8 неща, които трябва да имате в спалнята

0 коментара0/5

Един от най-добрите начини да възвърнете хармонията в живота си е като приложите фън шуй методите в спалнята си. Започнете със следните 8 неща, които трябва да се намират там.

8 неща, които трябва да имате в спалнята
 © istockphoto.com

Спалнята е интимно пространство, където прекарвате значителна час от денонощието. Това е помещението, където “живее” вашето Чи според фън шуй. Така че, грижейки се спалнята си, всъщност се грижите за собственото си душевно равновесие.

Ето кои са 9-те неща, които ще ви помогнат в това отношение:

Средно голямо легло и цял матрак

Има спални с кралски размери, тип пеперуда, при които матракът не  е един, а два малки, защото леглото се отваря от двете страни като пеперуда. В други случаи вие обичате да спите на мек матрак, а мъжът ви на твъд, което също води до слагането на два матрака един до друг върху спалнята. Според фън шуй двойният матрак създава дисхармония в отношенията и води до отчужденост. Подобен ефект имат и твърде големите спални (над 1,80 м ширина), дори и да са с цял матрак, тъй като предразполагат двамата партньори да спят в двата края на леглото, което според фън шуй е равносилно на това все едно да спите в две различни стаи.

Вижте още: Фън шуй за любовни двойки >>>

Ароматна лампа

Използването на ароматна лампа в спалнята създава релаксираща и успокояваща атмосфера. Подходящи етерични масла за това помещение са лавандула, кедър и нероли.

Добави описание

Черен турмалин и чист кварц

Комбинацията им наподобява Ин и Ян, осигурявайки балансирани и сигурни отношения. А черният турмалин пречиства спалнята на енергийно ниво, което подобрява съня. Може да поставите 4 такива камъка в четирите ъгъла на леглото или стаята. А кварцът поставете на централно място за постигане на хармония.

Две нощни шкафчета

Не е задължително да са еднакви, но според фън шуй е важно да са две, което предполага да има и пространство от двете страни на леглото. Ако спалнята ви е долепена за стената, това нарушава пътя на енергията Чи, което може да наруши здравето ви.

Чифт розов кварц

Поставяйки два броя розов кварц в спалнята, това ще допринесе до хармонични отношения, разбирателство, доверие и добра семейна атмосфера.

Вижте още:  Действието на кристалите според фън шуй >>>

Черно и червено

Според фън шуй това са два много важни цвята. Черното представлява знанието и мъдростта, а червеното предпазва от зли сили. Ето защо сложете нещо червено и нещо черно в спалнята си.

Скрийте електроуредите с тексил

Най-добре е изобщо да нямате техника в спалнята, но в случай, че имате телевизор или компютър, ги покривайте с плат в неутрален цвят, за да не нарушават съня ви. Текстилът играе ролята на проводник на енергията Чи. 

Зелени растения

Те притежават специфична енергия, благодарение на която не само допринасят до хармоничната атмосфера у дома, но и имат лековити свойства според фън шуй. Зеленината действа успокояващо, подобрява съня, пречиства въздуха. 

Вижте още:  Подходящи цветя за спалнята >>>

 

20.02.2017/Eли Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "8 неща, които трябва да имате в спалнята".

Още от "Фън шуй"

Домът на земята

Домът на земята

Първото впечатление, когато влизате в Дома на Земята, е усещането за еклектично органична атмосфера.

Цветовете в дома според Фън Шуй

Цветовете в дома според Фън Шуй

Фън Шуй не е само подреждане на мебелите в дома по строго определени принципи. Фън Шуй засяга всички дребни детайли от интериора, включително и цветовете. Защото Фън Шуй е състояние на ума, въз основа на заобикалящата го действителност.

Цветове за дома - фън шуй съвети

Цветове за дома - фън шуй съвети

Известно е, че древната практика фън шуй обръща внимание на всеки детайл. Според фън шуй философията цветовете вкъщи помагат за постигането на идеалния баланс и хармония в дома. Вижте полезни фън шуй съвети за цветовете у дома.