6 начина да създадете илюзия за по-висок таван

0 коментара0/5

Не е задължително да се преместите да живеете в нечий дворец, за да се радвате на естетическата визия на високите тавани. Ето как да създадете илюзията за по-високи тавани у дома чрез 6 лесни хитрини.

6 начина да създадете илюзия за по-висок таван
 © istockphoto.com

Защо харесвате високите тавани?

  • Създават усещането за простор
  • Стаята изглежда по-светла
  • Чувствате се като кралицата на Бъкингамския дворец
  • Може да играете на баскетбол у дома

Независимо каква е причината да ви се иска да имате високи тавани у дома, сме съгласни, че те създават едно неповторимо излъчване на дома. Затова ви предлагаме 6 лесни хитрини как да създадете илюзията, че таваните в дома ви са доста по-високи, отколкото всъщност са.

Използвайте гланцова боя за тавана

Гланцът отразява светлината и огледалният ефект, който придава той е достатъчен, за да имате усещането, че таванът някак си е пораснал. Освен това гланцовите повърхности придават модерно излъчване и лесно се почистват.

Добави описание

Стъклени стени (или прозорци от пода до тавана)

Те са идеални, ако искате да създадете илюзията за висок таван. Правят помещенията да изглеждат не само по-светли, но и по-широки.

Вижте също: Френски прозорци за красив дом >>>

Добави описание

Боядисайте тавана в по-светъл от стените цвят

Светлият таван, контрастиращ на фона на по-тъмни стени, дава усещането за по-просторна във височина стая.

Вижте също:  Цветен таван - да или не? >>>

Добави описание

По-къси и ниско поставени завеси

Сложете корниза непосредствено над прозореца, така че да остане разстояние до тавана. Това визуално го прави да изглежда по-висок.

Добави описание

Избягвайте висящите лампи

Те стесняват пространството и скъсяват визуално разстоянието до тавана. Вместо тях използвайте плафониери или спот осветителни тела, които продават по-голям простор на помещенията.

Добави описание

Използвайте райе

Използвайте райе за стените и завесите, дори и за тавана. Райето е класически начин за визуалното издължаване на пространствата.

Добави описание

16.01.2017/Ели Йорданова


 

Още за: дом, идеи, таван

Още от "Идеи"

Кое да запазите от великденската украса?

Кое да запазите от великденската украса?

След края на празниците една от задачите вкъщи е да се прибере украсата, напомняща за тях. Вижте кое да запазите от великденската украса, така че домът ви да остане все така пъстър и зареден с настроение.

Думата „любов“ в декора на дома

Думата „любов“ в декора на дома

В месеца на влюбените трябва да обърнем по-особено внимание на най-специалната от всички думи - "любов". Оказва се, че тя може да присъства успешно и в декора на дома - като послание, като източник на добро настроение, като напомняне за силата на любовта.

Идеи за спа атмосфера у дома

Идеи за спа атмосфера у дома

Понякога времето така и не стига за една кратка ваканция в уютен спа хотел. Релакс, ароматерапия, водни масажи – всичко това може да пренесете и вкъщи. Предлагаме ви няколко идеи за спа атмосфера у дома.