6 идеи за ароматен венец за Коледа

0 коментара0/5

През последните години коледният венец се превърна в задължителна част от празничната украса, защото е ефектен и прави дома по-гостоприемен. Вижте 6 идеи за ароматен венец за Коледа.

6 идеи за ароматен венец за Коледа
6 идеи за ароматен венец за Коледа

Ароматният венец за Коледа е за тези, които искат да съчетаят полезното с приятното. От една страна, получавате красива празнична декорация, която да закачите у дома или на входната врата, от друга - възползвате се от въздействието, което носят определени ухания. Ето нашите 6 предложения за ароматен коледен венец, който може да си направите сами вкъщи:

Плодов венец

Плодовият венец оставя след себе си сладък и приятен аромат. Изработва се лесно - с помощта на избрани от вас резени плодове, които предварително сте изсушили, секундно лепило и основа (от клони или дебел картон). Най-често използваните предложения са за плодове венец от портокалови или ябълкови резени. Накрая добавете голяма панделка, на която да закачите венеца.

Венец от зелени подправки

Венецът от зелени подправки е подходяща ароматна декорация за кухнята. Зеленият цвят се асоциира с коледната елха, затова често се използва в празничния декор. Предлагаме ви да смесите няколко стръка розмарин, мащерка, босилек, риган и чубрица и да ги завиете на не много голям венец. Поставете го на прозореца или на дръжката на някоя от вратичките на кухненските шкафчета. Добавете връзка от канап, с помощта на която да закачите венеца

Добави описание

Свежи аромати

Внесете нотка горска свежест в празничната украса с този ароматен венец от борови клонки, мента, евкалипт и имел. Може да доукрасите с няколко малки коледни топки в червено, синьо, бяло, сребърно или златно или пък с коледни лампички. Накрая добавете голяма зелена или бяла панделка, с която да закачите венеца.

Добави описание

Венец от лавандула

Венецът от лавандула не е традиционният коледен венец, който сме свикнали да виждаме, но пък ароматът му е успокояващ и създава уют. За да го впишете в коледната украса, добавете няколко елхови клонки и панделки или прежда в подходящи цветове, които да отговаря на украсата във вашия дом.

Венец от сезонни цветя

Обикновено празничните венци винаги включват и сезонни цветя, затова ви предлагаме да си направите коледен венец изцяло от традиционни за празника цветя. Освен познатата на всички Коледната звезда, може да добавите още тъмночервени рози, червени гербери и бели хризантеми.

Венец от сладки подправки

Някои хора свързват Коледа с определени аромати - на канела, карамфил, анасонови звездички и мандарини. Предлагаме ви да си направите коледен венец от точно тези съставки. Предварително изсушете кората на мандарината. Канелените пръчици пък подреждайте една до друга, без да оставяте въздух между тях. Върху канелата с помощта на секундно лепило или малки телчета може да закачите анасоновите звездички, карамфила или мандариновата кора.

25.11.2015/ Христина Спасова

 

Всичко за Kоледа на едно място!

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 идеи за ароматен венец за Коледа".

Още от "Идеи"

Почистващи продукти, които никога не бива да смесвате

Почистващи продукти, които никога не бива да смесвате

Кой са продуктите, които никога не трябва да смесвате, докато чистите у дома:

Великденска украса с прежда

Великденска украса с прежда

Ако са ви останали няколко излишни кълба прежда от последните зимни плетки и те са в наситени, ярки цветове, тогава не бързайте да ги прибирате, а ги използвайте, за да си направите красива великденска украса от прежда.

Как да освободим място в гардероба – 5 практични съвета

Как да освободим място в гардероба – 5 практични съвета

Кои са тайните, които ще ни позволят да се възползваме от максимум пространство в гардероба си? Често се случва да редуцираме дрехи и аксесоари, а мястото все така да остава дефицитно. Ето 5 практични съвета, с чиято помощ да успеете да освободите място в гардероба си без да изпадате в пристъп на паника и ужас.