Как да си засадим рози?

12 коментара1/5

Който иска да си направи леха или ъгълче с рози. То времето след преминаването на студовете е най-подходящо.При старо насъждение, горните 40 см пръст се сменят с нова, хранителна пръст


Трябва да се избере място, където преди това не е имало рози.

Ако имате старо насаждение, пръстта около корените им трябва да се подмени, като горните 40 см пръст се сменят с нова, хранителна пръст.

Издълбава се дупка с размери 40x30см


Издълбава се дупка с размери 40x30см.

Корените на растението се подкъсяват и трябва да легнат удобно в дупката.

Мястото, където розата е облагородена, трябва да бъде на 2 см под почвата. Дупката се запълва с пръст и след това с крака се „натъпква".

Полива се обилно с вода. След като водата попие, около главното стъбло и издънките се натрупва пръст.

Това е необходимо, за да има възможност растението да се вкорени, а не да се развие.

Когато времето се затопли, пръстта около розата се изравнява.

12 коментарaДобави коментар »

Todorova

От Todorova09.10.2010, 08:25 ч.

Аз си закупих маслодайни рози и други видове корени рози от фирма Евробус Къмпани Груп,имат богат асортимент на корени рози и други цветя

Виж всички коментари за "Как да си засадим рози?".

Още от "Фито-съвети"

Отмора в градината

Отмора в градината

С приятните топли дни започва да ни се иска все повече и повече да се порадваме на хубавото време, да бъдем сред природата, да вдишваме свежия въздух, а бризът нежно да гали кожата ни.

Грижа за луковиците през есента

Грижа за луковиците през есента

В градината през есента е не по-малко натоварено, в сравнение с пролетта или лятото. Причината – освен, че се грижите за сезонните растения, подготвяте и появата на пролетните след няколко месеца. Какви грижи трябва да проявите към луковиците през есента.

Градина от висящи кошници

Градина от висящи кошници

Висящите кошници са ефектен избор за цветна украса на балкона или терасата. Освен, че привличат погледите, висящите кошници внасят красота, без да заемат твърде много място, за разлика от пъстрите сандъчета. Вижте нашите идеи за градина от висящи кошници.