Алтернативни начини за употреба на хартията за печене

0 коментара0/5

Хартията за печене е незаменима в кухнята за приготвянето на различни тестени изделия. Малко хора знаят, че освен помощник в готвенето, хартията за печене може да ви бъде от полза и в много други аспекти в домакинството.Ето, кои са те:

Алтернативни начини за употреба на хартията за печене
 © iStock

Срещу варовик и ръжда

Хартията за печене може да ви помогне да се отървете от натрупания варовик по мивката. Единственото, което трябва да направите е да вземете парче хартия и да търкате с нея замърсеното място. Хартията за печене може да премахне и белезите от ръжда по метални инструменти и предмети. Хартия за печене може да забави скоростта, с която метални инструменти ръждясват, което удължава и техния живот. Освен това, ако увиете металните вещи в такава хартия, ще предотвратите повторна поява на ръждата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Трикове за кухненската мивка >>>

Придава блясък на хромираните вещи у дома

Добави описание

Хартията за печене може да придаде и невероятен блясък на хромираните уреди в дома ви. След като почистите и подсушите дадената вещ потъркайте с парче хартия. Благодарение на парафинът, който се съдържа в хартията и се освобождава от нея при търкане и образува защитен слой, който предотвратява образуването на петна.

Алтернатива на пластмасови кутии за съхранение

Хартия за печене може да бъде полезна като алтернатива на пластмасовите  торбички и кутии за съхранение на храна в хладилника. Как? Просто увийте храна в хартията и я приберете. Способността на хартията да не абсорбира миризми и мазнини, я прави идеална и за пренасяне на храната без да оставя петна.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Храните, които не трябва да държим в хладилника >>>

Разделител на замразени продукти

Добави описание

Борбата със замразените продукти, които са се залепили, може да се превърне в истински кошмар. За да предотвратите този проблем и да си спестите време, поставяйте между отделните продукти хартия за печене преди да ги замразите. Така отделянето им ще става по-лесно и безпроблемно.

За смазване на корнизи и ципове

Парафинът, който се освобожда при търкането на хартията в зъбците, помага на ципа да се движи по-лесно и да не заяжда. Хартията има същото действие и върху корнизите на пердета, като помага на халките на завесите да се плъзгат безпроблемно.

За по-лесното събиране на прах

Добави описание

Поставена върху повърхността на по-високи мебели, хартията за печене не позволява на праха да полепне на тези по-недостъпни места.

Предпазва ютията от замърсяване

Използването на подлепваща лента за подгъване или декорация на дрехите, може да замърси повърхността на ютията. Хартията за печене между дрехата и ютията не позволява това да се случи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Отживелица ли е гладенето? >>>

Предотвратява износването на вратите

Поставянето на ленти от хартията за печене по ръба на врата ще намали триенето между врата и рамката. Освен това боята по врата ще бъде защитена от износване и напукване. За целта нарежете хартията на ивици и прикрепете към ръба на вратата по дължина и ширина с помощта на двойнозалепващо тиксо.

19.04.2017/Боряна Харлова

Още от "Идеи"

Хитрини от кухнята за ефективно почистване

Хитрини от кухнята за ефективно почистване

Вероятно много от вас прекарват часове в почистване на дома си. И вероятно докато го правят, тайничко си мечтаят за бързи и ефективни методи, които да им спестят време и усилия. Е, с няколко изненадващи хитрини можете да го постигнете.

Идеи за рециклиране на хавлиените кърпи

Идеи за рециклиране на хавлиените кърпи

Всеки от нас има многобройни хавлиени кърпи у дома - кои подарък, кои купени, защото са просто много красиви, кои използвани до скъсване, кои прибрани в шкафа още с етикета.

7 идеи за коледна украса на холната маса

7 идеи за коледна украса на холната маса

Холната масичка често се превръща във фокусна точка при интериора на хола, затова е хубаво и тя да бъде празнично "настроена". Вижте 7 идеи за коледна украса на холната маса.