3 неща, които никога не трябва да изхвърляте от дома си

0 коментара0/5

Има предмети у дома, които рядко забелязваме, а при генерално почистване просто изхвърляме. Представете си обаче, че тези на пръв поглед ненужни боклуци могат да улеснят домакинството ви и да бъдат ваш помощник в всекидневието.

3 неща, който никога не трябва да изхвърляте от дома си
3 неща, който никога не трябва да изхвърляте от дома си © istockphoto.com

Открийте как може да рециклирате 3 от най-често забравените у дома продукти, за да се справите по-лесно с битовите предизвикателства:

Щипка за пари

Макар наименованието и да подсказва каква е функцията, която изпълнява най-често, щипката за пари е незаменим помощник и за много неща в домакинството. Ето защо, ако сте решили да разчиствате офиса у дома не изхвърляте кутийката с тези красивици. Освен че са много здрави, те са и компактни и много издръжливи. Вижте няколко начина за употребата им:

  • Рамка за снимка – забийте пирон в стената и на него закачете щипката, на която предварително сте поставили любима снимка. Ще получите една много изчистена и практична рамка за снимки.
  • Щипка за пастата за зъби – застопорете полу празната тубичка от пастата за съби, като навиете и защипете с щипката частта от нея, която е вече празна.
  • Организиране на кабелите – освен, че можете да ползвате щипката за да захващате няколко кабела заедно, можете да закачите и няколко такива на ръба на бюрото и да закачате на тях неизползваните краища на USB кабели и т.н.

4 идеи как да скриете кабелите вкъщи >>>

Алуминиево фолио

Когато за първи път през 1947 г. се появило алуминиевото фолио то било обявено за „фолиото, което прави 1001 чудеса в кухнята“. Тази негова слава се дължи на няколко специфични свойства, които притежава – устойчивост на миризма, влага и високи температури. Уникалната възможност да приема всевъзможна форма и да се мие го превръщат в истинско безсмъртно чудо. Ето за какво може да използвате вече употребеното фолио:

  • Почистване на мръсни съдове – направете на топка алуминиевото фолио и го използвайте като скраб за почистване на загорелите тенджери или тигани. Ако замърсяването е по-голямо поръсете предварително повърхността на съда със сол или сода бикарбонат преди да използвате фолиото.
  • Почистване на сребро – облицовайте стъклена купа с алуминиево фолио отвътре. Напълнете съда с гореща вода, добавете две супени лъжици сол и поставете замърсените сребърни предмети. След няколко минути химичната реакция, която се получава ще премахне петната, без да повредят среброто.
  • Острилка за ножица - ако острието на ножицата е започнало да се износва, сгънете по дължина  лист алуминиево фолио и го срежете с ножицата. Фолиото ще възвърне режещата и сила на старата ви ножица.

Организация на дома с подръчни материали >>>

Гумени ластици

Гумените ластици са основен елемент от всяко чекмедже с джунджурии. Ще ги откриете до тиксото и телбода и точно като тях никога, при никакви обстоятелства не трябва да изхвърляте. Те са идеалният помощник при решаването на досадни домакински проблеми, ето и едни от най-креативните идеи, които можете да изпробвате:

  • Увийте по-голям ластик в горната и долната част на кутия с боя, за по-чиста и удобна работа при изтръскване на четката
  • Завържете два ластикаоколо ръбовете на дъската за рязане, за да предотвратите хлъзгане
  • Увийте дебел ластик около гърлото на трудни за отваряне буркани
  • Завързването на ластик на дръжката на дървена лъжица или шпатула пък, ще предпази от падането им в смесителната купа или тенджера, докато готвите.

30.01.2016/ Боряна Харлова

Още от "Идеи"

Четири завеси вместо една

Четири завеси вместо една

Внесете свежест и красота в своя дом, като замените традиционната завеса с три, четири или повече.

3 идеи с декоративни камъчета

3 идеи с декоративни камъчета

Декоративните камъчета са интересен метод за освежаване на дома и градината. С тях се работи лесно, а проектите не изискват специални умения или много средства. Вижте нашите 3 идеи с декоративни камъчета.

Да подредим шаловете

Да подредим шаловете

Шалът е задължителен моден аксесоар за всеки сезон, затова много жени имат по няколко оригинални екземпляра. Когато обаче се струпат повече шалове, често се чудим къде да им намерим място. Вижте няколко идеи как да подредите шаловете.