Идеи за икономични подаръци - част 1

1 коментар0/5

Коледа е сред любимите празници на цялото семейство. Но когато стане въпрос за празничния бюджет, портфейлът преглъща трудно солидните разходи, които го спохождат. Възползвайте се от идеите за икономични коледни подаръци.

Идеи за икономични подаръци - част 1

 

За колегите, приятелите и лакомниците
 
Все ви повтарят колко вкусни са били соленките или бисквитите, с които сте черпили миналия месец. Питат ви за рецептата, но все не остава време да я напишете. Сега е идеалният момент. Принтирайте указанията за приготвянето на вашия кулинарен специалитет, като преди това наберете текста с красив ръкописен шрифт.
 
Навийте рецептата на руло и я завържете с червена панделка в стил Коледа. Направете известно количество от въпросното лакомство, сложете го в кутия (може и картонена) и прикрепете към нея рецептата.
 
Ориентировъчна цена на подаръка: зависи какво сте решили да сготвите
За кулинарите
 
Имате познати, които са любители-кулинари. С удоволствие пробват нови рецепти и ентусиазирано се вихрят край печката. Купете готварска ръкавица в коледни цветове и десени.
 
Вътре сложете комплект дървени прибори за готвене или малка готварска книжка с рецепти от любимата кухня на човека, за когото е предназначен подаръка (продават се в книжарниците, често в купчината с намалени книги). Друг вариант е да пъхнете в ръкавицата микс от различни подправки – от най-познатите и използвани до най-екзотичните и нетипични. 
 
Ориентировъчна цена на подаръка: кухненска ръкавица – около 3лв, дървени прибори – 2-3лв, микс от подправки – зависи на кои подправки ще се спрете.
 
За градинарите
 
Има много хора, които обожават да прекарват време в градината и аранжират дома си с най-различни цветя. За тях подберете комплект градински инструменти, които да поднесете в коледен чорап. Вариант 2 – доставете им най-голямото удоволствие, като си отгледат сами растение.
 
Купете обикновена саксия и я разкрасете с помощта на декупажна техника. Напълнете я с пръст, като не забравяте на дъното да сложите камъчета, за да не се задържа влага при поливане. Пъхнете в саксията дървен шиш за скара, на чийто край сте залепили пакетче със семена на цветето, което искате да подарите. 
 
Ориентировъчна цена на подаръка: коледен чорап с градински инструменти – между 5 и 10лв, саксия със семена – не повече от 2-3лв.
Добави описание
За кафе-маниаците
 
Сутрините без кафе са трудни, мудни и мрачни. Доза кофеин обаче е способна да оправи деня и настроението. За кафе-маниаците потърсете хубаво кафе от специализиран магазин. Може да е и на зърна, тъй като някои нови кафемашини се справят и с тази задача.
 
Достатъчно е да купите 200-300г – все пак целта не е да снабдите хората с кафе за цяла година. Сложете кафето в красив буркан и завържете кафява сатенена панделка за гърлото му. А отпред може да залепите стикер с подходящо пожелание.
 
Ориентировъчна цена на подаръка: буркан – от 2 до 5лв, кафе – не повече от 6-8лв.
 
Очаквайте Идеи за икономични коледни подаръци - част 2
 
07.12.2012/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

Penmar

От Penmar08.12.2012, 22:37 ч.

Цветето Коледна звезда ми е един от най-любимите икономични подаръци! Каним се със сина ми също така да изработим заедно картички в стил "Квилинг"- много са красиви и изящни! И все пак за децата никога не се скъпя...

Виж всички коментари за "Идеи за икономични подаръци - част 1".

Още от "Идеи"

Да съхраним елхичката по-дълго

Да съхраним елхичката по-дълго

Елхата е неизменна част от Коледния дух. Как може да я съхраним по-дълго?

Икономични решения за красив дом

Икономични решения за красив дом

Случвало ли ви се е да разглеждате списание за интериор и да ви се иска домът ви да изглежда като този от снимката? Е, за да изпълните тази идея не се нуждаете от много пари, а от правилните деко решения. Вижте икономични решения за красив дом.

Коледна украса за входната врата

Коледна украса за входната врата

Коледната украса за входната врата говори за гостоприемност и домашен уют. Тя е част от празничната декорация, създава позитивно настроение и разнообразява иначе скучния вид на входната врата.