Конкурс: За или против мебелите втора ръка

69 коментара0/5

За или против мебелите втора ръка сте? Споделете мнението си под статията в сайта и един от вас ще спечели книгата "Една арабска принцеса разказва: Споделени тайни".

Конкурс: За или против мебелите втора ръка

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (25.02.2016г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Пазаруването на каквото и да е "втора ръка" има своите предимства и недостатъци. Това важи разбира се и за мебелите.

Най-голямото предимство на мебелите втора ръка е ниската цена. Често мебелите втора ръка струват много по-малко от чисто нови мебели. За съжаление обаче не винаги са в добра форма. Някои от тях имат нужда от освежаване, което разбира се можете да свършите сами, стига да имате въображение и да сте сръчни.

Съвети за освежаване на дома за малко пари >>>

Съживете старите мебели >>>

Голям недостатък на мебелите втора ръка е, че може да не се съчетаят останалата част от интериора и да изглеждат не на място. Разбира се, има вероятност да намерите мебели, които да съчетаете с останалата част от интериора, но това означава, че или сте големи късметлии, или сте обикаляли много по магазините, докато откриете подходящите.

мебели втора ръка

фото: Istockphoto.com

Много често при покупка на жилище го получавате с мебелите, с които е било преди това. В тези случаи предимствата са: можете да се нанесете веднага, мебелите пасват добре на жилището, можете постепенно да ги смените, без да се налага да инвестирате много пари накуп.

Има обаче някои сериозни недостатъци на старите мебели. Ако въпросната мебел е с тапицерия, е добре да я дадете за професионално почистване, преди да я внесете у дома. Тапицерията (и понякога и малки дупки в дървото) може да се окаже дом на т.нар. креватни дървеници. Те се множат много бързо, разпространяват се лесно из целия апартамент, а да се отървете от тях е истински кошмар.

Мебелите втора ръка имат своите плюсове и минуси, а ние се интересуваме от вашето мнение. Питаме ви:

  • За или против мебелите втора ръка сте и защо?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Една арабска принцеса разказва: Споделени тайни" на Джийн Сасън от изд. ЕРА.

Една арабска принцеса разказва: Споделени тайни

69 коментарaДобави коментар »

natali1967

От natali196728.06.2016, 11:32 ч.

Здравейте, мебелите втора употреба внос от Холандия,Германия са много по качествени, по красиви от това което се предлага по нашите магазини. Аз съм от Плевен и тук пазарум от магазин Холандски мебели това й е сайта...

Виж всички коментари за "Конкурс: За или против мебелите втора ръка".

Още от "Домашни тайни"

Конкурс: Гладите ли?

Конкурс: Гладите ли?

В играта ни "Домашни тайни" тази седмица ви питаме какво е отношението ви към гладенето. Един от коментиралите ще спечели интересна книга.

ИГРА: Кой чисти у дома?

ИГРА: Кой чисти у дома?

Тази седмица ни е любопитно кой се грижи домът ви да е чист и подреден. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Многото лица на мъжете".

Конкурс: Как се грижите за цветята през отпуската?

Конкурс: Как се грижите за цветята през отпуската?

В сезона на отпуските понякога един от най-големите проблеми на запалените градинари е кой ще се грижи за растенията, докато семейството е на почивка. Тази седмица в играта ни "Домашни тайни" ви питаме, как се грижите за цветята през отпуската? Победителят ще спечели интересна книга.