Как да се спасим от хаоса в банята?

0 коментара0/5

Ето как да внесете ред във всички рафтове в банята веднъж завинаги.

Как да се спасим от хаоса в банята?
Как да се спасим от хаоса в банята? © iStock

Без значение колко е голяма банята около мивката винаги цари хаос. Първоначално там стоят само сапунът и чаша с четките за зъби, но след известно време се появява нощният крем, пяната за бръснене, четки за грим, парфюмът и какво ли още не. Струпването на много продукти в банята освен бъркотия води до по-бързо замърсяване на помещението.

За да се справите с хроничната бъркотията в банята и да не позволите да се върне отново ви предлагаме няколко идеи, с които да забравите за нея завинаги:

Използвайте поднос

Една голяма част от продуктите, които съхранявате в банята, са течности. При ежедневната им употреба рискуваме да разлеем нещо, ако не са затворени добре. За да не се стига до по-голяма неразбория ви препоръчваме да поставите в банята малки подноси, върху които да подредите шишенцата. Така дори и нещо да се разсипе, то няма да причини големи щети и освен това продуктите ви ще бъдат подредени по-прегледно и винаги на едно и също място.

Как да се спасим от хаоса в банята?

Систематизирайте в кутии

Всички онези дребни предмети като фибички и ластици за коса, тампончета за грим и клечки за уши, които сякаш винаги са на показ и нямат установено място, може да организирате в пластмасови кутийки или в рециклираните стари стъклени буркани и метални кутии от чай и кафе.

Организирайте чекмеджетата

Как да се спасим от хаоса в банята?

Обикновено в чекмеджетата в банята цари истински хаос от всевъзможни джунджурии – пинсети, ножички, бурканчета, шишета и какво ли още не. Всички тези неща се трупат, докато в един момент не можете да откриете нищо.

Цветове за банята >>>

Едно от решенията на този проблем е да използвате органайзер за чекмеджета, ако пространството, с което разполагате го позволява. В противен случай подредете козметиката по честотата на употреба. Правилото е най-употребяваните продукти да са на нивото на очите, а сезонните, като бронзантите, на по-високите рафтове, където да не пречат.

 

 

 

Не забравяйте да преглеждате периодично шкафовете за стари флакончета и бутилки, които са свършили или са неизползваеми.

Използвайте свободното място по стените

Ако разполагате с по-малка баня – пространството е проблем, с който трябва да се съобразявате ежедневно. Използвайте свободното място по стените като поставите дозатор за сапун, вместо този на мивката и поставка за четката за зъби, вместо досегашната чаша. Така ще оползотворите вертикалното пространство в банята и съхраняването на тоалетните принадлежности ще бъде по-хигиенично, стилно и прегледно.

 

 

 

И още нещо:

  • Не забравяйте да поставите и растение в банята– то ще абсорбира по-бързо влагата и ще снабдява с повече кислород помещението.
  • Преглеждате периодично шкафовете за стари флакончета и бутилки, които са свършили или са неизползваеми. Ако не ползвате даден продукт - изхвърлете го. Без значение защо го пазите - заради високата цена, сантиментална стойност или сте забравили за него - не бива да позволявате в банята ви да се трупат вещи, които освен, че няма да използвате, могат да доведат до развитието на бактерии.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да се спасим от хаоса в банята?".

Още от "Идеи"

Тайните на съвременната домакиня - как да впечатлим всички?

Тайните на съвременната домакиня - как да впечатлим всички?

Коя от нас не се е опитвала се да впечатли първо половинката си а после и цялото си семейство с уменията, които демонстрира в кухнята?

Идеи за летен декор

Идеи за летен декор

Лятото предполага дом, пълен с настроение, прохлада и усещане за свобода. Всичко това се постига с помощта на подходящ декор. Предлагаме ви няколко лесни за изпълнение идеи за летен декор.

Как да украсите елхата за Коледа?

Как да украсите елхата за Коледа?

След като вече сте купили идеалното коледно дръвче, време е да развихрите въображението си и да го украсите в духа на празника. Как да украсите елхата за Коледа, на какви цветове да се спрете и има ли лимит на играчките?