5 идеи за боядисване на великденските яйца

1 коментар0/5

Всяка година роднини и съседи се надпреварват, кой ще боядиса по-шарени и красиви великденски яйца. Предлагаме ви 5 идеи за боядисване на великденските яйца, с които със сигурност ще оберете овациите.

5 идеи за боядисване на великденските яйца
5 идеи за боядисване на великденските яйца

Великденски яйца на точки

Забавно, пъстро и различно – великденските яйца на точки се правят бързо и лесно. Достатъчно е след като сте боядисали яйцето, с помощта на гумичката на върха на молив, потопена в темперна боя, да нанесете точките. По желание може да нанесете различни по цвят точки върху чисто бяло яйце.

Добави описание

Великденски яйца с цветно тиксо

Някои използват тиксото, като предварително облепят с него сварените яйца, и след това ги пускат в боята, така че след като ги извадят, да са се получили неоцветени участъци. Други обаче се заиграват с цветното тиксо и облепят част от яйцето с различни фигурки.

Добави описание

Идеята е на Lovelyindee.com

Рисувани яйца с клечки за зъби

След като сте боядисали великденските яйца продължете с украсяването им, като ги изрисувате с нежни пролетни цветчета. За целта използвайте клечка за зъби, потопена в боя, и с края й нарисувайте няколко чертички, така че да оформите цветето.

Добави описание

Вижте също: Техники за боядисване на великденски яйца

Омбре великденски яйца

Омбре манията владее не само косите, облеклото и аксесоарите, но навлезе и сред великденската украса. За да си направите омбре яйца, потопете яйцето в боята и го дръжте за много кратко. След това го извадете и потопете наново, но като оставите малка част от него на повърхността.

Добави описание

След 1-2 минути пак извадете и потопете отново само половината – този път дръжте 4 минути. Извадете и потопете отново само края – дръжте го в боята 6 минути. По този начин боята се наслагва върху яйцето – колкото повече време стои, толкова по-наситен става цветът.

Бродирани великденски яйца

Бродираните великденски яйца са техника за истински майстори, които имат прецизна ръка и много търпение. За този метод ви трябват кухи яйца. 

15.04.2014/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

Блум

От Блум15.04.2014, 14:36 ч.

Някои са много красиви. И ние с детето рисуваме върху яйцата. И с клечки и с тънка четка. Също напояваме памуци на петна с подходящи оттенъци и лепим яйцето отгоре за петнайсетина минути. При бели яйца става...

Виж всички коментари за "5 идеи за боядисване на великденските яйца".

Още от "Идеи"

Правите линии са скучни

Правите линии са скучни

Свикнали сме да подреждаме книгите си в права линия, но нека да разчупим праволинейността.

Съседите

4 идеи да скриете балкона от любопитни съседи

Напоследък тенденция в новото строителство са балконите със стъклени или изцяло открити парапети, които стоят елегантно и модерно, но пък са идеални за любопитните погледи на някои съседи. Ако искате да скриете балкона от тях, вижте 4 идеи как да го направите със стил.

7 идеи с бутилки от вино

7 идеи с бутилки от вино

Подобно на други на пръв поглед ненужни вещи, празните бутилки от вино също могат да бъдат използвани за полезни цели у дома. Предлагаме ви да бъдете оригинални и еко, като използвате някоя от 7-те идеи с бутилки от вино.