Как да се спасим от хаоса в банята?

0 коментара0/5

Ето как да внесете ред във всички рафтове в банята веднъж завинаги.

Как да се спасим от хаоса в банята?
Как да се спасим от хаоса в банята? © iStock

Без значение колко е голяма банята около мивката винаги цари хаос. Първоначално там стоят само сапунът и чаша с четките за зъби, но след известно време се появява нощният крем, пяната за бръснене, четки за грим, парфюмът и какво ли още не. Струпването на много продукти в банята освен бъркотия води до по-бързо замърсяване на помещението.

За да се справите с хроничната бъркотията в банята и да не позволите да се върне отново ви предлагаме няколко идеи, с които да забравите за нея завинаги:

Използвайте поднос

Една голяма част от продуктите, които съхранявате в банята, са течности. При ежедневната им употреба рискуваме да разлеем нещо, ако не са затворени добре. За да не се стига до по-голяма неразбория ви препоръчваме да поставите в банята малки подноси, върху които да подредите шишенцата. Така дори и нещо да се разсипе, то няма да причини големи щети и освен това продуктите ви ще бъдат подредени по-прегледно и винаги на едно и също място.

Как да се спасим от хаоса в банята?

Систематизирайте в кутии

Всички онези дребни предмети като фибички и ластици за коса, тампончета за грим и клечки за уши, които сякаш винаги са на показ и нямат установено място, може да организирате в пластмасови кутийки или в рециклираните стари стъклени буркани и метални кутии от чай и кафе.

Организирайте чекмеджетата

Как да се спасим от хаоса в банята?

Обикновено в чекмеджетата в банята цари истински хаос от всевъзможни джунджурии – пинсети, ножички, бурканчета, шишета и какво ли още не. Всички тези неща се трупат, докато в един момент не можете да откриете нищо.

Цветове за банята >>>

Едно от решенията на този проблем е да използвате органайзер за чекмеджета, ако пространството, с което разполагате го позволява. В противен случай подредете козметиката по честотата на употреба. Правилото е най-употребяваните продукти да са на нивото на очите, а сезонните, като бронзантите, на по-високите рафтове, където да не пречат.

 

 

 

Не забравяйте да преглеждате периодично шкафовете за стари флакончета и бутилки, които са свършили или са неизползваеми.

Използвайте свободното място по стените

Ако разполагате с по-малка баня – пространството е проблем, с който трябва да се съобразявате ежедневно. Използвайте свободното място по стените като поставите дозатор за сапун, вместо този на мивката и поставка за четката за зъби, вместо досегашната чаша. Така ще оползотворите вертикалното пространство в банята и съхраняването на тоалетните принадлежности ще бъде по-хигиенично, стилно и прегледно.

 

 

 

И още нещо:

  • Не забравяйте да поставите и растение в банята– то ще абсорбира по-бързо влагата и ще снабдява с повече кислород помещението.
  • Преглеждате периодично шкафовете за стари флакончета и бутилки, които са свършили или са неизползваеми. Ако не ползвате даден продукт - изхвърлете го. Без значение защо го пазите - заради високата цена, сантиментална стойност или сте забравили за него - не бива да позволявате в банята ви да се трупат вещи, които освен, че няма да използвате, могат да доведат до развитието на бактерии.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да се спасим от хаоса в банята?".

Още от "Идеи"

Еко идеи за борба срещу комари

Еко идеи за борба срещу комари

Обявете война на досадните насекоми без да използвате отровни препарати, които са опасни за здравето ви. Представяме ви няколко ефективни и напълно натурални идеи и продукти, които да ви помогнат да се отървете за нула време от комарите и да прекарате едно страхотно лято без досадните сърбрежи и зачервявания по кожата. Ето и кои са те:

5 съвета за премахване на миризмата на мухъл от гардероба

5 съвета за премахване на миризмата на мухъл от гардероба

Влагата, особено в шкафовете и гардеробите за дрехи, може да бъде много опасна и да съсипе дрехите ви. За да се справите с нея и съпровождащата я неприятна миризма, можете да се доверите на нашите лесни и ефективни съвети:

Прохладен дом през лятото

Прохладен дом през лятото

През лятото слънчевите лъчи атакуват не само нежната кожа, но и стените на дома, опитвайки се да превърнат в своеобразна сауна. Предлагаме ви няколко лесни за прилагане съвети, с помощта на които да държите дома прохладен през летните месеци.