Есенен декор за дома

0 коментара0/5

Макар сезонният декор да не е толкова наложен, колкото празничния (по случай Коледа и Великден), няма спор, че той внася уют и доза оригиналност вкъщи. Вижте няколко лесни идеи за есенен декор за дома.

Есенен декор за дома
 © Архив

Много хора не искат да декорират дома според сезона, защото се притесняват, че сезонната украса ще им създаде трудности при почистването. Може да избегнете този проблем, ако се ограничите само до няколко места.

Например, хубаво е да поставите есенна украса на холната масичка, защото така я превръщате във фокусна точка и поставяте акцент. Друг вариант за хола е телевизионния шкаф или етажерката. В кухнята ограничете сезонната декорация но някоя по-малка фигура или композиция за открит рафт или пък за трапезната маса.

Венец на входната врата и голяма ваза с есенни цветя за антрето/ коридора също не изискват грижи и не ви забавят при поддържката на дома.

На какви декорации да заложите? За да не инвестирате в скъпа украса, опитайте се да измайсторите нещо сами. Не е нужно да е някаква сложна композиция, понякога колкото по-семпло е, толкова по-добре. Например, подходяща есенна декорация е букет от сезонни цветя - хризантеми или слънчогледи. Добавете и няколко есенни листа в различни цветове и есенният ви букет е готов.

Друг вариант е да съберете шишарки и да ги сложите в стъклена купа, в която предварително сте разпределили и едноцветни коледни лампички. Свещник от ябълки, микс от кестени и жълъди в ратанов панер и венец от клони също са икономични и лесни за изработка есенни декорации.

Може да използвате и декоративни тикви, които да изрисувате или доукрасите с дантела, филц, прежда или други подръчни материали.

Говорейки за прежда, имайте предвид, че плетената украса също е подходящ вариант за есенен декор. Калъфка от стар пуловер за възглавницата на дивана, плетена украса за вазата или за стар стъклен буркан, картонен венец, увит в два цвята прежда - експериментирайте с конци и цветове и ще получите оригинален акцент.

23.09.2016/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Есенен декор за дома".

Още от "Идеи"

7 идеи за коледна украса на холната маса

7 идеи за коледна украса на холната маса

Холната масичка често се превръща във фокусна точка при интериора на хола, затова е хубаво и тя да бъде празнично "настроена". Вижте 7 идеи за коледна украса на холната маса.

6 идеи за ароматен венец за Коледа

6 идеи за ароматен венец за Коледа

През последните години коледният венец се превърна в задължителна част от празничната украса, защото е ефектен и прави дома по-гостоприемен. Вижте 6 идеи за ароматен венец за Коледа.

6 начина за закачане на картини без пробиване на дупки

6 начина за закачане на картини без пробиване на дупки

Пробиването на дупки в стените е неприятна и мръсна задача, така че ето как без да дупчите стените може да окачите картини и снимки.