Конкурс: Пушите ли вкъщи?

41 коментара0/5

Войната между пушачи и непушачи няма край. Проблемът е, ако тя се пренесе и в домашни условия. Редно ли е да се пуши вкъщи и какъв е ефектът от цигарения дим в границите на дома? Тази седмица в играта "Домашни тайни" ви питаме, пушите ли вкъщи?

Конкурс: Пушите ли вкъщи?
 © Архив

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва само да отговорите на въпроса, който ви задаваме. Разполагате с точно една седмица – всеки петък ще обявяваме победителите и ще стартираме новата игра.  На същата страница ще бъде публикувано името на победителя, който ще бъде избран на случаен принцип сред всички участници в играта. Спечелилият ще бъде уведомен с лично съобщение за начина на получаване на наградата.

  • Победителят в играта е axinia59

Миризмата на цигари е една от най-упоритите и трудни за елиминиране. Особено, когато някой вкъщи е непушач, тя дразни и създава дискомфорт. Необходими са часове проветрение, последвани от терапия с ароматни свещи и други изпитани хитрини (като използването на сода бикарбонат за абсорбиране на миризмата), за да се изчисти една стая от цигарения дим.

Вижте също: Как да остраните миризмата на цигари

И дори тогава ефектът не е цялостен, тъй като миризмата се наслоява по дамаски, килими и завеси и при ежедневно пушене в затворени помещение, те променят цвета си.

Вижте също: За и против пушенето на закрито у дома

По друг начин стои въпросът, ако пушачът е гост. В този случай, понякога домакините правят компромис и "вдигат забраната" за пушене вкъщи. Други обаче, с риск да изглеждат негостоприемни, отказват дори тогава да се пуши вкъщи с обяснението, че след това им коства твърде много усилия да "изчистят" дома от цигарения дим.

Тази седмица в играта "Домашни тайни" решихме да ви попитаме:

  • Пушач ли сте и пушите ли вкъщи?
  • Разрешавате ли на вашите гости да пушат вкъщи? Ако не - защо?
  • Как се справяте с миризмата на цигари?

Победителят тази седмица ще спечели книгата "Отмъстителят" на издателство Ера

41 коментарaДобави коментар »

veronika84

От veronika8410.09.2015, 15:01 ч.

Не пуша, когато имам гости пушат на терасата, с миризмата се справям като проветрявам често и използвам ароматни пръчици .

Виж всички коментари за "Конкурс: Пушите ли вкъщи?".

Още от "Домашни тайни"

ИГРА: Прах, гел или капсули за пране?

ИГРА: Прах, гел или капсули за пране?

Тази седмица ви питаме с какво перете - прах за пране, течен перилен препарат или капсули за пране? Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Вербална хомеопатия".

ИГРА: Какви бели правят домашните ви любимци?

ИГРА: Какви бели правят домашните ви любимци?

Тази седмица ви питаме дали имате домашни любимци и какви бели правят у дома. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Шести патрул" на Сергей Лукяненко.

Конкурс: Правите ли пролетно почистване у дома?

Конкурс: Правите ли пролетно почистване у дома?

Правите ли пролетно почистване в дома си и как протича? Споделете ни опита си в коментар под статията и един от вас ще спечели книгата "Цената на един скандал" на изд. СББ Медиа АД.