Конкурс: За или против уреди втора ръка?

26 коментара0/5

Оказва се, че закупуването на уреди и техника втора ръка е все по-често срещано явление у нас, като вече дори има специални магазини с изложените стоки. Тази седмица в рубриката ни "Домашни тайни" ви питаме, дали сте за или по-скоро против подобна практика. Победителят ще спечели интересна книга.

Конкурс: За или против уреди втора ръка?
Конкурс: За или против уреди втора ръка? © Архив

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва само да отговорите на въпроса, който ви задаваме. Разполагате с точно една седмица – всеки петък ще обявяваме победителите и ще стартираме новата игра.  На същата страница ще бъде публикувано името на победителя, който ще бъде избран на случаен принцип сред всички участници в играта. Спечелилият ще бъде уведомен с лично съобщение за начина на получаване на наградата.

Победителят в играта е sonya_66

Перални, сушилни, съдомиялни, хладилници, печки, климатици, а вече все по-често и уреди за вграждане, микровълнови и телевизори са сред най-купуваните уреди втора ръка.

Добави описание

За едни подобна практика е изгодно решение. Много от уредите втора ръка са на известни и наложени марки от по-висок клас, които нови струват доста по-скъпо и не се вписват в бюджета на купувача. Освен, че излиза по-евтино, оказва се, че понякога уредите в магазините за втора ръка имат просто леки транспортни дефекти, така че с повече късмет може да си намерите дори нова техника, но с минимален недостатък.

Вижте също: Пролетно почистване на кухненските уреди

Други обаче смятат, че закупуването на уреди втора ръка не е добър вариант. Някои изхождат от идеята, че като ще се дават пари, то поне да бъде известен произходът и качеството. Освен това при новите уреди гаранцията е по-дълга и често включва сервиз или монтаж. Прието е също, че новите уреди за разлика от тези втора ръка имат по-дълъг живот, така че покупката е по-скоро инвестиция.

Тази седмица в играта ни "Домашни тайни" ви питаме:

  • За или против сте за уреди втора ръка?
  • Каква е причината да предпочитате нови/втора ръка уреди?
  • Купували ли сте уред втора ръка и доволни ли сте от него?

Добави описание

Победителят тази седмица ще спечели книгата "Тангото на старата гвардия"  на издателство Еднород

26 коментарaДобави коментар »

kopcheitokche

От kopcheitokche08.02.2016, 19:17 ч.

www.kopcheitokche.com Онлайн магазин за дрехи - нови и втора употреба

Виж всички коментари за "Конкурс: За или против уреди втора ръка?".

Още от "Домашни тайни"

ИГРА: Къде държите чадърите?

ИГРА: Къде държите чадърите?

Есента е тук и през следващите месеци все повече ще се налага да използваме "услугите" на чадъра. Но къде у дома съхранявате чадърите? Споделете в коментар под статията и един от вас ще спечели комплект книги на изд. СББ Медиа АД.

ИГРА: Прах, гел или капсули за пране?

ИГРА: Прах, гел или капсули за пране?

Тази седмица ви питаме с какво перете - прах за пране, течен перилен препарат или капсули за пране? Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Вербална хомеопатия".

Конкурс: Естествена или изкуствена елха имате?

Конкурс: Естествена или изкуствена елха имате?

Сред празничните въпроси, които всяка година будят дискусии, е това дали да си купите естествена или изкуствена елха за вкъщи. Дали държите на аромата на истинските елхови клонки, или пък сте защитници на природата? В играта "Домашни тайни" ви питаме, каква елха имате вкъщи?