Идеи за рециклиране на хавлиените кърпи

0 коментара0/5

Всеки от нас има многобройни хавлиени кърпи у дома - кои подарък, кои купени, защото са просто много красиви, кои използвани до скъсване, кои прибрани в шкафа още с етикета.

Идеи за рециклиране на хавлиените кърпи
Идеи за рециклиране на хавлиените кърпи © istockphoto.com

Време е да разчистите и това кътче от къщата си и да промените предназначението на старите, вече неизползваеми кърпи. Ето няколко идеи за какво можете да ги използвате:

Скраб гъба

Старата хавлиена кърпа може да се превърне в новия ви аксесоар за баня. Направете си собствена скраб гъба, която да ползвате под душа като зашиете от три страни два правоъгълника от стара кърпа. Оставете едната страна, за да може да прокарате ръката си вътре. Нежният допир на материята до кожата прави гъбата особено подходяща за бебета, както и за хора с чувствителна кожа.

Стил Пачуърк

Добави описание

Сн.: Pinterest

Ако имате много стари хавлиени кърпи, които не знаете какво да правите и не искате да изхвърлите, можете да ги преобразите като ги зашиете заедно. Така ще получитешарено платно, което може да използвате като плажна хавлия или да вземете със себе си наследващия пикник в парка. С още няколко шева може да преобразите получилото се платно в плик, в който да съхранявате по-деликатните дрехи и палтата. Лесно, полезно и много оригинално решение.

Вижте още:

10 стъпки за успешно пролетно почистване

Направи си сам: мултифункционален спрей с лимон и розмарин

Стопер за врата

Досадните течения постоянно карат вратите вкъщи да се блъскат. Вместо да си купувате така модерните стопери за врата, можете да си ги направите и сами, като използвате ненужните кърпи. Класическата форма на гъсеница, ще получите като вземете по-голяма кърпа и я напълните с вата, пясък и парчета плат и я зашиете по дължина. По желание можете да я украсите с панделки или друга декорация.

В домакинството

Нарязани на правоъгълни парчета, хавлиените кърпи ще ви бъдат от полза при чистене вкъщи. Особено полезни могат да ви бъдат в кухнята и банята, където може да ги използвате за подсушаване на мивката или печката. Освен това материята, от която са направени тези кърпи е подходяща за почистване на прах. За по-сръчните, на които им се отдава шиенето и бродирането, предлагаме да нарежат на парчета и да оформят кърпи за хранене, на които да бродират дребен декоративен мотив или буквата на всеки член от семейството.

Вижте още:

Пролетни идеи за дома

4 идеи за стария диван

Оригинални постелки за баня

Когато хавлиените кърпи станат напълно неизползваеми можете да ги използвате като постелки в банята. За да имат по-артистичен вид ви предлагаме следното:

Добави описание

                   Сн.: Pinterest

Нарежете различни по цвят кърпи по дължина, така че да получите сравнително еднакви ленти. Преплетете всяка лента през мрежа с размери по избор, така че да се получи плетеница. В края на всяко парче направете възел, за да не се разплитат. Вече имате оригинално килимче за вашата баня.

13.04.2016/ Боряна Харлова 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за рециклиране на хавлиените кърпи".

Още от "Идеи"

Съседите

4 идеи да скриете балкона от любопитни съседи

Напоследък тенденция в новото строителство са балконите със стъклени или изцяло открити парапети, които стоят елегантно и модерно, но пък са идеални за любопитните погледи на някои съседи. Ако искате да скриете балкона от тях, вижте 4 идеи как да го направите със стил.

Плодов декор за лятото

Плодов декор за лятото

Лятото е сезон, благодатен на вкусни и сочни плодове в ярки и наситени цветове. Възползвайте се от плодовата тематика, като освежите дома с плодов декор за летните месеци. Ето няколко идеи.

Подарък за бързо оздравяване

Подарък за бързо оздравяване

Януари месец е коварен месец, когато става въпрос за здраве и за имунна система. Близките ни често се разболяват, а ние се чудим как да оправим настроението им, докато те се борят с неприятния вирус.