7 цветя, които носят късмет

2 коментара0/5

Ако сте поканени на гости на новодомци или просто искате да бъдете любезни към домакините, може да им подарите едно от тези 7 цветя, които носят късмет.

7 цветя, които носят късмет
7 цветя, които носят късмет

Бамбук на щастието

Всъщност растението няма нищо общо с бамука, а е от семейството на драцените. Отглежда се лесно и не е капризно. Важно е колко стръка бамбук отглеждате (или сте решили да подарите), защото бройката има различно послание. Например, 3 привличат щастието и парите, 5 са за богатство, 6 - за късмет, 7 - за здраве, 8 - за просперитет, а 10 - за чувство за пълноценен живот. Най-силен е ефектът на саксия с 21 стръка бамбук - той носи успех във всяка сфера на живота.

Добави описание

 

Дърво на живота

Обикновено това цвете се подарява, когато някой стартира нов бизнес или пък започва нов етап в живота си, защото се смята, че растението ще му помогне. Дървото на живота се приема за цвете на късмета, защото има малки заоблени листа, а според фън шуй такива растения внасят позитивна енергия в дома. Внимавайте единствено дали сте му осигурили достатъчно светлина и цветето ще расте здраво.

 

Сансевиера

На запад сансевиера е позната още като цвете на свекървата или като "език на свекървата" заради формата на листата. Растението също спада към тези, които носят късмет, защото се грижи за здравето на стопаните си, като абсорбира токсините от въздуха. Важно е само да не го поливате много.

Добави описание

 

Жасмин

Жасмин може да си отгледате в домашни условия, за предпочитане на открито. Цветето има силен аромат, който привлича любовта. Смята се, че уханието му има ефект на афродизиак и привлича противоположния пол, затова се подарява на необвързани с цел да намерят своята половинка.

Добави описание

 

Пахира

Познато е още като дърво на парите и всъщност е от семейството на боабабите. Ще познаете растението по преплетените стъбла, които отгоре завършват с гъста корона от зелени листа. Важно е стъблата да са поне 3 или най-добре 5, иначе цветето няма да ви донесе късмет. Пазете стъблата от вода, пулверизирайте листата.

Пахира

 

Орхидея

Освен че са красиви, орхидеите ще ви донесат късмет в личен план. Смята се, че цветята олицетворяват и привличат любовта. В миналото в някои страни са ги подарявали на млади семейства с пожелание за голямо и многодетно семейство. Някои вярват също, че орхидеята прави едно приятелство по-силно.

 

Роза

Мини роза в саксия ще стои кокетно в дома ви и ще привлече положителната енергия. Подаряват се с пожелание за любов, здраве и късмет. Важно е в какъв цвят е розата. Белият се подарява за пречистване на дома от негативни мисли, в прасковено - като символ на приятелство и за хармонични отношения, лилави - за семейно щастие, розови - за весела къща и романтични преживявания, червени - разбира се, за любов.

 

 

 

12.10.2015/ Христина Спасова

2 коментарaДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Виж всички коментари за "7 цветя, които носят късмет".

Още от "Фито-съвети"

Как да накарате коледната звезда да цъфне?

Как да накарате коледната звезда да цъфне?

Коледната звезда е един от символите на коледните празници. С наситения си червен цвят цветето внася настроение и усмивки в дома, но как да го накарате да цъфне навреме? Ето някои полезни съвети как да накарате коледната звезда да цъфне.

Солитерите – ефектът на единичните растения

Солитерите – ефектът на единичните растения

Да се създаде живописна градина е въпрос не само на вкус и майсторство. Изключително важно е да се предвиди какво ще представляват композициите от растения след няколко десетки години.

Съвети за успешно пресаждане на растенията

Съвети за успешно пресаждане на растенията

Пресаждането или преместването на растението в по-удобна саксия е част от задълженията на всеки градинар. Важно е процесът да премине успешно, за да продължи цветето да расте и цъфти. Вижте някои полезни съвети за успешно пресаждане на растенията.