7 идеи за коледна украса на холната маса

0 коментара0/5

Холната масичка често се превръща във фокусна точка при интериора на хола, затова е хубаво и тя да бъде празнично "настроена". Вижте 7 идеи за коледна украса на холната маса.

7 идеи за коледна украса на холната маса
7 идеи за коледна украса на холната маса © iStockPhotos
  1. В чаша за вино - вземете чаша за червено вино или коняк, тъй като са с най-подходяща форма за празнична украса. В тях сложете малки коледни топки, 2-3 шишарки (или може също 1-2 елхови връхчета, 2-3 праъчици канела, портокалови корички). Ако не може да намерите толкова малки коледни топки, тогава просто напълнете чашата с гирлянд от топчета.
  2. В стъклена ваза - напълнете вазата с шишарки и гирлянд от топчета. Между тях поставете LED светлини на батерии, като се опитате да скриете зарядното с батериите. Така вечерта имате красива и ефектна светеща украса.
  3. Украса с венец - използвайте традиционния коледен венец, който обикновено стои на входната врата или на някой рафт за книги, и го поставете в центъра на холната масичка. Вътре в него поставете голяма цилиндрична свещ.
  4. Украса в поднос - удобна и лесна за пренасяне украса за холната масичка. В единия край на табла или дървен поднос поставете купа с цитрусови (портокал, грейпфрут, мандарини), между които сте поставили канелени пръчици и звездовиден анасон. В другия край сложете малка вазичка с букет от скъсени червени рози.
  5. Украса от текстил - запазете коледната декорация по-семпла, като разчитате само на ефекта на домашния текстил. За правоъгълна холна масичка сложете тишлайфер, за квадратна - ромбовидно каре, за кръгла - кръгла подложка за хранене от текстил с коледни мотиви.Добави описание
  6. Украса с цветя - цветето коледна звезда е един от символите на зимните празници. Поставете го в ефектна кашпа с коледни мотиви или пък в обикновена кашпа, увита в тъмнозелена тишу хартия и червена панделка и украсата ви за холната маса е готова.
  7. Мини елха - направете си мини елха от страници на списание, поставка за мъфини и коледни топки, картон и канап и много други подръчни материали.
  8. Вкусна украса - използвайте коледния текстил в съчетания със стъклен буркан, пълен с коледни лакомства (коледни бастунчета, снежни бисквити, целувки и други).

23.12.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 идеи за коледна украса на холната маса".

Още от "Идеи"

Идеи за градинско парти

Идеи за градинско парти

Времето се стопля и стаите у дома се превръщат по-скоро в парник, отколкото в убежище от жегите. Тогава градината е вашето спасение, а освен това и идеално място за парти и релакс. Ето някои идеи за пъстро градинско парти и лятно настроение.

3 идеи за кът за четене у дома

3 идеи за кът за четене у дома

Ако сте от хората, които обичат да четат, сигурно си имате някое специално място вкъщи, където обичате да се вглъбявате в любимото си четиво. Предлагаме ви 3 идеи за аранжиране на кът за четене у дома.

5 идеи за боядисване на великденските яйца

5 идеи за боядисване на великденските яйца

Всяка година роднини и съседи се надпреварват, кой ще боядиса по-шарени и красиви великденски яйца. Предлагаме ви 5 идеи за боядисване на великденските яйца, с които със сигурност ще оберете овациите.