5 коледни цветя в саксия

0 коментара0/5

Освен от пищност и блясък празничната украса се нуждае и от свежест и наситени цветове от природата. Тук на помощ идват растенията, които ни радват по Коледа. Вижте 5 коледни цветя в саксия, които може да си отгледате вкъщи или да подарите на вашите близки.

5 коледни цветя в саксия
5 коледни цветя в саксия © iStockPhotos

Понсетия

Най-купуваното коледно цвете е Понсетията, наричана още Коледна звезда. Растението има красиви, червени и доста едри цветчета, които се показват измежду тъмнозелени листа. Именно коледните й цветове са причината за асоциирането на това цвете с празниците. С правилните грижи може да го отглеждате и като стайно растение след Коледа - до април го дръжте на по-хладно и тъмно, а през пролетта го изкарайте на слънчево място и го поливайте редовно.

Добави описание

 

Коледен кактус

Коледният кактус е познат още с името Коледниче. Спада към групата на празничните цветя по две причини - от една страна, обикновено цъфти по Коледа, от друга - цветчетата падат надолу като коледни украшения на елха. Хубавото на това растение е, че е адаптивно и лесно се приспособява към условията вкъщи. Важно е да не оставяте почвата му да изсъхва.

Добави описание

 

Амарилис

Амарилисът също попада в най-купуваните цветя в саксия по Коледа. За целта обаче цветарниците започват да подготвят растението още от края на лятото и началото на есента, като му създават подходящи условия, така че да цъфне декември. Амарилисът се отличава с високо стъбло и едри цветове (за празника например в червено, бяло или шарено). Някои го асоциират като заместник на коледната звезда. Важно е да поддържате почвата влажна и да му осигурите светлина поне 5-6 часа дневно.

Добави описание

 

Розмарин

Малко по-необичайно цвете, което да си купите за Коледа. Розмаринът е ароматна подправка, която на вид може да асоциирате с елхови клонки. Причината - розмаринът също има иглички и се среща в тъмнозелен цвят със сиви отенъци. В миналото хората вярвали, че ароматът на розмарин по време на празниците носил късмет. Осигурете на подправката 6-8 часа светлина.

Добави описание

 

Коледно дръвче

За финал ви предлагаме да си отгледате истинско коледно дръвче в саксия. Вечнозелената мини елха ще бъде интересно допълнение към колекцията ви, като внесе аромат, свежест и настроение в дома ви. 

>>> Как да си отгледате елха?

Добави описание

09.12.2015/ Христина Спасова

 

 

Всичко за Kоледа на едно място!

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 коледни цветя в саксия".

Още от "Фито-съвети"

Размножаване чрез резници

Размножаване чрез резници

Най-простия начин за размножаване на цветя.

Как да къпете цветята?

Как да къпете цветята?

Колкото и странно да звучи на някои, цветята също се нуждаят трябва да минават от време на време през банята. Ако не знаете как да ги къпете, ето някои полезни съвети.

Цветята през лятната отпуска

Цветята през лятната отпуска

В някои аспекти цветята са като домашните любимци – и те се нуждаят от постоянни грижи. Когато собствениците им отсъстват и не са взети превантивни мерки, има опасност растенията да загинат. Какво да правите с цветята през лятната отпуска?