Конкурс: Коледни традиции в моя дом

30 коментара0/5

Всеки дом празнува по различен начин Коледа според традициите, които семейството уважава и спазва. Тази седмицата в играта "Домашни тайни" ви питаме кои са коледните традиции във вашия дом?

Конкурс: Коледни традиции в моя дом
Конкурс: Коледни традиции в моя дом © iStockPhotos

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва само да отговорите на въпроса, който ви задаваме. Разполагате с точно една седмица – всеки петък ще обявяваме победителите и ще стартираме новата игра.  На същата страница ще бъде публикувано името на победителя, който ще бъде избран на случаен принцип сред всички участници в играта. Спечелилият ще бъде уведомен с лично съобщение за начина на получаване на наградата.

Победител тази седмица е:

Коледа е един от най-обичаните празници. Със своята пъстрота и настроението, което създава, Коледа се асоциира с домашния уют и семейството. Безброй са традициите, които съпътстват празника - някои по-стари, други по-нови, като във всяко домакинство те имат различни вариации.

В някои домове украсяват коледната елха на Бъдни вечер, като по традиция трябва да участва цялото семейство. В други обаче празничното дръвче заема централно място в подготовката за Коледа, затова се появява по домовете още в началото на декември.

Добави описание

Подобно разминаване се среща и при отварянето на подаръците. Докато едни чакат сутринта на 25-ти декември, за да видят какво им е донесъл Дядо Коледа, по-нетърпеливите са приели традицията да разопаковат подаръците след празничната вечеря на 24-ти декември.

Спорен е въпросът и какво да се сервира на трапезата на Бъдни вечер и Коледа. По-стриктните спазват коледните обичаи и на 24-ти нареждат на масата само постни гозби, а на 25-ти - ястие със свинско. Други обаче смятат, че ако семейството не е спазвало коледните пости, тогава празничното меню може спокойно да включва месни специалитети не само на Коледа, но и на Бъдни вечер.

Добави описание

Тази седмица в играта "Домашни тайни" ви питаме:

Какви са празничните традиции във вашия дом?

Имате ли специална семейна традиция, която спазвате?

Победителят ще спечели книгите "Излетът и други подобни дандании" и "Филе от Камбала" от Джералд Даръл на издателство Colibri.

30 коментарaДобави коментар »

si76

От si7621.12.2015, 14:54 ч.

Нашите традиции са семейни - елхата и украсата правим всички заедно, същото се отнася и за коледните сладки. Това вдига духа и сближава семейството. Весели празници!

Виж всички коментари за "Конкурс: Коледни традиции в моя дом".

Още от "Домашни тайни"

Конкурс: Колко често миете прозорците?

Конкурс: Колко често миете прозорците?

Почистването на прозорците е кошмар за много домакини. Често отнема часове, за се свърши качествено, а резултатът се губи след първия дъжд. Споделете в коментар колко често миете прозорците и един от вас ще спечели книгата "Априлска жътва" на изд. ИБИС

ИГРА: Колко и какви цветя отглеждате?

ИГРА: Колко и какви цветя отглеждате?

Тази седмица ви питаме колко и какви цветя отглеждате. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Младоженците: ръководство за употреба".

Конкурс: Балконът вкъщи - остъклен или не?

Конкурс: Балконът вкъщи - остъклен или не?

Малък или голям, тесен или широк - няма значение, важното е жилището да има балкон. Някои превръщат балкона в мини градина, други - в място за отдих. Понякога обаче идва момент, в който изниква въпросът дали да бъде остъклен или не балконът вкъщи - това е и темата ни тази седмица в рубриката "Домашни тайни".