Подходящи цветя за спалнята

4 коментара2/5

Спалнята обикновено е по-хладна от другите стаи, което прави въздуха в нея много по-подходящ за определени видове цветя.

Единственото, което трябва да се избягва цветя със силен и упойващ мирис, тъй като те пречат на съня.

Неподходящи са и големите фикуси, както и всички зеленини, които имат по-обемни листа. Причината е, че по големите листа се натрупва много повече прах, което е вредно за дишането по време на сън.

За спалнята са подходящиазалия, акация, ардизия, драцена, ешевария, клиантус, четирилистна детелина, хибискус, циклама, цимбидиум, цинерария.

Лесни за отглеждане са хамедорията, церопегията и цинерарията. Аукубата е сред растенията, които предпочитат студени помещения. Тя е изключително устойчива, а и се отглежда сравнително лесно. На студено вирее и цикламата.

Много издръжливо и екзотично дръвче е драцената. Единственото, което би могло да създаде някакво неудобство е височината й - до 3 метра при правилно отглеждане. Ако не разполагате в спалнята с такова място, по-добре си насадете ешевария. Тя идва от Мексико и е доста нисичка. Имайте предвид само, че обича слънцето. Така че мястото й е на южен прозорец. Клиантусът е също сред зеленините, които обичат слънчевите лъчи. За него обаче се заредете с търпение, тъй като расте бавно.

Ако спалнята ви е с южно изложение и държите да имате точно на прозореца нещо зелено, то най-лесният вариант е да си вземете акация. Най-простият избор за студена стая пък е азалията. Тя предпочита хладни помещения -до 18 градуса, и сенчести места.

Едно от полезните за спалнята цветя е мухоловката. Освен, че има ефектен външен вид, тя прочиства стаята от насекоми.

Четирилистна детелина в спалнята носела късмет на семействата. Така поне твърдят някои специалисти в градинарството. Растението се отглежда лесно, ако му осигурите светлина и хлад.

20.11.2007/Розали

4 коментарaДобави коментар »

divata_foxi

От divata_foxi14.10.2008, 22:23 ч.

Аз пък знам,че е много полезно да има повече цвета,но щом казвате...не разбирам много,затова чета

Виж всички коментари за "Подходящи цветя за спалнята".

Още от "Фън шуй"

Цветове за дома - фън шуй съвети

Цветове за дома - фън шуй съвети

Известно е, че древната практика фън шуй обръща внимание на всеки детайл. Според фън шуй философията цветовете вкъщи помагат за постигането на идеалния баланс и хармония в дома. Вижте полезни фън шуй съвети за цветовете у дома.

Цветовете в дома според Фън Шуй

Цветовете в дома според Фън Шуй

Фън Шуй не е само подреждане на мебелите в дома по строго определени принципи. Фън Шуй засяга всички дребни детайли от интериора, включително и цветовете. Защото Фън Шуй е състояние на ума, въз основа на заобикалящата го действителност.

Кухнята според изкуството на Фън Шуй

Кухнята според изкуството на Фън Шуй

Фън Шуй или  вятър и вода – това е преводът на популярната китайска философия Фън Шуй, чиято крайна цел е да осигури най-добри и хармонични условия за живот навсякъде, където хората живеят, работят и пребивават.