Как да се спасим от хаоса в банята?

0 коментара0/5

Ето как да внесете ред във всички рафтове в банята веднъж завинаги.

Как да се спасим от хаоса в банята?
Как да се спасим от хаоса в банята? © iStock

Без значение колко е голяма банята около мивката винаги цари хаос. Първоначално там стоят само сапунът и чаша с четките за зъби, но след известно време се появява нощният крем, пяната за бръснене, четки за грим, парфюмът и какво ли още не. Струпването на много продукти в банята освен бъркотия води до по-бързо замърсяване на помещението.

За да се справите с хроничната бъркотията в банята и да не позволите да се върне отново ви предлагаме няколко идеи, с които да забравите за нея завинаги:

Използвайте поднос

Една голяма част от продуктите, които съхранявате в банята, са течности. При ежедневната им употреба рискуваме да разлеем нещо, ако не са затворени добре. За да не се стига до по-голяма неразбория ви препоръчваме да поставите в банята малки подноси, върху които да подредите шишенцата. Така дори и нещо да се разсипе, то няма да причини големи щети и освен това продуктите ви ще бъдат подредени по-прегледно и винаги на едно и също място.

Как да се спасим от хаоса в банята?

Систематизирайте в кутии

Всички онези дребни предмети като фибички и ластици за коса, тампончета за грим и клечки за уши, които сякаш винаги са на показ и нямат установено място, може да организирате в пластмасови кутийки или в рециклираните стари стъклени буркани и метални кутии от чай и кафе.

Организирайте чекмеджетата

Как да се спасим от хаоса в банята?

Обикновено в чекмеджетата в банята цари истински хаос от всевъзможни джунджурии – пинсети, ножички, бурканчета, шишета и какво ли още не. Всички тези неща се трупат, докато в един момент не можете да откриете нищо.

Цветове за банята >>>

Едно от решенията на този проблем е да използвате органайзер за чекмеджета, ако пространството, с което разполагате го позволява. В противен случай подредете козметиката по честотата на употреба. Правилото е най-употребяваните продукти да са на нивото на очите, а сезонните, като бронзантите, на по-високите рафтове, където да не пречат.

 

 

 

Не забравяйте да преглеждате периодично шкафовете за стари флакончета и бутилки, които са свършили или са неизползваеми.

Използвайте свободното място по стените

Ако разполагате с по-малка баня – пространството е проблем, с който трябва да се съобразявате ежедневно. Използвайте свободното място по стените като поставите дозатор за сапун, вместо този на мивката и поставка за четката за зъби, вместо досегашната чаша. Така ще оползотворите вертикалното пространство в банята и съхраняването на тоалетните принадлежности ще бъде по-хигиенично, стилно и прегледно.

 

 

 

И още нещо:

  • Не забравяйте да поставите и растение в банята– то ще абсорбира по-бързо влагата и ще снабдява с повече кислород помещението.
  • Преглеждате периодично шкафовете за стари флакончета и бутилки, които са свършили или са неизползваеми. Ако не ползвате даден продукт - изхвърлете го. Без значение защо го пазите - заради високата цена, сантиментална стойност или сте забравили за него - не бива да позволявате в банята ви да се трупат вещи, които освен, че няма да използвате, могат да доведат до развитието на бактерии.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да се спасим от хаоса в банята?".

Още от "Идеи"

7 пролетни акцента за дома

7 пролетни акцента за дома

Пролетта е сезонът на топло слънце, свеж полъх, лъчезарни усмивки и добро настроение. Заредете и дома си с пролетно вдъхновение, използвайки 7 пролетни акцента в декора! Кажете „Добре дошла“ на пролетта у дома!

Вила 4.0 в Холандия

Вила 4.0 в Холандия

Вила 4.0 е проектиран от студиото по архитектура и дизайн  на Dick van Gameren Architects. 

Идеи за градинско парти

Идеи за градинско парти

Времето се стопля и стаите у дома се превръщат по-скоро в парник, отколкото в убежище от жегите. Тогава градината е вашето спасение, а освен това и идеално място за парти и релакс. Ето някои идеи за пъстро градинско парти и лятно настроение.