Как да аранжирате масата за Великден?

0 коментара0/5

По Великден семейството обикновено се събира за обяд или вечеря, за да празнува заедно, както е традицията. Около трапезата се събират също кумове и кумци. Посрещнете гостите с красиво декорирана трапеза - ето някои идеи как да аранжирате масата за Великден?

Как да аранжирате масата за Великден?

Изберете си цветова гама.

Така имате основа, по която да се водите в останалата част от аранжировката. Някои се спират на единични цветове - синьо, зелено, лилаво. Други предпочитат цветни комбинации - между синьо и жълто, зелено и бяло, между различни пастелни тонове. Ако се спрете на съчетанието на багри, то може да използвате единия цвят за водещ и покривката да е в такъв тон, а втория за поддържащ (в който да са чиниите и салфетките).

Сложете букет с цветя.

Тъй като Великден празнуваме на пролет, има много цветя, които хората асоциират с този празник. Някои го свързват с уханието на цъфнал люляк, други със страстно червените лалета, трети - със слънчеви нарциси. Възползвайте се от изобилието от цветя през този сезон и декорирайте масата с красив букет. Хубаво е вазата да е ниска, с широко гърло, а самият букет да не е много висок, за да не пречи на разговорите между гостите. Внимавайте и с ароматите - някои ухания на цветя дразнят апетита.

Не забравяйте великденските яйца.

Център на вниманието на Великден са разбира се великденските яйца, затова задължително трябва да ги включите в аранжировката на трапезата. Това може да стане, като ги поставите на специални стойки или весели поставки по единично и ги пръснете из масата. Друг вариант е да сложите по три великденски яйца във водни чаши или да използвате панер с шарени яйца като център на декора на масата. Ако пък искате да им обърнете по-специално внимание, подредете яйцата в чиния и я поставете на поставка за торта.

Доза великденска сладост.

По Великден има много лакомства, които се харесват на малки и големи. Ако имате маса в детския кът, пръснете по нея малки шоколадови бонбони във формата на яйца. На трапезата не забравяйте да сложите козунака, който може да бъде "прегърнат" от ефектен великденски венец. Същият ефект могат да имат и 2-3 панера с великденски сладки.

Последни щрихи.

Направете специални пръстени за салфетки в стил Великден. Те мога да са изработени от панделки, на които има нанизано великденско яйце от хартия. Друг вариант е да отрежете от ролката кухненско руло няколко "пръстена", които да оцветите и скриете зад хартиени цветя, зайчета, калинки, пеперуди или каквото ви хрумне.

26.04.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да аранжирате масата за Великден?".

Още от "Идеи"

Да подготвим стаята за 14-ти февруари

Да подготвим стаята за 14-ти февруари

14-ти февруари наближава. Време е да подготвим стаята за най-интимната нощ от годината. Всеки има собствени предпочитания за това как да прекара най-страстната любовна нощ с партньора си.

Бяло и черно – война на цветовете

Бяло и черно – война на цветовете

Сред най-новите тенденции в обзавеждането на дома се нарежда играта с контраста на цветовете. Да съчетаем бяло и черно е като да нарисуваме Ин и Ян.

Техники за боядисване на великденски яйца

Техники за боядисване на великденски яйца

Всеки дом се стреми да изпъкне с по-оригинални, цветни и интересни великденски яйца от тези на останалите в съседство. Ето някои техники за боядисване на великденски яйца, с които ще разбиете конкуренцията!