7 неща, които да държите далеч от банята

0 коментара0/5

Макар банята да е център на сутрешните ни ритуали, помещението крие неподозирани заплахи за голяма част от вещите, които почти всеки съхранява там. Разберете, кои са нещата, които незабавно трябва да преместите от банята:

7 неща, които да държите далеч от банята
 © istockphoto.com

Четка за зъби

Може да ви се струва най-нелогичното нещо, но именно четката за зъби трябва да се оставя да изсъхне в друга стая, тъй като бактериите в банята се разпространяват основно върху нея. Изложени сте на още по-голям риск, ако делите банята със съквартирант. Кутиите или капачките за четки също няма да ви спасят, тъй като те не позволяват на косъмчетата да изсъхнат между употребите и създават благоприятна среда за развитие на бактериите. Ето защо колкото и налудничаво да звучи, най-хигиенично е да съхранявате четката в друга стая.

Добави описание

Лекарства

В никакъв случай, не съхранявайте противозачатъчни и всякаъв тип лекарства в банята.Влажната и топла среда можеда намали ефективността им и дори да ги направи негодни за употребапреди да изтекъл срокът им на годност. По-добре ги поставете в шкаф, който се намира далеч от мивка, печка и всякакъв тип нагряващ се уред.

3 неща, които никога не трябва да изхвърляте от дома си >>>

Допълнителни ножче за самобръсначката

Влагата може да ви изиграе лоша шега и да окисли и да накара ножчетата да ръждясат преди дори да сте ги използвали. Освен ако не са запечатани в херметически затворена опаковка, е по-добре да намерите ново скривалище за разкрасителните си принадлежности.

Козметика, гримове и четки

Съхраняването на козметиката ви в банята може да изглежда като най-логичната постъпка, осигурявайки ви удобство, но същевременно това съкращава животът на продуктите. Средата в банята ще влоши качеството на гримовете и също като с медицинските продукти, ще предизвика намаляване на тяхната трайност и качество.  Четките за грим пък могат да завъдят дори мухъл. Ето защо ви препоръчваме да не експериментирате с издръжливостта на продуктите и да съхранявате козметиката си на тъмно и сухо място, в шкаф или кутия на лесно достъпно място. Така освен да удължите живота на продуктите ще внесете повече организираност във вещите за ежедневна употреба. 

Добави описание

Парфюм

Вашият любим аромат бързо може да се превърне в гранясало зловоние, ако държите постоянно парфюма си в банята.Големите амплитуди в температурата на помещението, в резултат от горещите душове, ще накарат течността да придобие кисел, неприятен мирис. Най-оптималният вариант е да държите шишенцата в шкаф, далеч от пряка слънчева светлина и при сравнително постоянна температура.

Презервативи

Макар страничното шкафче в банята да изглежда като най-подходящото и сигурно място за съхранение на презервативите, ние ви съветваме да ги премести в нощното шкафче в спалнята. Защо? Ами защото те също могат да се окажат негодни и да ви причинят редица главоболия, следствие на излагането им на влага и топлина.

5 елемента на модерната баня >>>

Бижута

Подобно на резрвните ножче, любимите ви бижута също могат да ръждясат, ако са тенекиени или да потъмнеят, ако са сребърни, например. Някоя кутийка за бижута, която приятелка ви е подарила преди години, ще ви свърши чудесна работа в случая.

20.06.2016/ Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 неща, които да държите далеч от банята".

Още от "Идеи"

Как да украсите елхата за Коледа?

Как да украсите елхата за Коледа?

След като вече сте купили идеалното коледно дръвче, време е да развихрите въображението си и да го украсите в духа на празника. Как да украсите елхата за Коледа, на какви цветове да се спрете и има ли лимит на играчките?

4 идеи за стария диван

4 идеи за стария диван

Диванът е от мебелите, които не сменяте всеки ден, но пък омръзва с напредването на годините. Тъй като покупката на нов диван изисква повече средства, а и не винаги е идеалното решение, вижте тези 4 идеи за стария диван.

Великденски венец

Великденски венец

Великденският венец е част от декорацията на дома за предстоящия празник. Някои предпочитат да използват като основа пролетния венец от цветя и само добавят декоративни елементи. Други, които са се забавили с пролетната украса, залагат на традиционен великденски венец.