5 идеи със старите кухненски гъби

0 коментара0/5

Гъбите, които по принцип използваме за миенето на съдовете у дома, могат да се превърнат в отражение на вашата креативност и въображение, стига да се отдадете на малко ръчен труд у дома.

5 идеи със старите кухненски гъби
5 идеи със старите кухненски гъби © istockphoto.com

Защо да не дадете живот на нови полезни или просто декоративни вещи, като преобразите старите гъби? Ето и 6 идеи как да го направите:

Печати за рисуване и декорация

Една от идеите за рециклиране на старите гъби, в която децата ви със сигурност ще влюбят, е да направите печати от гъбите, с които след това да се рисува. Всичко, което трябва да направите е да изрежете гъбата в желаната форма и да залепите за едната и страна пластмасова или дървена дръжка. Вземете темперна боя и сте готови за игра с децата.

Стени с омбре ефект

Освен върху ноктите и косата, омбре ефектът стои наистина красиво върху стените у дома. Нужни са ви гъби, боя и разбира се търпение. Тази своеобразна „модернистична картина“ в дома ви, ще внесе свежест и разнообразие в декора.

Идеи за рециклиране на хавлиените кърпи >>>

Креативна образователна географска карта

Интерактивен и оригинален начин да запознаете децата с географията и да възпитате у тях любознателност е да направите собствена карта у дома. Използвайте карти на различни континенти и цветни гъби, изрязани във всевъзможни форми. Направете макет на дадения континент или държава, като подредите гъбите, така че да следват очертанията на границите.

База за разсъди

Ако желаете да имате зеленина у дома, но се притеснявате от мръсотията от саксиите, можете да използвате гъба на мястото на почвата, за да покълнат вашите растения. Единственото, което ви трябва са семена, навлажнена гъба и буркан. Поставете семената в гъбата, която на свой ред сложете в буркан, който трябва да стои на тъмно. Семената трябва да се напояват всеки ден и не след дълго ще се радвате на вашето порастнало растение в гъба.

Съвети за освежаване на дома за малко пари >>>

Капан за мравки

Ако имате проблем с нашествие от мравки в дома ви, можете да използвате старите гъби, за да ги привлечете. Добавете захар на гъбата и я поставете там, където за последно са се появили мравките. Около гъбата поръсете с царевично брашно. Мравките не могат да го преработват, ето защо ще умрат от глад.

15.06.2016/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 идеи със старите кухненски гъби".

Още от "Идеи"

Ароматен венец

Ароматен венец

Ако искате да ароматизирате дома си, без да давате пари за ароматизатори, свещи и други подобни продукти, идеята за ароматен венец може би е точно за вас.

Идеи и съвети за малката трапезария

Идеи и съвети за малката трапезария

Всяко жилище, дори малкото, трябва да осигури на собствениците зона за хранене – уютна трапезария, която да събира семейството и близките на празнични вечери. Полезни идеи и съвети за малката трапезария.

Коледна украса за входната врата

Коледна украса за входната врата

Коледната украса за входната врата говори за гостоприемност и домашен уют. Тя е част от празничната декорация, създава позитивно настроение и разнообразява иначе скучния вид на входната врата.