Хитринки за премахване на петна от грим върху дрехите

0 коментара0/5

На всяка дама се е случвало поне веднъж да се окаже с петно от червило или фон дьо тен върху любимата блуза. Дрехите ни сякаш привличат петната от грим така, както магнит привлича метал. За щастие тези неприятни инциденти могат да приключат с щастлив край

Хитринки за премахване на петна от грим върху дрехите
 © iStock

Независимо дали става дума за петно от руж, фон дьо тен или червило има няколко хитринки, които могат да спасят дрехите ви и да ги направят отново като нови:

 

Фон дьо тен

Ако фон дьо тенът, който използвате е течен, той бързо ще попие в тъканта. Ето защо трябва да действате непосредствено след като течността е попаднала върху дрехата. Отстранете продукта от повърхността с помощта на суха кърпа или салфетка.

Хитринки за премахване на петна от грим върху дрехите

Върху останалото петно нанесете 3% кислородна вода или крем за бръснене и разтъркайте с пръсти, за да попие между влакната на тъканта. Вземете малка четка за зъби и разнесете продукта с кръгови движения за 10-15 минути. Изперете както обикновено.

 

 

Руж и сенки за очи

За прахообразен руж и сенки можете да използвате парче тиксо, което да премахне частта от продукта, която е на повърхността. Към останалото петно добавете няколко капки препарат за миене на съдове. Разтъркайте с четка за зъби и изперете дрехата в пералнята. Този метод действа и при петна от пудра.

 

 

При кремообразни видове руж и сенки за очи използвайте бебешка пудра, която ще попие маслата, съдържащи се в продукта. Оставете да престои за 24 часа и измийте с препарат за съдове.

ВИЖТЕ ОЩЕ:Добави описание

            

        9 чести грешки при пране >>>

 

 

Червило

Петната от червило на базата на восък и масла, може да третирате с изопропилов алкохол (алкохол за разтривки). Предварително върху засегнатото място добавете бебешка пудра или сода за хляб, които да попият мазнината.    

Хитринки за премахване на петна от грим върху дрехите

Петната от течното червило можете да премахнете с помощта на лак за коса. Напръскайте с продукта директно върху засегнатия участък. Изчакайте няколко минути, докато спреят се втвърди, ако не се получа напръскайте още ведъж. Намокрете със студена вода дебела хартиена кърпа и изстискайте излишната течност. Попийте лака с кърпата. С потупващи движения няколко пъти мине повърхността на дрехата, докато петното от грим изчезне.

 

Спирала и очна линия

Спиралата, както и очната линия могат да се почистят с помощта на кислородна белина. За целта накиснете в гореща вода дрехата с препарата. Оставете за няколко часа, а след изплакване изперете в пералнята.

02.11.2016/Боряна Харлова

 

Още от "Идеи"

Ароматно таралежче

Ароматно таралежче

Таралежче от портокал с бодли от карамфил – невероятен аромат.

7 идеи за коледна украса на холната маса

7 идеи за коледна украса на холната маса

Холната масичка често се превръща във фокусна точка при интериора на хола, затова е хубаво и тя да бъде празнично "настроена". Вижте 7 идеи за коледна украса на холната маса.

Как да украсите елхата за Коледа?

Как да украсите елхата за Коледа?

След като вече сте купили идеалното коледно дръвче, време е да развихрите въображението си и да го украсите в духа на празника. Как да украсите елхата за Коледа, на какви цветове да се спрете и има ли лимит на играчките?