3 неща, които никога не трябва да изхвърляте от дома си

0 коментара0/5

Има предмети у дома, които рядко забелязваме, а при генерално почистване просто изхвърляме. Представете си обаче, че тези на пръв поглед ненужни боклуци могат да улеснят домакинството ви и да бъдат ваш помощник в всекидневието.

3 неща, който никога не трябва да изхвърляте от дома си
3 неща, който никога не трябва да изхвърляте от дома си © istockphoto.com

Открийте как може да рециклирате 3 от най-често забравените у дома продукти, за да се справите по-лесно с битовите предизвикателства:

Щипка за пари

Макар наименованието и да подсказва каква е функцията, която изпълнява най-често, щипката за пари е незаменим помощник и за много неща в домакинството. Ето защо, ако сте решили да разчиствате офиса у дома не изхвърляте кутийката с тези красивици. Освен че са много здрави, те са и компактни и много издръжливи. Вижте няколко начина за употребата им:

  • Рамка за снимка – забийте пирон в стената и на него закачете щипката, на която предварително сте поставили любима снимка. Ще получите една много изчистена и практична рамка за снимки.
  • Щипка за пастата за зъби – застопорете полу празната тубичка от пастата за съби, като навиете и защипете с щипката частта от нея, която е вече празна.
  • Организиране на кабелите – освен, че можете да ползвате щипката за да захващате няколко кабела заедно, можете да закачите и няколко такива на ръба на бюрото и да закачате на тях неизползваните краища на USB кабели и т.н.

4 идеи как да скриете кабелите вкъщи >>>

Алуминиево фолио

Когато за първи път през 1947 г. се появило алуминиевото фолио то било обявено за „фолиото, което прави 1001 чудеса в кухнята“. Тази негова слава се дължи на няколко специфични свойства, които притежава – устойчивост на миризма, влага и високи температури. Уникалната възможност да приема всевъзможна форма и да се мие го превръщат в истинско безсмъртно чудо. Ето за какво може да използвате вече употребеното фолио:

  • Почистване на мръсни съдове – направете на топка алуминиевото фолио и го използвайте като скраб за почистване на загорелите тенджери или тигани. Ако замърсяването е по-голямо поръсете предварително повърхността на съда със сол или сода бикарбонат преди да използвате фолиото.
  • Почистване на сребро – облицовайте стъклена купа с алуминиево фолио отвътре. Напълнете съда с гореща вода, добавете две супени лъжици сол и поставете замърсените сребърни предмети. След няколко минути химичната реакция, която се получава ще премахне петната, без да повредят среброто.
  • Острилка за ножица - ако острието на ножицата е започнало да се износва, сгънете по дължина  лист алуминиево фолио и го срежете с ножицата. Фолиото ще възвърне режещата и сила на старата ви ножица.

Организация на дома с подръчни материали >>>

Гумени ластици

Гумените ластици са основен елемент от всяко чекмедже с джунджурии. Ще ги откриете до тиксото и телбода и точно като тях никога, при никакви обстоятелства не трябва да изхвърляте. Те са идеалният помощник при решаването на досадни домакински проблеми, ето и едни от най-креативните идеи, които можете да изпробвате:

  • Увийте по-голям ластик в горната и долната част на кутия с боя, за по-чиста и удобна работа при изтръскване на четката
  • Завържете два ластикаоколо ръбовете на дъската за рязане, за да предотвратите хлъзгане
  • Увийте дебел ластик около гърлото на трудни за отваряне буркани
  • Завързването на ластик на дръжката на дървена лъжица или шпатула пък, ще предпази от падането им в смесителната купа или тенджера, докато готвите.

30.01.2016/ Боряна Харлова

Още от "Идеи"

Топ 5 гурме тенденции през тази година

Топ 5 гурме тенденции през тази година

Somat Kitchen Culture e неформална наука за стила в кухнята, от подредбата на масата, през приготвянето на ястия и напитки, до тяхното поднасяне и консумирането им.

3 идеи с декоративни камъчета

3 идеи с декоративни камъчета

Декоративните камъчета са интересен метод за освежаване на дома и градината. С тях се работи лесно, а проектите не изискват специални умения или много средства. Вижте нашите 3 идеи с декоративни камъчета.

Организация на дома с подръчни материали

Организация на дома с подръчни материали

Добрата организация на дома улеснява домакинята в къщната работа, прави жилището по-просторно и уютно, поддържа всичко в ред. Предлагаме ви няколко лесни идеи за организация на дома с подръчни материали.