10 идеи и съвети за коледната елха

0 коментара0/5

Коледната елха е в центъра на празничната украса, емблема на домашния уют по време на дните около Коледа и Нова година. Вижте 10 полезни идеи и съвети за коледната елха у дома.

10 идеи и съвети за коледната елха
10 идеи и съвети за коледната елха © istockphotos
  1. Изберете тип елха - независимо дали става въпрос за истинско дръвче или изкуствена елха, трябва да решите към кой тип имате предпочитания. Някои са по-разперени в долния край, докато други по-прибрани, едни са с гъсто разположени клони и при тях по-лесно се закачат гирлянди, докато други са по-рехави и могат без проблем да се отрупат с играчки.
  2. Къде да я сложите - помислете с какво място разполагате за елхата. По-голяма може да сложите в ъгъл на стая или близо до прозорец. По-малка може да наместите върху масичка или малка етажерка, за да й придадете височина.
  3. Изберете си водеща тема - за да не бъде хаотично украсена елхата, тогава се съсредоточете само върху един стил. Помислете дали харесвате по-модернистичния интериор и да съобразите украсата с него, или пък предпочитате традиционен декор. Някои харесват също дървени играчки, докато други - стъклени.
  4. Ограничете се до два цвята - когато украсявате елхата, стремете се да не използвате повече от два цвята, за да не стане прекалено пъстра.
  5. Цветове бижу - или иначе казано това са нестандартни, но ефектни цветове за коледна украса на елхата - розово, лилаво, тюркоаз, медно. Определено внасят разнообразие и колорит в празничната атмосфера.Добави описание
  6. Симетрично или хаотично - някои обичат да подреждат играчките на елхата, като следват някаква симетрия (например всички да са по върховете на клончетата, да са определен брой на клонче, да се редуват двата избрани цвята), докато на други им допада повече, когато няма система, по която да украсяват.
  7. Бъди ретро - ако имаш запазени играчки от твоето детство, не забравяй да ги закачиш на елхата. Това, че могат да се асоциират с определени спомени от миналото, допринася за създаването на характерен и индивидуален почерк в празничната украса.
  8. Внимавай с гирляндите - понякога в стремежа ни да направим елхата по-пищна, я затрупваме с гирлянди, така че играчките остават скрити зад тях. По-добре избери един-два, но подходящи, отколкото да скриеш красивата украса зад тях.
  9. Украса с тартан - звучи необичайно, но ще се изненадаш колко добре стои шотландското каре на фона на зелените елхови клонки. Вземи малко тартан на метър и направи красиви панделки за елхата.
  10. Сложи килимче - пухкаво килимче или малко кръгло каре допринася за завършения вид на украсата на елхата.

16.12.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 идеи и съвети за коледната елха".

Още от "Идеи"

5 идеи с есенни листа

5 идеи с есенни листа

Да декорираш дома с есенни листа е едновременно икономично и оригинално. Пренасянето на есенната атмосфера вкъщи прави адаптацията към новия сезон по-лесна, а домът по-красив. Предлагаме ви 5 идеи за декор с есенни листа.

Гаражна разпродажба

Гаражна разпродажба

След пролетното почистване сигурно сте събрали цял куп с вещи, които вече не използвате и няма къде да държите. Някъде решението на проблема се нарича Гаражна разпродажба. Ето малко повече за инициативата, наречена „гаражна разпродажба“.

Идеи и съвети за малката трапезария

Идеи и съвети за малката трапезария

Всяко жилище, дори малкото, трябва да осигури на собствениците зона за хранене – уютна трапезария, която да събира семейството и близките на празнични вечери. Полезни идеи и съвети за малката трапезария.