Идеи за новогодишна украса

0 коментара0/5

Новогодишната празнична украса до голяма степен препокрива тази от Коледа, но все пак може да поставите няколко акцента, които да напомнят идеята на Нова година. Вижте нашите идеи за новогодишна украса у дома.

Идеи за новогодишна украса

Новогодишен кът

Аранжирайте си новогодишен кът. Подходящо място за целта са малка масичка в някой ъгъл или плота на някой шкаф или скрин. Поставете отгоре празнично каре или тишлайфер. Сложете голяма табла, а в нея разпръснете коледни гирлянди и топки за елха в сребърно или златно. В таблата поставете будилник, и 2-3 чаши за шампанско или за коктейли, пълни с украса, празнична шапка, свирки и конфети.

Украса за тавана

Освен балони, гирлянди и конфети, може да изпробвате и още един вид украса. Трябват ви 3-4 хартиени фенера, по възможност със светъл цвят, за да може на негов фон да изпъкват брокатените частици, с които ще ги покриете. Завържете фенерите на корда и ги спуснете от полилея в хола като големи празнични топки за елха.

Новогодишна украса за празничната трапеза

Новогодишната трапеза е един от най-важните елементи за този празник, затова трябва да се погрижете всичко да изглежда безупречно. В случай, че сте се спрели на салфетки от текстил, аранжирайте ги като елхички, както е показано в галерията, или като бонбони, като ги навиете на руло и в двата края ги завържете със златиста панделка.

Пресъздайте блясъка на бенгалския огън. За целта залепете със секундно лепило малко късче от коледен гирлянд на върха на дървени шишове за скара. Поставете ги във висока чаша, пълна с останалите парчета от гирлянда.

Часовници в интериора

Новогодишната нощ е идеален момент да използвате часовниците като част от декора на дома. Някои струпват няколко часовника на едно място и ги украсяват допълнително с конфети, гирлянди и празнични шапки. Може да си направите хартиени часовници за украса на дома.

Започнете да прегъвате голям, цветен лист хартия, както когато правите ветрило. Накрая го разтворете така, че да образува кръг и залепете двата му края. Върху получилият се нагънат кръг залепете предварително изрязани числата 12, 3, 6, 9.

Облечете шампанското

Направете бутилката шампанско атрактивен участник в празничната украса на масата. Увийте бутилката в текстилна салфетка. За да не се разтваря, захванете с карфица. На гърлото завържете панделка и подвийте останалата горна част като яка. Другият вариант е да се възползвате от нашите идеи за облекло на бутилката.

27.12.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за новогодишна украса".

Още от "Идеи"

Организация на дома с подръчни материали

Организация на дома с подръчни материали

Добрата организация на дома улеснява домакинята в къщната работа, прави жилището по-просторно и уютно, поддържа всичко в ред. Предлагаме ви няколко лесни идеи за организация на дома с подръчни материали.

Нов дом всеки сезон

Нов дом всеки сезон

Убедена съм, че всяка година копнеете за промяна в дома ви. Какъв е изхода...

5 идеи със старите кухненски гъби

5 идеи със старите кухненски гъби

Гъбите, които по принцип използваме за миенето на съдовете у дома, могат да се превърнат в отражение на вашата креативност и въображение, стига да се отдадете на малко ръчен труд у дома.