5 коледни цветя в саксия

0 коментара0/5

Освен от пищност и блясък празничната украса се нуждае и от свежест и наситени цветове от природата. Тук на помощ идват растенията, които ни радват по Коледа. Вижте 5 коледни цветя в саксия, които може да си отгледате вкъщи или да подарите на вашите близки.

5 коледни цветя в саксия
5 коледни цветя в саксия © iStockPhotos

Понсетия

Най-купуваното коледно цвете е Понсетията, наричана още Коледна звезда. Растението има красиви, червени и доста едри цветчета, които се показват измежду тъмнозелени листа. Именно коледните й цветове са причината за асоциирането на това цвете с празниците. С правилните грижи може да го отглеждате и като стайно растение след Коледа - до април го дръжте на по-хладно и тъмно, а през пролетта го изкарайте на слънчево място и го поливайте редовно.

Добави описание

 

Коледен кактус

Коледният кактус е познат още с името Коледниче. Спада към групата на празничните цветя по две причини - от една страна, обикновено цъфти по Коледа, от друга - цветчетата падат надолу като коледни украшения на елха. Хубавото на това растение е, че е адаптивно и лесно се приспособява към условията вкъщи. Важно е да не оставяте почвата му да изсъхва.

Добави описание

 

Амарилис

Амарилисът също попада в най-купуваните цветя в саксия по Коледа. За целта обаче цветарниците започват да подготвят растението още от края на лятото и началото на есента, като му създават подходящи условия, така че да цъфне декември. Амарилисът се отличава с високо стъбло и едри цветове (за празника например в червено, бяло или шарено). Някои го асоциират като заместник на коледната звезда. Важно е да поддържате почвата влажна и да му осигурите светлина поне 5-6 часа дневно.

Добави описание

 

Розмарин

Малко по-необичайно цвете, което да си купите за Коледа. Розмаринът е ароматна подправка, която на вид може да асоциирате с елхови клонки. Причината - розмаринът също има иглички и се среща в тъмнозелен цвят със сиви отенъци. В миналото хората вярвали, че ароматът на розмарин по време на празниците носил късмет. Осигурете на подправката 6-8 часа светлина.

Добави описание

 

Коледно дръвче

За финал ви предлагаме да си отгледате истинско коледно дръвче в саксия. Вечнозелената мини елха ще бъде интересно допълнение към колекцията ви, като внесе аромат, свежест и настроение в дома ви. 

>>> Как да си отгледате елха?

Добави описание

09.12.2015/ Христина Спасова

 

 

Всичко за Kоледа на едно място!

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 коледни цветя в саксия".

Още от "Фито-съвети"

Антуриумът   унищожава 70% от стафилококите (бактерии, причинители на инфекции) в стаята.

Цветя за здраве и късмет в дома ни

Освен че внасят уют и добро настроение, много от стайните цветя помагат и за прочистването на въздуха, свеждат до минимум вредното въздействие на битовата техника и синтетичните материали.

Идеи за свеж букет

Идеи за свеж букет

С настъпването на пролетта все повече ви се отдава възможност да красите дома си с пъстри букети от пролетни цветя. Но как да запазите букетът свеж по-дълго време? Ето някои полезни идеи.

Проблеми и решения в градината

Проблеми и решения в градината

Дори най-опитните градинари понякога не могат да опазят градината си от вредители или допускат на пръв поглед дребни грешки, които се отразяват сериозно на здравето на цветята. Ето някои проблеми и техните решения в градината.