Идеи за коледна украса в буркан

0 коментара0/5

Традицията повелява всяка година да се добавя по един нов елемент в празничната украса, за да имате късмет и благоденствие през новата година. Вижте как да си направите красива и ефектна коледна украса в буркан.

Идеи за коледна украса в буркан
Идеи за коледна украса в буркан © iStockPhotos

Коледен свещник

Коледен свещник може да си направите лесно с помощта на стъклен буркан, дъното на който пълните с английска или морска сол. Върху солта поставяте средновисока цилиндрична свещ в бяло, червено или тъмнозелено, а около нея аранжирате малки коледни топки за елха или борови клонки (ако нямате под ръка, използвайте розмарин). Другият вариант е да оставите пространството около свещта празно, а на гърлото на буркана да завържете голяма панделка, в краищата на които сте залепили малки коледни звънчета или шишарки.

Добави описание

Коледно преспапие

Предлагаме ви да си направите оригинално коледно преспапие. За целта от вътрешната страна на капачката на буркана залепете малка изкуствена елхичка или керамична фигурка на снежен човек или Дядо Коледа. В буркана поставете английска сол или стиропорени топчета. Напълнете го до горе с вода и затворете с капачката. Убедете се, че бурканът е добре уплътнен и затворен и го обърнете наобратно.

Коледна украса с цветя

Напълнете 1/3 от стъклен буркан с широко гърло със силиконови водни топчета (продават се в градински центрове, градински секции в големи строителни хипермаркети, както и в магазини за дом и декор). Поставете в буркана само цветчето на една голяма червена роза и няколко елхови клонки около нея. По желание може да добавите също перлен гирлянд или ако бурканът е по-голям - няколко шишарки.

Добави описание

Кулинарна украса

Винаги може да си приготвите оригинална празнична украса в буркан с помощта на продукти от кухнята, които имате под ръка. Някои избират да напълнят буркана с многоцветни пластове от подправки и варива, други път правят микс от сухите съставки, необходими за любимите им празнични сладки. Ние ви предлагаме да напълните един буркан само със зелени и червени бонбони, различни по вид. Завържете панделка на гърлото или пък специално оплетен мини шал.

Добави описание

Коледни светлини

Използвайте LED светлини, които работят на батерии, за да напълните с тях един стъклен буркан. Между тях може да поставите и няколко коледни топки за елха. Другият вариант е бурканът да е пълен само със светлини, но отвън да бъде облепен с хартиени снежинки - така бързо и лесно си правите ефектен коледен фенер.

02.12.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за коледна украса в буркан".

Още от "Идеи"

Блясъкът на метала

Блясъкът на метала

Представяме ви красиви творения от метал и стомана, с които да създадете по интересна и приятна интериорна среда.

Четири завеси вместо една

Четири завеси вместо една

Внесете свежест и красота в своя дом, като замените традиционната завеса с три, четири или повече.

Идеи за бебешката стая

Идеи за бебешката стая

За родители бебетата са като кралски особи и като такива, те заслужават най-доброто – включително уютни покои. Как да подредите стаята за бебето и какво да включите в нея? Ето някои идеи за бебешките покои.