5 идеи за боядисване на великденските яйца

1 коментар0/5

Всяка година роднини и съседи се надпреварват, кой ще боядиса по-шарени и красиви великденски яйца. Предлагаме ви 5 идеи за боядисване на великденските яйца, с които със сигурност ще оберете овациите.

5 идеи за боядисване на великденските яйца
5 идеи за боядисване на великденските яйца

Великденски яйца на точки

Забавно, пъстро и различно – великденските яйца на точки се правят бързо и лесно. Достатъчно е след като сте боядисали яйцето, с помощта на гумичката на върха на молив, потопена в темперна боя, да нанесете точките. По желание може да нанесете различни по цвят точки върху чисто бяло яйце.

Добави описание

Великденски яйца с цветно тиксо

Някои използват тиксото, като предварително облепят с него сварените яйца, и след това ги пускат в боята, така че след като ги извадят, да са се получили неоцветени участъци. Други обаче се заиграват с цветното тиксо и облепят част от яйцето с различни фигурки.

Добави описание

Идеята е на Lovelyindee.com

Рисувани яйца с клечки за зъби

След като сте боядисали великденските яйца продължете с украсяването им, като ги изрисувате с нежни пролетни цветчета. За целта използвайте клечка за зъби, потопена в боя, и с края й нарисувайте няколко чертички, така че да оформите цветето.

Добави описание

Вижте също: Техники за боядисване на великденски яйца

Омбре великденски яйца

Омбре манията владее не само косите, облеклото и аксесоарите, но навлезе и сред великденската украса. За да си направите омбре яйца, потопете яйцето в боята и го дръжте за много кратко. След това го извадете и потопете наново, но като оставите малка част от него на повърхността.

Добави описание

След 1-2 минути пак извадете и потопете отново само половината – този път дръжте 4 минути. Извадете и потопете отново само края – дръжте го в боята 6 минути. По този начин боята се наслагва върху яйцето – колкото повече време стои, толкова по-наситен става цветът.

Бродирани великденски яйца

Бродираните великденски яйца са техника за истински майстори, които имат прецизна ръка и много търпение. За този метод ви трябват кухи яйца. 

15.04.2014/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

Блум

От Блум15.04.2014, 14:36 ч.

Някои са много красиви. И ние с детето рисуваме върху яйцата. И с клечки и с тънка четка. Също напояваме памуци на петна с подходящи оттенъци и лепим яйцето отгоре за петнайсетина минути. При бели яйца става...

Виж всички коментари за "5 идеи за боядисване на великденските яйца".

Още от "Идеи"

3 неща, който никога не трябва да изхвърляте от дома си

3 неща, които никога не трябва да изхвърляте от дома си

Има предмети у дома, които рядко забелязваме, а при генерално почистване просто изхвърляме. Представете си обаче, че тези на пръв поглед ненужни боклуци могат да улеснят домакинството ви и да бъдат ваш помощник в всекидневието.

Пролетни идеи за дома

Пролетни идеи за дома

На 22-ри март настъпва астрономическата пролет, но у дома тя идва по-рано – с първите топли и слънчеви дни. Създайте уютна атмосфера и позитивно излъчване на дома, като го подготвите за пролетта. Вижте няколко пролетни идеи.

Идеи за старите дънки

Идеи за старите дънки

Колкото и да се чувствате комфортно в любимите си дънки, рано или късно платът изтънява и те стават неизползваеми. Или поне не като дрехи. Вижте какво може да си измайсторите от старите дънки.