Подходящи цветя за спалнята

4 коментара2/5

Спалнята обикновено е по-хладна от другите стаи, което прави въздуха в нея много по-подходящ за определени видове цветя.

Единственото, което трябва да се избягва цветя със силен и упойващ мирис, тъй като те пречат на съня.

Неподходящи са и големите фикуси, както и всички зеленини, които имат по-обемни листа. Причината е, че по големите листа се натрупва много повече прах, което е вредно за дишането по време на сън.

За спалнята са подходящиазалия, акация, ардизия, драцена, ешевария, клиантус, четирилистна детелина, хибискус, циклама, цимбидиум, цинерария.

Лесни за отглеждане са хамедорията, церопегията и цинерарията. Аукубата е сред растенията, които предпочитат студени помещения. Тя е изключително устойчива, а и се отглежда сравнително лесно. На студено вирее и цикламата.

Много издръжливо и екзотично дръвче е драцената. Единственото, което би могло да създаде някакво неудобство е височината й - до 3 метра при правилно отглеждане. Ако не разполагате в спалнята с такова място, по-добре си насадете ешевария. Тя идва от Мексико и е доста нисичка. Имайте предвид само, че обича слънцето. Така че мястото й е на южен прозорец. Клиантусът е също сред зеленините, които обичат слънчевите лъчи. За него обаче се заредете с търпение, тъй като расте бавно.

Ако спалнята ви е с южно изложение и държите да имате точно на прозореца нещо зелено, то най-лесният вариант е да си вземете акация. Най-простият избор за студена стая пък е азалията. Тя предпочита хладни помещения -до 18 градуса, и сенчести места.

Едно от полезните за спалнята цветя е мухоловката. Освен, че има ефектен външен вид, тя прочиства стаята от насекоми.

Четирилистна детелина в спалнята носела късмет на семействата. Така поне твърдят някои специалисти в градинарството. Растението се отглежда лесно, ако му осигурите светлина и хлад.

20.11.2007/Розали

4 коментарaДобави коментар »

divata_foxi

От divata_foxi14.10.2008, 22:23 ч.

Аз пък знам,че е много полезно да има повече цвета,но щом казвате...не разбирам много,затова чета

Виж всички коментари за "Подходящи цветя за спалнята".

Още от "Фън шуй"

Фън шуй съвети за градината

Фън шуй съвети за градината

За фън шуй градината е също толкова важна част от дома, колкото и стаите в него. Добрият фън шуй в градината носи късмет и благоденствие на стопаните, грижи се за тяхното настроение и за хармоничните им отношения. Полезни фън шуй съвети за градината.

Домовете на елементите

Домовете на елементите

Щом отворих вратата към градината на Чели, разбрах, че влизам в приказен свят. Топлият летен бриз нежно полюшваше анемониите.

6 фън шуй съвета за дома

6 фън шуй съвета за дома

Фън шуй съветите за дома целят да ви помогнат в изграждането на уютен и спокоен дом, зареден с положителна енергия и усмивки.