Как да освободим място в гардероба – 5 практични съвета

0 коментара0/5

Кои са тайните, които ще ни позволят да се възползваме от максимум пространство в гардероба си? Често се случва да редуцираме дрехи и аксесоари, а мястото все така да остава дефицитно. Ето 5 практични съвета, с чиято помощ да успеете да освободите място в гардероба си без да изпадате в пристъп на паника и ужас.

Как да освободим място в гардероба – 5 практични съвета
Как да освободим място в гардероба – 5 практични съвета © istockphoto.com

Как да оптимизираме мястото в гардероба си, така че да поберем всички дрехи и аксесоари и същевременно да намираме нужното лесно и бързо:

Тънки закачалки

Както добре знаем дървените закачалки, както и тези от плат са най-красиви и издръжливи. Що се отнася до спестяване на място, обаче не са най-големия ви помощник. Ето защо е по-добре да ги замените с съвсем тънки – от пластмаса и алуминий, като не забравяте да не ги натоварвате с много дрехи.

Органайзер за обувки на вратата

Добави описание

Съществуват органайзери за обувки, които освен че внасят ред в колекцията ви от многобройни чифтове, спестяват и място, тъй като могат да се окачат на вратата, така че нито един ъгъл от стаята или гардероба да не бъдат заети и любимите ви обувки, никога повече да не се губят.

Вижте още:

Какво трябва да знаем за закачалките? >>>

Шкаф/кутия за обувки

За да предотвратите нараняване на токчето на някои от обувките ви, съхранявайте високите обувки в шкафове или кутии. Можете да разположите шкафа точно под дрехите в гардероба, ако неговата конструкция го позволява.

Органайзери, които се окачват

Добави описание

Сн.: ikea.bg

Пуловерите не бива да бъдат поставяни на закачалка в противен случай могат да се повредят. Най-доброто решение е да бъдат сгънати и наредени един върху друг. За да предотвратите появата на огромни купчини от дрехи, които да не можете да достигнете, използвайте рафтове, които можете да закачите в гардероба.

Вижте още:

Методът Конмари: как да внесем ред в дома и живота си >>>

Кутии от плат

Най-добрия начин за организиране на шалове, фишута, вратовръзки, изобщо всички онези аксесоари, които са малки, от мека материя и които сте така склонни да губите често. Подходящи са за подредба също и на бельо и чорапи. Хубавото е, че винаги можете да направите допълнителни разделения в тях, да добавите нещо или да смените изцяло тяхното предназначение. Практична вещ, с многобройни предимства.

Още от "Идеи"

Съседите

4 идеи да скриете балкона от любопитни съседи

Напоследък тенденция в новото строителство са балконите със стъклени или изцяло открити парапети, които стоят елегантно и модерно, но пък са идеални за любопитните погледи на някои съседи. Ако искате да скриете балкона от тях, вижте 4 идеи как да го направите със стил.

Коледна украса за входната врата

Коледна украса за входната врата

Коледната украса за входната врата говори за гостоприемност и домашен уют. Тя е част от празничната декорация, създава позитивно настроение и разнообразява иначе скучния вид на входната врата.

Идеи и съвети за малкото антре

Идеи и съвети за малкото антре

Малкото антре не е нещо необичайно за жилището в големия град. Тук то заема ограничена площ и често е директно свързано с коридор или друга стая от дома. Ето някои идеи и съвети за малкото антре.