Конкурс: За или против мебелите втора ръка

69 коментара0/5

За или против мебелите втора ръка сте? Споделете мнението си под статията в сайта и един от вас ще спечели книгата "Една арабска принцеса разказва: Споделени тайни".

Конкурс: За или против мебелите втора ръка

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (25.02.2016г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Пазаруването на каквото и да е "втора ръка" има своите предимства и недостатъци. Това важи разбира се и за мебелите.

Най-голямото предимство на мебелите втора ръка е ниската цена. Често мебелите втора ръка струват много по-малко от чисто нови мебели. За съжаление обаче не винаги са в добра форма. Някои от тях имат нужда от освежаване, което разбира се можете да свършите сами, стига да имате въображение и да сте сръчни.

Съвети за освежаване на дома за малко пари >>>

Съживете старите мебели >>>

Голям недостатък на мебелите втора ръка е, че може да не се съчетаят останалата част от интериора и да изглеждат не на място. Разбира се, има вероятност да намерите мебели, които да съчетаете с останалата част от интериора, но това означава, че или сте големи късметлии, или сте обикаляли много по магазините, докато откриете подходящите.

мебели втора ръка

фото: Istockphoto.com

Много често при покупка на жилище го получавате с мебелите, с които е било преди това. В тези случаи предимствата са: можете да се нанесете веднага, мебелите пасват добре на жилището, можете постепенно да ги смените, без да се налага да инвестирате много пари накуп.

Има обаче някои сериозни недостатъци на старите мебели. Ако въпросната мебел е с тапицерия, е добре да я дадете за професионално почистване, преди да я внесете у дома. Тапицерията (и понякога и малки дупки в дървото) може да се окаже дом на т.нар. креватни дървеници. Те се множат много бързо, разпространяват се лесно из целия апартамент, а да се отървете от тях е истински кошмар.

Мебелите втора ръка имат своите плюсове и минуси, а ние се интересуваме от вашето мнение. Питаме ви:

  • За или против мебелите втора ръка сте и защо?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Една арабска принцеса разказва: Споделени тайни" на Джийн Сасън от изд. ЕРА.

Една арабска принцеса разказва: Споделени тайни

69 коментарaДобави коментар »

natali1967

От natali196728.06.2016, 11:32 ч.

Здравейте, мебелите втора употреба внос от Холандия,Германия са много по качествени, по красиви от това което се предлага по нашите магазини. Аз съм от Плевен и тук пазарум от магазин Холандски мебели това й е сайта...

Виж всички коментари за "Конкурс: За или против мебелите втора ръка".

Още от "Домашни тайни"

ИГРА: Украсявате ли дома през есента?

ИГРА: Украсявате ли дома през есента?

Слагате ли есенна украса в дома си през есента? Споделете мнението си в коментар под статията и един от вас ще спечели книгата "Милионерът, който се пробуди за духовното" на изд. Intense.

Конкурс: Имате ли външни щори?

Конкурс: Имате ли външни щори?

Обикновено лятото е сезонът, когато хората започват да се питат дали не е добра идея да сложат външни щори на прозорците вкъщи. Тази седмица в играта ни "Домашни тайни" ви питаме, имате ли външни щори и доволни ли сте от тях? Победителят ще спечели интересна книга.

ИГРА: Имате ли телевизор в спалнята?

ИГРА: Имате ли телевизор в спалнята?

За или против сте да има телевизор в спалнята? Споделете мнението си в коментар под статията и един от вас ще спечели комплект книги на изд. ИнфоДАР.