни толкова.

Добави описание

Дегизирайте радиатора като мебел

Ако все пак ненавиждате гледката на старите радиатори, може да скриете в шкаф, играещ ролята на масичка, бюро, пейка и т.н. Важно условие е да има достатъчно отвори, така че да бъде добра вентилацията и радиатора все пак да може да изпълнява функцията си на отоплителен уред. 

Добави описание

Скрийте радиатора в арт кутия

Радиаторите ви могат да се превърнат в модерно произведение на изкуството, че няколко арт инсталации - например кутии от стъкло, алуминий или други алтернативни материали. 

Добави описание

Модернизирайте радиаторите у дома

Стига да имате достатъчно желание, време и средства, може изцяло да смените радиаторите у дома с такива, които напълно влизат в концепцията за модерен дом от бъдещето. Ето какво имаме предвид:

09.01.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да скриете радиатора?".

Още от "Идеи"

Стилни идеи за дома

Стилни идеи за дома

С настъпването на пролетта се появава и желанието за промяна в интериора на дома.  Питате се как да запазите уюта, без да влагате прекалено много средства за нововъведения. Запомнете - стилните идеи се раждат от въображението.

6 идеи за красива и безопасна за децата елха

6 идеи за красива и безопасна за децата елха

Ако това е първата ви Коледа с тичащо и пипащо навсякъде дете, ето как да обезопасите елхата, без това да се отрази на красивия й външен вид.

3 идеи за кът за четене у дома

3 идеи за кът за четене у дома

Ако сте от хората, които обичат да четат, сигурно си имате някое специално място вкъщи, където обичате да се вглъбявате в любимото си четиво. Предлагаме ви 3 идеи за аранжиране на кът за четене у дома.